Haul June 2015 - MAC, Clinique, Urban Decay, L'Oreal, Make Up Store,Kicks

June 17, 2015

Не бях купувала козметика от месец и половина, което за някого като мен, повярвайте ми си е цяло постижение и може би щях да удържа още поне толкова, ако не бях попаднала на намалението, за което ще ви разкажа днес.
Веднъж в годината - обикновено в края на юни, една от най-популярните верига магазини в Швеция прави намаление на абсолютно всички продукти, които предлага. Намалението важи цяло лято и може да се комбинира с други промоции и разпродажби. 
По традиция всяка година решавам да се поглезя с някои продукти, които иначе не бих си купила - обикновено на MAC, но този път реших да съм по-дръзка и разнообразих марките, към които обикновено се насочвам.

Тук е моментът да споделя (специално за тези, които живеят в Швеция), че намалението на Kicks важи само за онлайн магазина, не изисква специален код, но изисква да сте записани като лоялен клиент (което е безплатно) и да сте логнати с акаунта си. Може да комбинирате поръчката с код за намаление, който идва с месечното списание, както и с ваучерите от 25крони, ако сте са ви пратили такива. 
В общи линии сега е моментът да се купува козметика и препоръчвам да не чакате прекалено дълго, защото съществува риск по-популярните продукти и цветове да бъдат изчерпани. 
Може да прочетете и предишните ми две публикации по темата, ако си търсите идеи за това какво да си вземете : Haul 2014Haul 2013.



Освен продуктите от намалението, ще ви покажа и някои други, които купих пък по друг повод, както и един подарък от скъпа приятелка.


Гледах да не прекалявам, не ми трябва нищо конкретно и не исках да харча твърде много пари, доволна съм от марките, на които се спрях и съм нетърпелива да пробвам всичко ново (поръчката ми пристигна едва днес и не съм тествала нищичко).


За палитрата Flawless Chisel Cheeks Contour Kit на Barry M вече писах и може да прочетете ревюто, ако ви е любопитно да видите повече снимки и конкретни отзиви.
Купих я от www.asos.com за около 8,5 евро и пристигна с DHL за 3 дни. Използвам я ежедневно, откакто я имам и мнението ми, че е отлична покупка за цената си, се затвърди изцяло. Мога да потвърдя, че не използвам светлия цвят, който играе ролята на хайлайтър, намирам го за изцяло безполезен и ми се искаше да бяха включили нещо по-бляскаво и забелязващо се. Като изключим това, мога да я препоръчам и смятам, че би се харесала на голяма част от вас. Останалите два цвята са с отлична формула, много меки и лесни за разнасяне, пигментирани и с много сполучлив подтон.

Ружовете на Urban Decay от новата им серия Afterglow са сравнително нови на пазара, обещават интензивен пигмент и до 8 часова издръжливост. Колекцията включва 12 цвята, които са всичко друго, но не и скучни и като цяло се различават от това, което пускат голяма част от козметичните марки. 
Като любител на ружовете идеята да ги подмина изобщо и не премина през ума ми. След не особено дълго колебание и разбира се допълнително мотивирана от намалението, избрах цвят Rapture, който всъщност и ми хареса най-много от всички. Не съм го пробвала все още, но на снимки ми направи впечатление, че лилавия подтон не е твърде изявен и седи сравнително естествено. Не разполагам с друг подобен цвят (мисля) и се надявам да си допаднем. 
Тук е моментът да ви споделя, че цялата колекция в момента е налична на www.feelunique.com, цената е 26 евро. Ако използвате код за намаление STYLE2015 (който важи и за останалите марки и продукти на сайта), ще си спестите 4 евро и ружа ще ви излезе 22 евро, което е да кажем приемливо.

MAC е сред любимите ми марки изобщо и не очаквах, че няма да си харесам почти нищичко тяхно. След като прецених възможностите, реших да се спра на един продукт, който заглеждам от години и така и не се решавам да купя - Soft & Gentle хайлайтърa от серията Mineralize Skinfinish. Първо искам да кажа, че новите опаковки са потресаващи, единственото, което ми допада е механизма на затваряне. Самият продукт се оказа доста по-блестящ, отколкото си го представях, но се надявам да се спогодим. Имам някаква слабост към златистите хайлайтъри, защото си давам сметка, че всички, с които разполагам са именно в тази гама.


