Нови придобивки за дома - H&M Home

September 19, 2017

Премествайки се в нов дом ми се искаше да взема със себе си само онова, което знаех, че ще използвам и обичам. Самият факт, че се наложи да опаковам всичките ни притежания, след това да ги натоваря и да ги пренеса, бе достатъчен мотиватор, за да ме накара да разчистя ненужното, но пък и много ми се искаше да ми е новичко и свежичко покрай мен. 
Покупките за дома далеч не са приключили, но пък имахме огромни разходи покрай ремонта и това в комбинация с факта, че имаме доста повече пространство от преди гарантира материал за поне няколко публикации по темата. 

Купувайки новият ни дом бяхме наясно, че има доста неща, които бихме искали да променим и основното, което мен лично ме тормозеше бяха тапетите. Цялата къща бе в тапети - някои в розово, други в тъмно синьо, а трети в жълто. Експлозията от цветове на мен лично ми се стори потресаваща и нямах търпение да ги променим. Може да си представите, че е е лесна задача да се махнат тапети в 6 стаи и преценихме, че е по-лесно да сложим отгоре такива, които допадат на нас. 
Поръчахме всичко от България - едно заради далеч по-голямото разнообразие и според мен доброто качество, а и съответно далеч по-нормалните цени на хубавите текстилни тапети. Така 50 ролки по-късно, преобразихме дома си и може да се каже, че до голяма степен съм доволна от постигнатото. Наложи се да се доверя на родителите си при избора, тъй като магазина, от който пазарувахме има хиляди каталози със снимки и поне на мен ми бе невъзможно да се ориентирам. 
В крайна сметка почти навсякъде имаме бежово, златни, сиви цветови комбинации и онова, което купуваме е ориентирано да пасва на стените. 


Днес избрах да ви покажа малка част от последните си, но много любими покупки и да вдъхновя и вас ако имате сходен с моя вкус.


Тапетите в малката ни гостна са в златно и бежово и много ми се искаше да ги комбинирам с килим, който да им контрастира, но и да не се набива твърде много на очи. 
След като мислих какви ли не комбинации реших да се спра на такъв в леко убито зелено, пухкав и много удобен за ходене. 
Спецално моят взех от Икеа - от серията Ådum - с дълги реснички, размера му е 133x195см и струваше около 60 евро.
Същата серия се предлага в България, а килимчето го има и в различни цветове и размери. 

Още не съм свикнала с температурните разлики от апартамента ни и тук и няма да преувелича ако кажа, че пусках подово отопление в началото на юли. Търся си все с нещо да се заметна, завия и постоянно ми е хладно. 
Търсих си олекотено одеалце, което да ми пази топличко и същевременно да не драска кожата и да е симпатично в цвят, който да отново да пасва на декора ни. Повечето в размера, който търсех са неоправдано скъпи и задачата не се оказа така лесно, както предполагах. 
Спрях се на H&M Home, които между другото предлагат и огромно разнообразие от модели и цветове в различни цветови диапазони. Сред по-евтините варианти е и моето - около 50 лева, предлагаше се в пет различни цветове. Моято е Light Amber и си го представях малко по-светло, но реших да го запазя, защото на допир ми допадна и в последствие се оказа, че пази и много топло. Размерът му е 130x170cm и е изработено от 100% акрил.

От H&M Home си взех и декоративна свещ в керамична бяла опаковка и златен капак, комбинира се чудесно с другите ми свещници и подложки, изпъква и е много хващаща погледа. Струваше около 15 лева и не е налична онлайн. 

Свещи на Yankee Candle си купувам от www.lyko.se и винаги комбинирам поръчката с купон за намаление от 20%. Не купувам нови често, защото са много ароматни и издържат дълго време, но не се стърпях при идеята да си взема Honey Glow, която ухае точно, както си я представях - на сладък, топъл, разтопен мед и горещо я препоръчвам и на вас. 


Чаши имаме много, но виждайки тези на намаление нямаше как да им устоя и реших да ги добавя към вечно растящата ни колекция. 
Изключително красиви са, но ужасно трудни за миене - пръстови отпечатъци личат много лесно, не могат и да се слагат в миялната машина. 
Взех ги от един от големите молове тук - Åhlens и едната струваше около 12 лева. 


Нямам спомени някога да съм си купувала калъфки за въглавници, тези, които имах преди все някой някога ми бе давал и не съм изпитвала нуждата дори да търся нещо по-различно. 
Не съм и осъзнавала колко всъщност скъпи са подобни неща и след като установих, че има калъфки, които безпроблемно струват по 100, 200 и дори 300 лева, си поставих мисия да открия такива, които са хем бюджетни, хем ефектни. 
Взех си няколко да разнообразявам и макар да са сходни като идея, на мен си ми харесват и част от тях използвах в гостната, а други върху дивана. 
Най-симпатичните и сносни откъм цени се оказаха тези в H&M Home. Имат огромно разнообразие и съм убедена, че ще поръчвам и за в бъдеше от тях. Избрах си мръсно бяла със златни преплетени нишки (третата отгоре надолу върху снимката), размера ѝ е 40х40см и струваше около 20 лева. 

Останалите поръчах от сайт, който се казва www.Jotex.se и отново предлага огромно разнообразие от продукти за дома и специално в категорията възглавници. Не ми допада, че повечето са много мънички 40х40 или 45х45 и макар супер красиви, не изглеждат точно така, както на мен ми се искаше. 
Ще изчакам да мине малко време, за да ми се уталожи в главата малко какво искам и ще допълня с такива 50х50см.


В Швеция е трудно да намериш домакинство, което да не притежава поне 20-тина свещника и ние не правим разлика. Освен факта, че е тъмно и имаме нужда от есктра светлина, топлината и огъня допринасят за по-уютна атмосфера през есенно-зимния сезон. 
Специално този модел е доста стар и доста хора го имат. Престраших се да го поръчам, защото ми се стори, че ще пасне отлично на рамката на прозореца и имитацията на клонки в комбинацията с 4 чаени свещички отново допринася за уюта у дома. 

Топка, която имитира, че съдържа вода е странна декорация, която подтикната от незнайно какво реших, че просто трябва да имам. Струваше около 10 лева и си я взех от сайт, който се казва www.ellos.se, още не съм решила какво точно искам да правя с нея, но все ще ѝ намеря някакво местенце.

Това бе всичко, което избрах да ви покажа днес. Имам и нови мебели, лампи, картини, завивки и какви ли още неща, които купихме през последните месеци, но факта, че е толкова тъмно не прави заснемането им особено лесно, но ще се помъча да измисля някакъв вариант и да ви покажа и тях.

2 comments

  1. Много обичам такива публикации! С кеф да си ги ползвате!
    иии честит нов дом, защото мисля, че не съм ти честитила! Да се случват само хубави неща в него и само весели моменти <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти много, Мери :)

      Delete