Memebox 4th Global Edition

February 4, 2014

Здравейте, момичета!

За Memebox ви разказах още миналия месец и в подробности се спрях на това как става поръчката, какво представлява услугата и всичко друго, което сметнах, че би ви било от полза, за да направите своя избор дали да си поръчата и ваша собствена кутия или не.
Както се досещате от заглавието на тази публикация, аз определено направих своя избор и вече съм горда притежателка на втората си кутия с подбрани aзиатски продукти.
Искам да похваля компанията за сериозното отношение и супер бързата доставка, която при мен отне само два работни дни и освен това получих пратката на вратата, което е супер нетипично за тази държава.
Благодарение на Ели от Maquilab, която се престраши да направи поръчка, въпреки вероятността да отиде на митница, ни стана ясно, че пакета пристига по пощата и не се начисляват никакви допълнителни такси, което се надявам да подтикне поне част от вас да се сдобият с кутията, защото определено си струва и е нещо много различно като организация и идея от останалите подобни услуги.


Споменах ви, че Memebox не работят на абонаментен принцип, което от една страна е добре, че човек не се ангажира да поръчва всеки месец, а сам избира кога и как да го направи, но от друга с популяризирането им все повече и повече, става наистина трудно да се добереш до останала кутия, тъй като свършват много бързо. Доколкото разбирам от сайта, ще имат по две на месец (веднъж в средата и веднъж в края) количествата от edition 4,5,5-2,6,6-2 са вече изчерпани. Към този момент е налична кутия номер 7, чието разпращане ще се осъществи в края на месец март, така че ако проявявате интерес, то сега е моментът да си я купите, за да не се наложи да чакате до април. И като вметка искам да спомена, че цената вече е с 2$ по-висока, но пък за сметка на това безплатно и автоматично получавате експресна доставка, която наистина е супер експресна и дори си имате тракинг номер, за да следите кога и къде се намира пакетчето ви.



След краткото въведение няма да ви държа повече в напрежение и направо ще ви покажа продуктите, които получих. Всъщност и аз самата нямах много време да ги разгледам подробно, защото пристигнаха тъкмо, когато отивах на работа и само им хвърлих бърз поглед, така че ще ни бъде интересно да надникнем вътре заедно, надявам се.

Кутията традиционно е розова, доста симпатична и изработена от твърд картон, би могла да се използва за съхранение на разни дребни неща, аз лично избирам да я рециклирам, защото съм затрупана с всякакви кутиийки вкъщи, благодарение на Glossybox. Отново всички надписи са на корейски, от който аз не разбирам нито дума и отново картичката с обяснение спасява положението, защото има някои продукти, чието приложение и предназначение би ми било абсолютно невъзможно да разбера без нея.

Кутията този месец съдържа цели 10 продукта, което според картичката е специален подарък от екипа на Memebox в знак на благодарност за подкрепата и гласуваното доверие. Очаквано повечето от тях са ориентирани към грижата за кожата, като доколкото вече ми става ясно, компанията залага предимно на такъв тип продукти.

Goodai Repair Plus Essential Oil 15ml
Full Size product : 100ml/48$


Бързо абсорбиращо се мултифункционално масло от арган, маслина, макадамия, слънчогледово семе, жожоба, камелия и зелен чай. Комбинацията от тези супер-семена хидратира, укрепва и подхранва цялостният вид на кожата. Нанася се на измито лице, като 2,3 капки са достатъчни, може да се използва и върху косата, ноктите и кожичките.

Напоследък съм запалена по всякакви такива масла и поне това, което съм пробвала до момента ми се е отразило доста добре. Нанесох няколко капки върху обратната част на ръката си и съм изненадана колко бързо попи в кожата, да не кажа направо мигновено. Не остави след себе си мазно петно или филм, аромата е билков, много лек и приятен.

LJH Dr's Care Vita Propolis Ampoule 5ml
Full Size Product : 15ml/26$


Подобно на горното олио, отново тестер, само че в по-малко стъклено шишенце и отново с капкомер. Според картичката олиото е перфектната комбинация от витамини и пчелен прополис, които правят кожата здравословно сияйна и благодарение, на които лицето е хидратирано, успокоено и предпазено от външни влияния. Подходящо е дори и за чувствителна кожа. 2,3 капки от продукта е препоръчително да се добавят към дневния крем. 

На пръв поглед ми се струва сходно с горното и като мирис и като усещане.

Lanoa Natural Soap Sulfur 100gr
Full Size Product : 100gr/12$


100 натурален и ръчно направн измиващ сапун за лице. Съставките му са : сулфур, масло от ши, лайка и лавандула. Специално създаден е за нуждите на сухата и чувствителна кожа, като хидратира не само повърхността й, но и прониква в по-дълбоките й слоеве. Не съдържа синтетични аромати и консерванти. 

Сапунчето е добре опаковано в пластмасова опаковка и не ми се иска да го разпечатвам точно сега, защото имам с какво да си мия лицето за момента, но аромата, който долавям е супер специфичен и ми напомня на нещо, което баба ми използваше, когато бях малка. Ако не се лъжа беше някакво "виетнамско чудо" в малка червена метална кутийка и предполагаемо лекуваше главоболие.

