New Products - Urban Decay, Laura Mercier & Beauty Blender

May 4, 2015

Поради някаква незнайна причина тази пролет съм в постоянно настроение за пазар. Списъка с желания е огромен, а новите придобивки действат удовлетворяващо само до някъде. Постоянно изниква нещо ново, което искам и задължително трябва да притежавам и май ми е време да се укротя, преди да съм разбутала семейния бюджет необратимо.

Всъщност април за мен бе нещо като своеобразен "no buy" и се справих доста успешно, като в самия му край попаднах на две супер оферти, които нямаше как да подмина и реших да се възползвам, макар и с не особено голям ентусиазъм. 
Март обаче тотално ме разори и от много отдавна не се бях отпускала толкова много, всичко, което си купих обаче много ми харесва и от тази гледна точка не мога да кажа, че съжалявам или се чувствам виновна.

Днес реших да ви покажа всичко ново, с което се сдобих в последно време и искам да използвам възможността да споделя, че възнамерявам този месец отново да си дам почивка, за да се опитам да балансирам малко ситуацията. Възнамерявам и да се прибера до България в близко бъдеще, така че се надявам до тогава да успея да се удържа, за да мога оттам да си напазарувам на воля всичко, което ми е на сърцето.


В началото на тази година ви показах гъбичката за нанасяне на фон дьо тен и други кремообразни продукти Real Techniques, с която се сдобих и ви споделих, че съм много любопитна да пробвам дали ще ми допадне като концепция и поддръжка. Хареса ми от първото използване - усещане, начин на нанасяне, краен ефект и бях толкова доволна, че изобщо не изпитвах нужда да купувам оригиналния Beauty Blender.
За мое огромно съжаление на третото измиване се скъса на две места и не зная дали вината е моя и евентуално съм била прекалено груба или просто това е нещо, което се случва по принцип, но факт е, че изтичах веднага да си я подновя, тъй като наистина бе нещо, което се радвах, че притежавам и считах за необходимост. След като установих, че при нас е с цена от около 10 евро, реших че няма смисъл да рискувам и евентуално да се окажа разочарована, когато мога просто да дам още 7 и да си купя оригинала.
Beauty Blender гъбичката имам от средата на февруари (горе-долу) и не е минал ден, в който да не съм я използвала за нанасяне на фон дьо тен, коректор, а дори и пудра в зоната около очите. Мия я след най-много две употреби, в зависимост колко точно съм я изцапала и за момента не е мръднала. Загуби цвета си до известна степен, но като изключим това е в перфектно състояние. За мен покупката се оказа оправдана и не съм използвала никоя от четките си за нанасяне - нито един път, което е достатъчно доказателство за това колко ми допада.
Междувременно искам да вметна, че тази на Real Techniques, въпреки че е скъсана, продължава да бъде използваема и се е случвало да посягам и към нея на няколко пъти.

С интересен подарък ме зарадва скъпа приятелка - гумен ексфолиращ диск за измиване на лице, на Sephora. Тя ми сподели, че е много доволна и състоянието на кожата ѝ видимо се е подобрило, след като го е включила към рутината си. Аз го използвам от няколко седмици съвсем съвестно и нямам конкретни заключения дали всъщност върши работа и при мен, но определено ми помага да съм по-концентрирана в измиването на лицето си и забелязах, че отделям повече време на този процес, отколкото преди.


За ружовете на Max Factor съм ви говорила толкова много пъти, че вече се притеснявам, че ще ви стана досадна. Много са ми любими и реших да добавя към колекцията си последния от цветовете, които исках да притежавам - Lovely Pink.
Установих, че съдържа по-едри блестящи частици и нивото на пигментация не е идентично с това на останалите ми два. Върху бялата ми кожа стои изключително нежно и ненатрапчиво, а и се комбинира отлично с контуриращата ми пудра. Нямам обяснение за пристрастяването си към тези ружове, но не съм спряла да ги нося и най-много от всичко ми допада издръжливостта им, която поне върху моето лице е безупречна.

Urban Decay е сред най-любимите ми козметични марки и реших да допълня колекцията си с третото издание на Naked палитрата. Отне ми много дълго време, докато реша дали ми трябва или не, но в крайна сметка прецених, че с такива нюанси не разполагам, а и ми се искаше да я имам като допълнение на първите две.
Използвала съм я няколко пъти и може да се каже, че ми допада - не ми е най-любимата, защото гравитирам към другите тонове на по-неутралните цветове, но ще я използвам и съм доволна от качеството. 

В процес съм на изразходване на два от коректорите ми и се надявам да ги свърша съвсем скоро, а междувременно след известен размисъл с какво да ги заменя, ми се стори добра идея да пробвам нещо ново и така Naked Skin се озова при мен. Взех си цвят Fair Natural и макар да не съм го пробвала все още, на пръв поглед изглежда като правилният за мен. 

