Empties #4

February 20, 2014

Здравейте!

Обещавам ви днешната публикация от цяла вечност, но по една или друга причина така и не ми идваше настроението да седна и да я напиша. Всъщност преди време дори заснех снимките за нея, но в крайна сметка не ми се получиха добре, което допълнително ме демотивира и временно отказа от осъществяването ѝ. Официално настъпи моментът обаче, когато торбата с използвани продукти прекалено много се напълни и е време да се отърва от нея, така че гледам да използвам случая и да се залавям за работа.

Няма смисъл да споменавам колко са ми любими подобни статии и винаги ги изчитам с огромен интерес и любопитство. Няма по-голямо доказателство за предаността към един продукт от това да изразходваш дори и последната останала капчица в опаковката, понякога фактите сами говорят за себе си.
При мен се забелязва тенденцията да купувам едни и същи продукти отново и отново, така че няма да ви изненадам с част от това, което ще ви покажа днес.


След като предишният път приятеля ми решил да изхвърли грижливо събираните празни опаковки, този път реших да съм екстра внимателна и ги крия от всичко и всички, за да няма инциденти. Не знам доколко тактиката ми се оказа правилна, защото си давам сметка, че съм изхвърлила някои неща, съвсем забравяйки, че трябва да ги прибера, за да ви ги покажа. Душ геловете и шампоаните са типичен такъв пример - имам чувството, че като решат да свършват, свършват всички наведнъж и вкупом ги събирам от банята и директно запращам в коша, за да извадя поредната нова опакова.
Не се притеснявайте, не е като да нямам материал за показване, дори малко се притеснявам, че имам да говоря за прекалено много неща, така че по-добре да спра с празните приказки и да действам.



Сигурна съм, че няма да учудя никого, показвайки празна бутилка от мицеларната вода на Bioderma. Изключително популярен и харесван от много продукт, който е много голям мой любимец, премахва всякакви следи от грим в дълбочина и оставя кожата успокоена, почистена и в много комфортно състояние. Използвам го и за почистване на околоочния си грим, като и там може да се каже, че се справя доста успешно. Изненадващо се оказа доста икономичен и голямата бутилка ми стига за няколкомесечна употреба и то всеки ден, което от своя страна до някъде оправдава високата цена. Не е нещо, от което бих се лишила и докогато ми е възможно, ще продължавам да го купувам и използвам, дори и междувременно да открия някакъв заместител.

Мицеларната вода на L'Oreal е друга мицеларна вода, на която дори съм отделила собствена публикация. По-евтина алтернатива на Bioderma, предлагаща се във всеки средно голям супермаркет или дрогерия. Откъм количество продукт разликата е в полза на Bioderma, тази съдържа едва 200мл и тук се предлага на цена от около 7 евро. Не толкова икономична, за което обвинявам огромната дупка през, която изтича продуктът, като изключим това и факта, че оставя лек филм след употреба, аз лично нямам абсолютно никакви оплаквания. Премахва ми грима също толкова добре като горната, нямам възражения и за това как се справя с очния грим. Не ми дава същото комфортно усещане, както Bioderma, което е и причината все пак да предпочета първата, когато имам възможност. Бих и ще си я купя отново.

Сухият шампоан на Batiste е сигурен участник във всяка една такава публикация, защото е продукт, който използвам постоянно и ми е много необходим в грижите за косата ми. Благодарение на него не ми се налага да я мия всеки ден, а и имайки в предвид, че дава мъничко обем, който така или иначе ми е нужен, сухите шампоани са истински спасител в ранните сутрини, когато се приготвям за работа. Всеки път си купувам някакъв нов, този специално беше с аромат на кокос, доста приятен и подходящ за топлите месеци. Оставя бели следи, които след внимателно разресване или намачкване с пръстите - изчезват, не е прекалено мокър и лепкав.

Термалната вода на Avene е продукт, който може да се каже, че не ми е особено необходим, но пък аз наистина харесвам. Има най-различни приложения, като аз обичам да го използвам след бръснене, за да успокои кожата ми и да предотврати зачервявания или пък за освежаване на лицето ми било то преди грима, в средата на деня, при топло време, при студено време или просто ей така без някаква конкретна причина. Бих си го купила отново, предполагам на лято.

