Empties #9

May 22, 2015

Изминаха два месеца от последната ми публикация с празни опаковки и отново се случи така, че имам прекалено много за показване.
Торбата с изразходваните продукти буквално преливаше и реших да използвам възможността да ви разкажа за тях, преди положението да излезне извън контрол и да ми се наложи да разделям статията в няколко части - отново.

Изключително съм доволна от разнообразието, което видях пред себе си този път и определено старанието ми да обръщам внимание на продукти от всякакви категории е дало резултат, както сами ще се убедите. Най-голямото ми постижение се изразява в изразходването на част от продуктите, които бях заделила в последното empties предизвикателство, за които между другото ще ви разкажа съвсем скоро.
Реших да се разделя и с няколко продукта, които не ми изглеждаха годни за ползване, макар че не са толкова стари, както и с един гланц за устни, който осъзнах, че никога не ползвам и няма смисъл да пазя. 

Следващата ми цел е да се фокусирам върху част от бялата си козметика. Благодарение на Memebox имам цял шкаф пълен с лосиони, кремове и мазила и се надявам да намаля бройката им значително.


Palmolive - Aroma Therapy Absolute Relax

Често се оплаквам, че минаваме през душ-геловете все едно са вода, но този път си намерих майстора и тази половин литрова опаковка нямаше изразходване. 
Ароматът -  иланг-иланг и ирис, се оказа наистина релаксиращ, не натоварващ сетивата и поне за мен приятен. Допадна ми, пяната му беше много обилна, оставяше кожата ми добре измита, не съм усетила излишно изсушаване, но не мога да кажа, че е бил и хидратиращ.

Axe - Deep Space Chill Out

По-принцип ароматите на Axe са невероятни, този обаче не ми се понрави кой знае колко много. Неопределим е, но се усеща някаква ментолова нотка, приятеля ми ненавижда всичко евкалиптово и се наложи да го доизразходвам. Не бих го купила отново. Не е прекалено мъжки, но просто не е нещо, към което бих посегнала сама. 

The Body Shop - Green Tea Body Butter

Консистенцията му наподобяваше по-скоро лосион, нямаше нищо общо с тази на останалите им body butter-и, които съм пробвала. Беше и една идея не толкова мазен, като цяло не мога да кажа, че е лош, но аз лично не бих си купила точно тази разновидност. Аромата е приятен, определено има нещо чаено в него, усеща се и изявена цитрусова нотка. 

Dove - 2-in-1 Daily Moisture

Получих доста продукти на Dove от приятелка, която работеше за фирмата производител и този бе един от тях. Предимно приятеля ми го ползва и се радвам, че балсама бе съчетан във формулата, тъй като той не използва такъв иначе, а косата му макар и къса е третирана всекидневно с вакса и съответно мита. 
Ползвах го няколко пъти, не ми е направил особено голямо впечатление.

Dove - Nourishing OIl Care

Много ми хареса този балсам и веднага го потърсих в магазина. Оказа се, че е от по-стара серия, а от съвсем скоро предлагат обновен вариант - отново обогатен с масла. За цената си смятам, че върши страхотна работа, омекоти краищата ми, а съдържанието на масла не ги утежни ни най-малко.

Matrix - Biolage ColorLast

Използвала съм и преди този шампоан, говорила съм ви за него няколко пъти - много ми допадна. Никога не съм била привърженик на скъпите шампоани и балсами, но след опита ми с Biolage, определено разлика има и за в бъдеще бих се доверявала на техните продукти. 


Lush - Angels on Bare Skin

Не ми допадна начина на употреба, прекалено много продукт просто отиваше в мивката, не ми се стори и практичен рано сутрин. Реално представлява нещо като паста, която се смесва с вода и с полученото се ексфолира лицето. Ефект честно казано не видях, но по принцип ми е трудно да говоря за ексфолиантите като цяло. Беше прекалено деликатен, предпочитам нещо по-грапаво. 


Не можах да я изразходвам преди срока на годност да е свършил. Имам ревю на този продукт, ще купя отново.

Isobeau - One-Step Cleansing Water

Корейски продукт за премахване на грим и нечистотии по кожата, действа на принципа на мицеларната вода, макар че не спада в тази категория. Много ми допадна, беше икономичен продукт, леко изсушаващ за съжаление - особено в края на зимата, определено усетих, че дехидратира кожата ми - не на допир, но като цялостен ефект. 
Измиващите му качества бяха на ниво, кожата ми не реагира негативно по никакъв начин. Бих го купила отново, ако го намеря на разумна цена.

Gaia - Foaming Cleanser

Измиващ гел за лице с натурални съставки, не съдържа сапуни и сулфати, но се разпенваше отлично. Съдържа екстракти от зелен чай, лайка и gotu kola(?), страхотен продукт, бих си го купила отново с най-голямо удоволствие. Измива кожата в дълбочина и я оставя много мека и свежа. 

Re:cipe - Slowganic Cleanser

Отново корейски продукт, благодарение на Memebox. Работи на същия принцип като ексфолианта на Lush - паста се смесва с вода. Единия вариант бе с ексфолиращи частици и зелен чай, другия с лимон. Пастата бе много мекичка на допир и се работеше с нея много лесно. Допадна ми. Не мога да кажа нищо конкретно, защото ми стигна едва за няколко дни, но измиваше лицето добре и не съм усетила сухота или други кожни раздразнения. 


