Любими козметични продукти - юни 2015

June 23, 2015

През последните седмици си поставих за цел да се разровя на дълбоко из чекмеджетата и да обърна подобаващо внимание на някои от позабравените си продукти с надеждата да открия нови любимци. Когато човек притежава толкова много козметика, колкото и аз, не е особено лесно да се помни всяко едно нещо, а и постоянното "снабдяване" с нови попълнения определено не улеснява процеса.
Случва се така, че ползвам нещо няколко пъти и после бързо е изместено от някоя по-лъскава придобивка, а направо ме е срам да си призная, че и имам не малко неотворени продукти, които чакат своя ред.

Реших да ви покажа всичко онова, което намери място в рутината ми през последните седмици, някои нови открития и разбира се позабравени фаворити.


Между другото, сега е моментът и да ви попитам дали ви било интересно да четете от време на време за някои от корейските продукти, които използвам? Част от тях са определено много интересни като концепция и съставки и ми се иска да споделя с вас с тяхното съществуване. В днешната публикация набързо ще ви спомена за два от актуалните си любимци в момента, но с удоволствие бих им отделила и отделен пост, ако идеята ви допада.


В началото на миналата година си бях подарила един доста скъп и луксозен руж от пролетната колекция на Dior в цвят 763 Corail Bagatelle и преди да успея да му се нарадвам, успях да го изгубя. След повече от година в пълна безизвестност преди няколко седмици го открих на тавана, забравен в един куфар.
Естествено, както можете да се досетите посягам към него честичко. Имам много за наваксване и предполагам, че ще е и актуален любимец поне през следващите няколко месеца.
Цветът е в топлата гама и на снимки изглежда по-коралов, отколкото е всъщност, нанесен върху мен изглежда почти изцяло розов, но има озаряващ ефект, а аз обичам именно такива. Като представител на светлите жени, ми е важно да имам малко цвят върху лицето си и да изглеждам събудена, този продукт отговаря на критериите ми и формулата му го прави приятен за употреба.

Както може да се убедите от по-горната снимка, успях да достигна до дъното на един стар и позабравен, но пък за сметка на това тотален любимец - Cream Colour Base на MAC в цвят Pearl. По-мотивирана съм от всякога да го изразходвам изцяло и ще се постарая да не попадне отново в графата - забравени.
Подобно и на останалите ми хайлайтъри, този клони към златистата гама, веднъж нанесен обаче изглежда доста по-бял. Блестящ е, но не прекалено брокатен. Определено се забелязва и макар да е кремообразен издържа върху лицето дълго време.

Пудрата за фиксиране на околочен коректор на Laura Mercier - Secret Brightening Powder е продукт, който използвам всеки ден, от мига, в който си го купих. Реално представлява прозрачна пудра, много подобна (да не кажа идентична) на ELF HD, съдържа микроскопични блестящи частици, които НЕ личат при нанасяне. Фиксира коректора и предотвратява събирането му в линиите под очите, намирам, че работи добре. Има някакъв озаряващ ефект, но не е драматичен.


Двата корейски продукта, за които споменах в началото са BP Cream базата на Miguhara и Super Lash Mascara на Hope Girl.
Базата е стар любимец и съм я споменавала на няколко пъти, но всеки пореден път, в който посягам към нея и виждам как "изтрива" порите ми за секунда, тотално ме изумява и не спирам да ѝ се радвам. Има силиконова текстура, но не до същата степен като базите на Garnier или L'Oreal например. Много интересен продукт, който си струва да се пробва, особено ако имате проблеми с разширени пори и проблемна кожа.
Спиралата отворих съвсем наскоро и след като през последните няколко месеца се борих с няколко неуспешни продукта в тази категория и бях тотално забравила какво е всъщност чувството човек да е доволен от спиралата си, тази ме впечатли моментално. Удължава миглите и видимо ги сгъстява, което на мен ми важно, а факта, че не се размазва тотално затвърди мнението ми, че ми харесва.

Сенките на Dior в цвят 045 Fairy Grey са най-красивите, с които разполагам и ги нося постоянно, откакто ги имам. Цветът не може да бъде уловен с фотоапарат.. На пръв поглед е сив, но под различна светлина се улавя и лилавия му подтон. Съдържа ситни брокатени частици в най-различни цветове, които го правят още по-интересен и запомнящ се. Много са уникални и не разполагам с техен аналог. Щастлива съм, че не хвърлих апликаторите, както често правя, защото са доста сухи и НИКОЯ от четките, които обикновено използвам не може да се справи с тях.