Озаряващата пудра на Laura Mercier бе много спонтанна покупка, търсех си пудра за запечатване на коректора под очите ми и бях останала със спомена, че е много хвалена. Носила съм я доста на брой пъти и не е лоша, но по мнение е абсолютно идентична с HD пудрата на ELF и ако трябва да съм честна не смятам, че е нещо особено.


Следващата нова придобивка е подтикната от две български бюти блогърки - http://mayaetsavieenrose.blogspot.se/ и http://residentkonte.blogspot.se/. Прочетох в блоговете им отзиви за един много луксозен и нов на пазара продукт от YSL - Volupte Tint - In - Oil и явно бяха много убедителни, защото си го поръчах в деня, в който прочетох публикациите им.
Не съм от хората, които се блазнят от лъскавите марки, не изпитвам необходимост да притежавам само такава козметика и много рядко си позволявам да си купя нещо от такъв висок ценови клас. Няма по-голямо задоволство обаче от това да се престраша да си взема нещо такова, а то да се окаже уникално като замисъл и изпълнение и Tint - In- Oil е именно такъв продукт, който категорично мога да заявя, че си струва парите и не бих се замислила дори за секунда ако трябваше да го купя отново.
Имам цвят 6 Peach Me Love, който е вариация на кораловото, със силно изявен розово подтон. Нанася се като масло, но не се усеща тежко, лепнещо или по някакъв начин неприятно. Прави устните много бляскави и сочни, а след като мазния слой попие или изчезне след известно време, ги оставя оцветени - в моя случай в розово и то за много, ама много дълго време.

Друг продукт за устни, който е ново попълнение в колекцията ми е червилото на Lancome от серията Shine Lover.  Червилото създава впечатление, че е един от тези хибриди - балсам и червило в едно, но категорично поне при мен това не се оказа така. Гледам на него като на обикновено червило и не очаквам по никакъв начин да има каквито и да е възстановяващи или подхранващи свойства.
Цветът, който избрах е топъл коралов, отново с изявен розов подтон - 321 BC Beige , който е и малко по-различен от тези, към които обикновено се спускам. Не мога да кажа, че е свръх бляскаво, независимо от името, но е добре пигментирано, комфортно за носене, приятно и мекичко върху устните. По бюджетно е и като цена в сравнение с останалите продукти за устни на марката и с удоволствие за в бъдеще бих си взела и някои друг цвят. 

Палитрата и коректора купих от www.kicks.se. Палитрата ми излезе около 30 евро - използвах код за намаление, който ми спести 20% от първоначалната цена (кода дойде със списанието, което пращат вкъщи ако сте записани като лоялен клиент), към него добавих чек за намаление от 25 крони. Коректора пък взех с 40% намаление в края на април, със списанието дойдоха 2 кода от по 20% и се оказа, че могат да се комбинират, към тях добавих друг чек от 25 крони и крайната цена бе около 10 евро. 
Гланца на YSL поръчах от www,feelunique.com, отново се възползвах от 20% намаление. 
Пудрата поръчах от нов за мен сайт - http://beauty.theyouway.com/ (отново шведски), доставката бе безплатна. Имат добри намаления и интересен асортимент, препоръчвам го ако живеете тук.

Това бе всичко от мен за днес, надявам се публикацията да ви е допаднала и да съм ви дала някои нови идеи за бъдещи покупки. 
Ще се радвам да споделите с мен какво си купихте за последно, винаги ми е интересно да чета вашите отзиви и впечатления от различни продукти. 

Съвсем скоро възнамерявам да направя публикация за любимите ми онлайн магазини, ще включа и шведските, които харесвам и препоръчвам, защото зная, че имам няколко читателки, които живеят в Швеция. 
Междувременно ще ви покажа гланца на YSL - надявам се в следващата или по-следващата публикация, така че преглеждайте блога, ако моето мнение ви е интересно.

17 comments

  1. Половината от покупките ти искам да ги открадна :ДД Тези ружове само заради теб са ми интересни... друг не ме заразил със страстта си към тях, пък и знам каква колекция имаш от други, така че съм впечатлена. Олиото за устни го искам, но не знам дали за този сезон. като цяло напоследък повече си ценя устните и съм на балсаместо/червилена вълна, ако съществуват такива определения. Гъбичката я искам и едвам понасям моята. просто се двоумя от къде да поръчам ;) И не на последно място коректора... Този ще е следващия ми си го казвам, откакто прочетох ревюто на Лили Пебълс :)
    Честити! Завиждам все пак и то не много благородно в предвид изгодните ти сделки ;)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не знам дали и други блогърки споделят любовта ми към ружовете на Мф, но честно да ти кажа не ме и интересува много, защото за мен е важно на мен да ми харесват, а след като това е така дори не съм си правила труда да видя чуждите мнения.
      Аз съм с много светла кожа и обикновено ми се налага да внимавам с ружовете, някои са много пигментирани, което не винаги е чак толкова голям плюс. Руж нося всекидневно от много години, може да се каже, че за мен е необходимост и ако нямам цвят върху лицето си, все едно не съм аз. Пробвала съм много марки - скъпи и евтини и от двете категории имам любимци. Това, което ме привлече в тези на Мф - по-специално телесния цвят и много розовия е, че са свръх естествени. Сливат се с кожата ми и ми дават натурален финиш. Не знам дали биха се харесали на всички, вероятно не, но специално при мен работят отлично и са ми лесни за употреба и поддръжка през деня.

