Korres - Mandarin Lip Butter Stick

February 6, 2014

Здравейте!

По това време на годината имам чувството, че най-актуалната тема из блог пространството са балсамите за устни. Явно доста от нас търсят решение на проблема с напуканите и дехидратирани устни и тестването на нови продукти върви с пълна сила. 
Аз естествено няма как да бъда изключението и макар да разполагам вече с няколко балсама, които са повече от успешни, няма сила на света, която да ме спре да експериментирам с нови и нови такива. Дали това се дължи на безброй различните формули на пазара или пък на атрактивните опаковки и пристрастяващи аромати, не знам, но от време на време дори без да се замислям грабвам по нещичко, което да допълни вечно растящата ми колекция.

Ако трябва да дам отговор на въпроса коя марка и продукт са ми направили най-голямо впечатление пред всички останали, то без да се замисля бих отговорила - Korres в малките кръгли опаковки. През годините съм пробвала какво ли не, но това е продуктът, на който зная, че мога да разчитам да ми даде грижата, от която се нуждая, независимо от сезона. Интересен факт е, че това бе първият продукт, който си купих при най-първото ми идване в Швеция и това допълнително ги прави специални в моето сърце. Пробвала съм два от ароматите им - Mango и Jasmine, като Jasmine определено предпочитам повече от двата.

Разказвам ви всичко това, за да имате някаква представа защо отново реших да се доверя на марката при тази си покупка - до толкова им вярвам и знам, че няма да бъда разочарована. Купих си този балсам от летището при едно от прибиранията ми вкъщи, имах няколко дребни монетки в джоба и отчаяно търсех нещо, за което да ги похарча. Попадайки на щанда на Korres, бях абсолютно сигурна, че именно там ще открия това, което ми трябва и така и стана.. Дали беше съдба или просто случайност, не мога да кажа, но от всичко изложено, грабнах именно това балсамче и както предполагам сте се досетили - грам не съжалявам. Съжалявам само, че ми отне няколко месеца, докато се наканя да го използвам за първи път.

Един от недостатъците на балсамите в кръглите опаковки е фактът, че трябва да бъркаш с пръст в тях, за да ги нанесеш върху устните си и не винаги това е практично. Не мога да кажа, че е някакъв непреодолим проблем, в никакъв случай, но определено стик формата има своите предимства, които няма как да бъдат пренебрегнати. 


Korres - Mandarin Lip Butter Stick, както вече споменах, а и се подразбира от заглавието е балсам за устни, който е под формата на стик. В тубичката се съдържат 5гр продукт, а цената варира според мястото, от където се продава - на www.feelunique.com се предлага за 8£, доколкото ми е известно обаче, марката има и свой собствен магазин в София, където цените може да са по-ниски. 
Продуктът се предлага в няколко разновидности - откъм цвят и аромат и носят имената на цветове, на които отговарят. Аз лично се спрях на безцветния вариант, който носи звучното име - colourless и действително не оцветява подобно на другите устните, има съвсем лек, неопределим, приятен аромат. Думичката "mandarin" в името предполага за наличие на някакъв цитрусов мирис, всъщност няма такова нещо, предполагам, че са имали в предвид екстракта, който е включен в състава на продукта.


Доколкото ми е известно Korres е марка, която се стреми да използва натурални съставки за направата на своите продукти и този не прави изключение. Беше ми интересно да сравня състава с този на така любимите ми балсами в кръглите кутийки и останах доста изненадана, че не открих твърде много сходства, защото като усещане и действие определено усещам прилики.

Ricinus Communis Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Octyldodecanol, Bisdiglyceryl Polyacyladipate-2, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Helianthus Annuus Seed Wax, Candelilla Cera, Butyrospermum Parkii Butter, Octocrylene, Cera Alba, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate, Oryzanol, Aluminum Hydroxide, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Limonene, Aroma. (+/-): Ci 77019, Ci 77891, Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499, Ci 15850, Ci 42090.

Не съдържа силикони и минерални масла, няколко други химикала, които ми е трудно да произнеса и не е тестван върху животни, което винаги е голям плюс.


Опаковката е стандартна пластмасова, има разни надписи по нея, чието значение не ми е твърде ясно, но честно казано не ме и интересува твърде много, върху самата гилза са посочени част от маслата, които съдържа и обещание за възстановени и хидратирани устни.


В зависимост от климатичните особености първоначалното му "твърдо" състояние се променя - втвърдява или омекотява, което предполагам се дължи на различните масла в състава му. Добрата новина е, че реагира при контакт с кожата и нанасянето не е затруднено или ограничено в тези моменти, но все пак прави впечатление и реших да го споделя като интересен момент.
Нанасянето е много плавно и равномерно, дори и след няколко повтаряния не създава усещане за тежест, направи ми впечатление, че част от него попива  след известно време, а друга остава на повърхността оформяйки тънък филм, който е с полу-матов завършек. Не забелязвам да свършва и твърде бързо, което е друг плюс, имайки в предвид цената.

Най-важното от всичко обаче е, че ДЕЙСТВА и то наистина. Моите устни са много на моменти.. В един период имам чувството, че каквото и да правя няма вариант кожата да се напука или да започне да се лющи, в друг период само да ме духне вятъра и вече са се нацепили и ме болят. За това и гледам доколкото ми е възможно превантивно да се грижа за тях и да се старая да ги поддържам в нормално състояние. Естествено зимата си казва думата и не винаги мога да имам контрол над нещата, за това и разчитам на подобни продукти да ми помагат да спася положението. Специално този нося в джоба на якето си и винаги като се сетя го нанасям и това, което забелязвам е, че не само разрешава проблемът, когато възникне такъв и то за много кратко време, но и до голяма степен предотвратява такива моменти. 
Не се налага да го нанасям на всеки един час, за да забележа положителни резултати, което според мен означава, че има дълготрайно действие и поддържа устните ми хидратирани за по-дълго време.
Не зная до каква степен е супер интензивен и може би аз лично бих заложила на lip butter-ите ако ми е наистина трудно да се справя с напуканите и дехидратирани устни. По-скоро бих го определила като подходящ за ежедневна грижа, грижа навън, по време на работа или училище.. 

Наистина впечатленията ми са положителни, отговаря на нуждите ми идеално и ми е изключително удобен за ползване. Определено съм вече почитател на марката и с удоволствие бих пробвала някои от останалите им продукти, ако ми се отдаде възможност. При всички положения обаче балсамите са им една от силните страни и смятам, че на която и формула да се спрете, няма да съжалявате. 

Все пак като за финал искам чистосърдечно да кажа, че така любимите ми Lip Butter-и не могат да бъдат заменени от нищо друго.


1 comment

  1. Определено ме спечели и ще си го взема :) Харесвам продуктите на Корес, но досега не съм им пробвала балсамите, въпреки че също като теб често купувам нови и различни - стикове за в чантата и бурканчета за тоалетката. В България цената е 10 лв. според онлайн магазина им.

    ReplyDelete