Clinique Pop Lip Colour +Primer са нова серия червила, която при нас пуснаха съвсем наскоро. Разполагат с 15 различни цвята в телесни, розови, червени и прасковени тонове, които поне на снимка изглеждат доста симпатично. 
Като човек, който обожава всевъзможни продукти за устни, нямаше как да не си взема едно за проба и се спрях на 04 Beige Pop - телесно с розов отенък. Не съм го пробвала все още, на пръв поглед много ми хареса, знам, че не е нещо уникално, но категорично съм си забранила да давам много пари за червила в някакви измислени нюанси, които ще нося 2 пъти. 
Опаковката е направо миниатюрна, като грамаж е 3,9гр, което на мен пак ми се струва твърде малко, но това вече е друга тема. Едвам се стърпях да не поръчам и още един цвят - Melon Pop например, но след като пристигна и е пред мен, се радвам, че се въздържах. Този ми е достатъчен.

L'Oreal пък пуснаха нови гланцове от серията Infallible Le Gloss, имат няколко различни финиша и са налични вече и в България (15 лева). Купих си два - един с брокат и един от кремообразните. Брокатеният е с номер 206 - For The Ladies и е в приятно светло прасковено със златни частици. Много плътно като формула, не лепкаво, но просто тежко. Не ме впечатли и не мога да го препоръчам. Кремообразното пък загубих незнайно къде и не мога да ви го покажа. Беше в подобен на този цвят, номер 102 ако не се лъжа и беше страхотно. Дано го открия, за да мога да споделя с вас повече.


Моята мила приятелка, Оги, ме зарадва с един лак на Make Up Store в цвят Stina - светъл корал с прасковен подтон. Харесвам формулата на тази марка, а при мен се задържа върху ноктите за поне няколко дни, което по принцип е напълно невъзможно. Щастлива съм, че разширявам колекцията си и то с цвят, който до момента нямах.

Другият лак, който вече аз си взех е на H&M, който не помня дали беше от намалението или пък не, но при всички положения знам, че бе много евтин. Цветът се казва Check Me Out и е розов корал, разкошен, много ярък и летен. Обожавам го и не съм спряла да си го нося.

Последната нова придобивка купих от необходимост, което също рядко ми се случва и винаги е повод за радост. Реших да си дам малко почивка от мицеларните води и да пробвам премахващо грима олио и след като прочетох добри отзиви за това на Kicks, реших, че мога да го тествам. Не бе никак скъпо, а пък съдържа хубави съставки и в крайна сметка ми беше любопитно на какъв принцип точно действа и какъв е ефектът от него. Използвам го вече от около 2 седмици, честно казано не мога да кажа, че съм впечатлена. Харесва ми много колко мека прави кожата ми и колко добре я чувствам след това, но не смятам, че премахва грима ми достатъчно ефективно. Ще си направя няколко експеримента, когато имам повече време, за да видя дали си въобразявам и всъщност колко точно грим маха, но така или иначе марката за повечето от вас е недостъпна и едва ли ви интересува какво мисля аз по въпроса. 

Това бяха и всички нови придобивки. Сравнително скромно, пак казвам - гледах да не прекалявам и може да се каже, че съм доволна. Хайлайтъра на MAC не ме грабна толкова, колкото ми се искаше и можеше да мина и без него, но пък след като така или иначе съм го купила, ще го ползвам.
Ще се радвам да споделите отзивите си ако сте пробвали някой от продуктите до момента, както и на кой от тях бихте искали да видите ревю.

3 comments

  1. Прекрасни покупки :) И аз нямам нужда от никаква козметика, ама така ми се пазарува. Засега се въздържам доста успешно, но преди няколко дни попаднах на симпатичен немски сайт, където точно загледах контуриращото трио на Бари М хахахах
    И аз не харесвам новите опаковки на МАС. Нямам техни продукти, но предните опаковки ми бяха супер сладурски на картинка :)
    Ще чакам мнение за червилото на Клиник, много харесвам бранда от към бялата им козметика, но много искам да тествам и нещо от декоративната, а тези червила доста ме привличат :)

    ReplyDelete
  2. Ружът на UD изглежда много различен от всичко нашумяло. Харесва ми цветът на гланца на L'Oreal и ще се радвам да споделиш повече информация за него (особено ако намериш и кремообразния).
    Лакът на H&M е толкова летен и ме привлича магически... днес бях в магазина им и си взех един от ружовете, но изобщо не погледнах какви лакове имаше. Изглежда трябва да отида отново :D А и с последните намаления, доста от нещата им са неустоими :)

    ReplyDelete
  3. И аз не харесвам новите опаковки на МАС, но пък хайлайтъра ми е любим от години и почти съм го изхабила дори, представи си.. Много хубави покупки, ще чакам отзиви за червилото на Клиник, че много ги заглеждам напоследък, а ми трябва точно такъв неутрален нюанс за работа ( ярки имам пре предостатъчно ).

    ReplyDelete