      Олиото ме изненада, признавам си. Бях много скептична, не ми се дават пари за някакви такива полупрозрачни, почти нямащи цвят продукти и първоначално като сложих този леко бях разочарована. Истинския му ефект се изразява в стейна, който изпъква след като олиото изчезне. Отличен е за работа и натоварено ежедневие - нанасяш го два пъти и не трябва да го мислиш. не изсушава, пада равномерно, издържа при хранене и пиене, много ми допадна.
      Исках да купя и друг цвят, но стейна на останалите ми се стори прекалено сходен с този, който аз имам - поне тези, които тествах в магазина са всичките розовеникави и прецених, че ми е излишно.

      Гъбичката ми допада много, отново не очаквах. Не е перфектна за абсолютно всеки един фон дьо тен, специално по-силиконовите, които седят на повърхността предпочитам да нанасям с ръце или четка, но работи отлично с повечето ми и ефекта е страхотен. Не съм пробвала по-евтини алтернативи (с изключение на рт), не знам дали няма нещо сходно. Видях, че в сайта на Ели има за 69 лв промоция на 2 блендера + почистващ препарат. Според мен офертата е супер.

      Delete
    2. Тази оферта, да. Но сложи доставка и излизат пак по-скъпо. Аз ще очаквам отзивите ти за тази гъбичка, макар че наистина мисля да си я купя ;)

      Delete
  2. Хич не си досадна, искам руж на МФ!!!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Надявам се да ги пуснат в България, но не съм чула нищо за момента.

      Delete
  3. Страхотни покупки! Аз утре чакам да ми пристигне Beauty Blender-a и съм много притеснена дали ще го харесам, защото никак не е евтин тук (50лв), но се надявам да не се разочаровам.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Надявам се да споделиш какво мислиш за него.

      Delete
  4. страхотни попълнения, с кеф да си ги ползваш! и аз наскоро се впуснах в търсене на нова насипна прозрачна пудра, че моята на ELF вече й се вижда края, а другата ми любима марка вече не се поизвежда изобщо. Взех Dermablend на Vichy със супер отстъпка от feelunique и се чувствам все едно съм ударила тотото, хаха. А и изобщо не очаквах да е толкова щедра като количество.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Честито! Най-хубавите ми продукти обикновено купувам на промоция и много им се радвам :)

      Delete
  5. Страхоoooooтни покупки!
    Всичко много ми хареса и ще вземеш да ме изкушиш за YSL - Volupte Tint - In - Oil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Пробвай го ако го засечеш в магазина, много е интересно като текстура и консистенция.

      Delete
  6. Честити покупки със здраве да си ги ползваш! Доста от нещата, които показваш са ми в списъка с желанията. Благодаря за линковете към сайтовете,защото ги препратих на приятелка в Швеция!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Радвам се, че съм успяла да помогна.

      Delete
  7. Страхотни покупки! Ружовете на МФ искам да опитам още от първия път в които ги показа в блога. Олиото за устни и коректора са и в моя уишлист :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Малко по-горе споделих повече за ружовете на МФ, можеш да прочетеш ако ти е интересно.

      Коректора не съм пробвала още, искам да изразходвам другите два, които са ми на свършване, но задължително ще пиша за него. Олиото е разкошно, препоръчвам с две ръце.

      Delete
  8. Олиото на YSL напоследък много ме изкушава, а твоето мнение определено натежа в негова полза :) Страхотни придобивки, много ми е любопитно да чуя мнението ти за коректора на UD, защото и него искам да пробвам.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не съм пробвала все още коректора, но ще пиша за него, след като го направя. Много съм изкушена и аз да го отворя веднага, но ми се иска първо да изразходвам тези, които имам.
      Олиото е специално подходящо за тези, които не харесват червилата или супер пигментираните продукти за устни. Стейна, който оставя е деликатен, но все пак видим и аз лично го използвам веднъж или два пъти на ден, което ме устройва идеално, тъй като не обичам да слагам червило след всеки път, в който съм пила вода например.

      Delete