Изразходвах един пакет мокри кърпички (64 броя) на Huggies. Допаднаха ми, имам още няколко пакета. Евтини са и вършат добра работа - почиствам с тях повърхности, грим от ръката си, намирам им и други приложения. 
Почистващите кърпички на Topz са специално предназначени за премахване на грим. Първоначално ми харесаха, не сваляха целият ми грим в никакъв случай, но не бяха лоши. В последствие изсъхнаха и не бяха със същото качество. Бих ги купила отново, предимно за пътувания. 
Кърпичките на PureSmile са корейски, едва няколко бройки в едно пакетче и заминаха много бързо. Нямам някакво конкретно мнение за тях, допадна ми плътността им, в общи линии са практични от гледна точка размера им, но откъм ценя бих предпочела друга марка. 

Тhe Incredible Face Mask

Получих тази маска в последната Glossybox кутия и я пробвах веднага. Беше изключително лепкава, буквално се борих с нея, за да я разнеса равномерно по кожата си, защото се беше запечатала, както по пръстите ми, така и върху самото саше. Беше болезнена за премахване, имаше някакъв ефект, но нищо, което да си струва усилията или цената. Премахна абсолютно всяко едно косъмче от лицето ми. Притеснявах се много, след като порасне отново дали няма космите да са черни и дебели - за момента нямам оплаквания, но този ефект не бе това, което търсех и не бих я купила или ползвала пак.

А-Brand Moisture Mask

Подхранваща маска с боровинки. Едно саше ми стигна за две употреби, беше приятна, нищо кой знае какво. Резултат имаше, както често се случва след такива продукти. Евтина е и ще прегледам съставките, ако ми допадне бих купила пак.

Palan - Crysence

Луксозна и скъпа корейска марка. Комплекта включваше 12 сашета - 6 шампоана и 6 маски. Шампоана ми допадна, от маските не видях кой знае какъв ефект. 


Изразходвах няколко BB/CC крема - част от Declutter предизвикателството, което подхванах преди няколко месеца. За тях и двете червила ще ви разкажа съвсем скоро, когато дойде и моментът за равносметки.

Изхврълям доста изразходван гланц на Essence от серията Nude XXXL, който реших, че няма да нося.
Berry Freeze на Clinique получих в комплект с още няколко червила на марката. Две от тях съм ползвала, другите са чисто нови. Установих, че са оформили бял филм, който не съм сигурна какво точно е, но при всички положения никога отново няма да сложа върху устните си.
Същото важи и за молив-червило, който получих в една от Memebox кутиите си. И двата не са особено стари, но явно нещо се е случило и поради тази причина изхвърлям.


Balea - Deospray Cocos & Nectarine 

Купих този дезодорант, защото не съдържа алуминий. Като цяло аромата се оказа точно това, което очаквах, по-скоро е прасковен, отколкото кокосов и в общи линии не мога да кажа, че ми бе най-любимият. Дезодоранта действа, но за кратък период от време - може би 5,6 часа, след което чувството за свежест изчезва. Не бих и помисляла да съм с него през топлите месеци или ако тренирам. Използвах го предимно вкъщи.

Bilka Homeopathy - Grapefruit Toothpaste

Реших да пробвам натурална паста за зъби. Аромата и вкуса на грейпфрут много ми допаднаха, най-доволен бе приятеля ми, който, както казах не понася мента и миенето на зъби е сред най-неприятните му ритуали. Беше ми странна първоначално, но измиваше зъбите и не ме караше да се чувствам зле. След около 2 седмици започнах да усещам болки в зъбите (тези, с които дъвча), не бях сигурна от какво точно е и бях на път да си запазя час при зъболекаря, когато приятеля ми сподели, че и той усеща дискомфорт. Върнахме се към традиционната паста и болката изчезна на втория ден. 

Кремът за ръце на L'Occitane съм ползвала и преди, харесва ми и бих си го купила. Изразходвах и тестер на парфюм - Hello на Harvey Prince, който не бих си купила, но не ми беше и неприятен.

Това бе всичко от мен за този месец. Доволна съм от резултата, надявам се да задържа темпото. Не купувам почти нищо ново и ми се иска до края на годината да съм изчерпала изцяло запасите от мазила и лосиони, за да мога да се насоча към по-натурални алтернативи.

5 comments

  1. Обичам да гледам изразходвана декоративна козметика :) :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз много :) Само, че е много трудно да се съсредоточи човек върху няколко определени продукта, когато има цял шкаф със съкровища!

      Delete
  2. Любимите ми постове :) Използвам шампоани от дрогериите и не бих казала, че съм доволна от ефекта им през последната година. Решила съм че е време да опитам нещо от по-професионалните марки. Пробвала съм сашета на различни марки, но от 1-2 измивания разлика не забелязах. То се е видяло, че ще се купува реален размер опаковка :)

    ReplyDelete
  3. Любимите ми постове :) Използвам шампоани от дрогериите и не бих казала, че съм доволна от ефекта им през последната година. Решила съм че е време да опитам нещо от по-професионалните марки. Пробвала съм сашета на различни марки, но от 1-2 измивания разлика не забелязах. То се е видяло, че ще се купува реален размер опаковка :)

    ReplyDelete
  4. Страхотно е колко много неща си изхабила!
    Белият филм по червилата е показателен за наличие на бактерия, добре е че си ги изхвърлила :)

    ReplyDelete