Коректора на MAC - Pro Longwear Concealer ми е много любим от край време. Бях се фокусирала върху изразходването на два други, които имам и го бях оставила настрана и мога да кажа, че много, ама много ми липсваше. Допада ми цвета, който е идеалният за мен - NC20, кремообразната формула не се мести след нанасяне, а се запечатва върху поставеното място, прикрива пъпки и тъмни кръгове без никакъв проблем. Не ми е проблем да коригирам желаните места и да изляза без фон дьо тен, ако кожата ми позволява. Ще продължа да го купувам и за в бъдеще, определено мога само да го похваля.


Страх ме е да преброя с колко точно на брой продукта за устни се сдобих напоследък и си поставих за цел да изкарам от чекмеджетата някои от старите любимци, които също да вкарам в ротация.
Вечните любимци Coral Ambition на Maybelline и Pink Punch на Milani, са разбира се сред тях и докато първия вече ми е на привършване (това, което се вижда на снимката е реалното останало количество), то на втория се опитвам да се посветя повече. А, и какво по-подходящо за лятото от коралово и искрящо розово?
Балсамчето на Clarins пък пазех за ново, до преди няколко дни, когато вече не издържах и подозирам, че ще го изразходвам за отрицателно време. Формулата е много кремообразна и тъй като цвета изисква няколко повторения, за да се забележи достатъчно, свършва много бързо, което ме натъжава, защото не е особено евтин. Много ми допада, умирам си за такъв тип полупрозрачни продукти, лесни са за носене и изобщо не ми се налага да ги мисля.

Лакчето, което използвам перманентно напоследък е Check Me Out на H&M, супер много ми се носят такива свежи и ярки цветове в момента, въпреки че времето при нас не е твърде лятно. Отново е в любимата ми в момента коралова гама и тези дни ще ви покажа няколко снимки нанесен и върху ноктите, защото си заслужава да се види.


Един от чисто новичките продукти, които имам и който чакаше реда си повече от година, преди да се наканя го ползвам е автобронзанта -пяна на St.Moriz.
Искам да вметна, че не съм голям фен на такъв тип продукти, интересни са ми от време на време, но нищо, което бих могла да ползвам непрекъснато.
Имам варианта в medium, който малко ме и плашеше, но в комбинация с ръкавичката за нанасяне на същата марка, постигнах много задоволително резултати и вече се мажа за втори път, което за някого като мен е много, не се случва често автобронзант да ми задържи интереса. Пяната е тъмна на цвят и дава добра представа при нанасяне кои зони са били покрити и кои не, което улеснява процеса. Имах малък инцидент върху дясната китка, където не се бях намазала добре, но като изключим това нямах видими линии и не приличах на петниста хиена, не бях и оранжева. Определено ми допадна и бих го купила отново.

Преди около месец се подстригах доста късичко - малко под рамото, главно, защото отново започна да се заплита неконтролируемо. Поисках от фризьорката съвет за продукт, който да ми даде малко повече обем и тя препоръча Osis+ Dust It Texture - безцветна пудра, която се нанася в корените на косата, На пипане косата става лепкава, не мога да кажа, че е супер приятно, но определено дава временен ефект, който е и доста задоволителен. Не е чудо на чудесата, но за по-специални случаи е отличен продукт и се отмива лесно, което също е важно да бъде споменато.

Maybelline; Clarins; Milani; Dior Eyeshadow; Dior Blush.

MAC Pearl, BP Cream, Laura Mercier, MAC Pro Longwear.

Това бяха всички продукти, които реших да споделя с вас този път. Както винаги ще се радвам на вашите коментари и мнения, споделете ми какво пък използвате вие напоследък.

5 comments

  1. И аз използвам автобронзанта и съм супердоволна! А и цената е просто супер!

    ReplyDelete
  2. Ако имаш как да се сдобиеш с Essence опитай новите кремообразни хайлайтери, страшно красиви са!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря за препоръката. При нас Essence не се предлага :(

      Delete
  3. този руж на CD + лака на H&M - такава комбинация бих носила цяло лято! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Имам от всичко по много и гледам да варирам :) Иначе и аз съм голям фен на такива нюанси.

      Delete