YSL Volupté Tint-In-Oil - 06 Peach Me Love

June 13, 2015

Обещавам ви от известно време публикация посветена на един от любимите ми продукти за устни в последно време, но нещата все се разминават и не успявам да я довърша. 
Днес реших, че е настъпил момента, в който категорично отказвам повече да отлагам и спретнах набързо една "фотосесия", която да придружи ревюто.

Първо искам да ви кажа, че не съм от хората, които често купуват свръх луксозна козметика, причините за това са много и няма да ви отегчавам с тях, но да кажем, че си имам определени виждания по въпроса и обикновено интереса ми е насочен към марки от средния ценови клас. 
Като любител на гримовете обаче и аз от време на време се решавам на някоя по-екстравагантна покупка и се старая да влагам средства в нещо, което или е ново и уникално за пазара или продукт, към който изпитвам непреодолимо привличане. 



Volupté Tint-In-Oil на YSL ме заинтригува мигновено като нещо, което до момента не бях пробвала и поне доколкото ми е известно не се предлага от някоя по-бюджетна марка. Концепцията олио-стейн ми се стори като нещо, което би ми допаднало и би било приложимо в ежедневието ми и не на последно място цветовата селекция категорично отговори на виждането ми за това какво ми се носи това лято.


След няколко прочетени ревюта и то на страхотни български блогърки (http://residentkonte.blogspot.se/ и http://mayaetsavieenrose.blogspot.se/), реших че няма какво повече да отлагам и с един клик си поръчах 06 Peach Me Love, който отговори и надмина очакванията ми. 
Избрах www.feelunique.com, като посочената редовна цена на сайта им е около 33 евро, аз лично използвах и код за намаление, което направи продукта за мен малко под 30 евро. 


Volupté Tint-In-Oil представлява на прост език казано гланц за устни, обогатен с различни масла, има текстура и плътност на олио, но не лепне и не утежнява устните след нанасяне. Линията разполага с 8 различни нюанса, които аз съм виждала и на живо и заключението ми е, че почти без никакви изключения всички са полупрозрачни, не са особено наситени с пигмент и реално дават съвсем лек цвят на олиото, което при по-пигментирани устни предполагам би си личало и по-трудно. Няколко минути след нанасяне (поне при мен) продукта започва леко да потъмнява и да става по-забележим. 
Макар и с много бледи устни, върху които почти всякакви продукти за устни изглеждат в пъти по-ярки, отколкото при останалите хора, реших че е по-удачен вариант да се спра на някой от нюансите в по-тъмната гама, за да може да стои по-изразително върху устните ми и съответно да има по-видим ефект. 06 Peach Me Love е точно това, което исках и си представях, че ще бъде - нежно и деликатно коралово, което е с изявен розов подтон и поне според моите представи е отличният баланс между оранжев и розов цвят. След като му дам известно време да разкрие потенциала си, видимо става доста по-розово, отколкото при първоначалното нанасяне. 
Олиото е с много лека текстура и по никакъв начин се усеща мазно или неприятно, не стои отгоре върху устните, а попива лекичко. Доста е уникално като усещане и поне аз до този момент не съм имала възможност да пробвам сходен на този продукт. 
Не забелязвам някаква интензивна хидратация в следствие на някоя от съставките - прасковено олио, олио от пасифлора, олио от макадамия, олио от кориандър, но пък поддържа устните ми меки и в едно комфортно състояние.


След известно време олиото попива изцяло и оставя след себе си устните оцветени. В моя случай става дума за някакъв отенък на розовото, който е много симпатичен и свежарски и намирам, че много ми отива. Стейн ефекта по никакъв начин (поне при мен) не подчертава суха кожа или някакви несъвършенства, не изсушава устните допълнително и ми дава усещане, че нямам абсолютно нищо нанесено. Ако не знаех, че имам някакъв цвят нямаше и да предположа, че това е така. Не изпитвам нужда да използвам балсам или друг омекотяващ продукт. Самият стейн поне при мен издържа поне няколко часа и то, имайки в предвид, че съм като жабка и пия вода почти непрекъснато. 



Всъщност това е и основната причина толкова много да ми хареса. Не съм от хората, които обичат постоянно да си слагат червило или друг продукт и варианта с едно минаване да не ми се налага да мисля поне за няколко часа ме удовлетворява напълно. Огромен бонус е, че олиото ми допада като усещане, а самият стейн пада равномерно, без да се оттегля в краищата на устните ми. 

Бях безкрайно ентусиазирана след първите няколко ползвания и имах желанието да си взема още един цвят в по-тъмната гама, след като имах възможност да ги сложа върху ръката си, установих, че стейна на онези, които харесах бе прекалено сходен с този, който вече аз имам и прецених, че моят си ми е достатъчен. 


Смятам да ви спестя прехласването по опаковката, според моите естетически представи е елегантна, луксозна и ми дава усещане, че използвам нещо специално. Искам обаче да отбележа, че апликатора ми допадна много. Има дупчица в средата, която не позволява прекаленото наслояване на продукт върху устните, а и служи и за резервоар, тъй като "съхранява" известно количество от олиото, което ми е и напълно достатъчно за нанасяне, както върху горната, така и върху долната устна.  

Няколко неща, които трябва да имате в предвид, за да си дадете по-ясна представа дали това е правилният продукт за вас (цената не е ниска, а и не всичко се харесва на всички) :

- Ако сте с много пигментирани устни не зная дали крайния ефект би бил достатъчно изразителен, така че да ви удовлетвори. Бих препоръчала да се насочите към по-тъмните нюанси в колекцията.
- Самото олио, така и стейна не са с интензивна пигментация и не са сходни с тези на течно червило или традиционен стейн. 

На мен ми допадна и не бих се поколебала да си го купя отново, цената е висока, но самият продукт е икономичен и една опаковка ще ми стигне за дълго време. Обожавам факта, че не ми се налага да се "червисвам" по 20 пъти на ден и едно минаване е достатъчно, за да ми спести усилията в следващите няколко часа. Пигментацията не е кой знае какво, но крайния ефект ме удовлетворява напълно. 

Ще се радвам да споделите с мен отзивите си ако имате такива, интересно ми е и вашето мнение. Чакам с нетърпение някоя от масовите марки да пусне свой по-бюджетен вариант на този продукт, за да мога без излишно мислене да си взема и няколко други цвята.

Не забравяйте да се присъедините към страницата ми във фейсбук, за да можем да си комуникираме по-ефективно, а в момента по-случай 1000 последователи съм организирала и малка игра, от която имате шанс да спечелите така любимия ми Beauty Blender и гланц за устни на Clarins.

2 comments

  1. Страхотно ревю! Сега искам това олио още повече!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Пожелавам ти да успееш да се сдобиеш с него :) Или пък някоя бюджетна марка да се смили над нас и да пуснат по-евтина алтернатива. Всеки път, в който давам толкова пари за козметика и направо ми се свива сърцето.

      Delete