Друг традиционен продукт, който винаги ви показвам е продукт против изпотяване на Dove. От време на време решавам да си взема нещо по-различно и в крайна сметка винаги се връщам към продуктите на Dove, не знам защо кожата ми се повлиява най-добре от тях, но е факт, че нищо друго не ми е харесвало дори наполовина толкова много.

Weleda - Millet Nourishing Shampoo е продукт, който получих в Glossybox кутията си преди няколко месеца. Нямам думи, с които да опиша колко е ужасен.. Никога, ама никога не ми се е случвало да съм по-недоволна от шампоан и не мога да си представя, че нещо такова изобщо може да съществува. Изразходвах цялата опаковка от 18мл за ЕДНА употреба, категорично отказваше да се разнесе по косата ми и голяма част се концентрира върху скалпа. След известна борба в крайна сметка се измих, всичко беше точно, подсуших се леко и си легнах. Събуждайки се сутринта си дадох сметка, че имам десетки "мокри" кичури останали в косата, стана ми странно, че не са изсъхнали напълно до сутринта и изобщо не предполагах, че не става дума за неизсъхнала коса, а за мазна такава. До края на деня цялата ми коса се превърна в мазна топка и изглеждах така все едно не съм се къпала с месеци, сърбеше ме и изглеждах потресаващо.

Aussie 3 Minute Miracle е дълбоко подхранващ косата балсам, който съм използвала и преди и много харесвам. За съжаление след известна употреба косата свиква и първоначалните отлични резултати далеч не са толкова впечатляващи. За това и си давам известно време почивка преди да се върна към него, но по едно или друго време винаги се връщам отново. Прави косата ми много мека, бляскава и нестърчаща, заглажда я добре без да я утежнява, не я омазнява излишно и като цяло изглежда много жива и добре поддържана.

Redken Colour Extend е спрей за боядисвана коса, който има най-различни полезни действия върху косата. Върху моята мъничка опакова не бе обозначено какво точно би трябвало да прави, но мога да си представя, тъй като обикновено този тип продукти имат едни и същи обещания. Всъщност останах изненадана, че ми хареса толкова много и не мога да определя какво точно ми допадна, но някак си цялостната визия на косата ми определено бе по-различна и то в положителен смисъл. Помогна ми и за по-лесното разплитане, което само по себе си е достатъчно за мен, за да го окачествя като успешен продукт, без да ме вълнува грам какво друго предполагаемо трябва да прави. Докато го използвах се чувствах все едно съм в някоя реклама, косата ми се мърдаше наляво надясно като по телевизията. Флакончето от 30мл ми стигна едва за няколко употреби, което и главната причина, която ме отказа от покупката му. Не мога да оправдая високата цена за 10-тина напръсквания.

Душ-гел маслото на L'occitane е тотален фаворит. Обикновено нямам никакво отношение към измиващите продукти за тяло, стига да не изсушават кожата ми, да миришат добре и да ми дават чувство за свежест и чистота, ми е абсолютно достатъчно. Този освен, че съчетава всички тези действия, прави целият процес на къпане доста приятен. В опаковката изглежда под форма на олио, при допир с водата текстурата му става почти млечна и се разнася много лесно по цялото тяло, без да е мазен или тежък.

Втората част на тази публикация ще може да прочетете утре или в други ден, зависи от това кога ще имам свободно време да я довърша. Насъбраха се доста неща и не ми иска да наблъсквам всичко в една статия, едва ли много от вас ще седнат да прочетат цял ферман.

Използвали ли сте някои от показаните продукти? Какви са впечатленията ви?

2 comments

  1. Харесвам всичко на Dove за тялото. Постоянно си купувам душ геловете и сапуните им, а от скоро съм фен и на део стика им с мирис на краставица. Термалните води тотално ги позабравих, а си спомням, колко благоприятно се отразяваха на кожата ми.
    Това масло на L'occitane искам да го пробвам заради теб. Вляза ли в техен магазин първо за него ще питам :)

    ReplyDelete
  2. Всички продукти, които споменаваш, са ми мноооого любими! Особено Batiste. Напоследък обаче на все повече места чета, че сухият шампоан на Dove е още по-хубав и ще трябва да го тествам :)

    Плами

    ReplyDelete