The Shampoo Plus Natural Waterless Shampoo 50ml
Full Size Product : 50ml/5$


Сух шампоан под формата на пяна, съдържащ екстракт от риган. Освен типичните свойства на един такъв продукт, предпазва косата от вредните лъчи на слънцето, заздравява скалпа и косъмния фоликул със своите антиоксидантни свойства. 
Не съдържа петролеум, силикони и други химикали, които ми е невъзможно да преведа, имайки в предвид ограничените ми познания по химия дори на майчиния ми език.

Не мисля, че нещо е състояние да замени любимият ми Batiste в категорията сух шампоан, но все пак с готовност бих тествала този, тъй като определено ми се струва интересен като концепция. На пръв поглед мога да кажа, че има силен аромат на риган, който зависи от вкуса на всеки може да е нещо положително или не, аз лично не съм голям фен, но да кажем, че мога да го преживея. Не е типичната пяна, която всеки очаква, четейки описанието, а по-скоро много мокра водна пяна, която отнема известно време да изсъхне, веднъж нанесена. 

Clio VF Water BB SPF35, PA++ 15 ml
Full Size Product : 50ml


Ултра хидратиращ BB крем, предназначен за суха кожа, съдържащ SPF35, PA++. Дава на кожата естествен сияещ вид, средна покривност и дълга издръжливост. Подчертава тена на лицето и се бори с бръчките.

Ето този продукт очаквах!! Корейците са известни със своите BB кремове и нямах търпение да пробвам нещо автентично, което да ми даде база за сравнение с Европейските такива. Бях толкова нетърпелива, че го сложих веднага днес и първите ми впечатления са сравнително добри, цвета е една идея по-тъмен, отколкото би ми се искало, но не е фатално. Не се преля много добре навсякъде обаче, което може да се дължи на факта, че бързах, така че няма да си правя генерални заключения. Сияйност не видях, нито пък омазняване, откъм издръжливост мога само да го похваля.

IOPE Bio Essence Intensive Conditioning 18ml
Full Size Product : 168ml/60$



Програма за лице, специално разработена за подобряване текстурата на кожата, както и нейното почистване. Бързо абсорбиращите се активни съставки веднага регененрират кожата. 
Трябва да се използва в продължение на три дни- два пъти дневно. В тестов комплект са включени памучни тампони, както и малка бутилчица със самият продукт.

Никога не съм използвала подобно нещо, не е и дадена подробна информация на какъв принцип действа, но ако не друго, то съм отличен кандидат за тестване, защото има много какво да се желае от текстурата на лицето ми. Нямам търпение да пробвам за какво става дума.

Laneige Snow Crystal Pure Lip Gloss 3g
Full Size Product : 5g/20$



Гланц за устни с гел формула, която изравнява повърхността на устните. Розовия оттенък и микро броката дават илюзията за по-плътни и сочни устни.

Доста приятен продукт, има лек плодов мирис, цвета е полупрозрачен. Не е лепкав или тежък, хареса ми много като за първо нанасяне.

T.E.N Cremorlab Mineral Treatment Essence 100ml
Full Size Product : 270ml/36$



Няма как да не отбележа страхотният дизайн на опаковката, която със сигурност ще запазя след като приключа с употребата на самия продукт.

Доколкото разбирам от описанието това е нещо като термална вода, която би трябвало да хидратира кожата, свие порите и да изравни тена на лицето. Не съдържа парабени, синтетични пигменти, аромати им алкохол. Препоръчва се употребата в началото на деня, след измито добре лице.

Започвам малко да се притеснявам как ще успея да сложа всичко по лицето си наведнъж, а определено всичко получено днес ми се струва повече от интересно и с нетърпение искам да пробвам, този продукт не прави изключение. 

Peripera Peri's Tint Mini Mandarin Juice 2,5ml
Full Size Product 6,5 ml/7$



Стейн за устни/бузи в прасковено-оранжев нюанс, за съжаление моят пристигна с отворена капачка и се беше разлял в опаковката си. Нямам много какво да кажа по темата.

Danahan Bon Yeon Jin Essence 12ml
Full Size Product 50ml/68$



Серум, който съдържа екстракти от билки и червен джинзин(?) подходящ за всички типове кожа, подобрява еластичността на кожата и регенерирането ѝ.
Отново много оскъдна информация за продукта, съставките и свойствата, в момента използвам един серум на Lumene, който е на базата на различни масла, този е с водниста формула, не твърде плътен. Опаковката е много симпатична.

Това бяха всички продукти включени в първата за този месец кутия. Отне ми цяла вечност да ги опиша и чак съжалих по едно време, че са толкова много, шегувам се, разбира се.

Може да се каже, че съм повече от доволна, макар и малко затруднена да си представя как бих могла да изпробвам всичко получено, защото до тези момент грижата за кожата ми отнемаше не повече от няколко минути дневно, съчетани с едва няколко на брой продукта. Интересно ми е, определено много интересно, от доста време не ми се беше случвало да проявя такъв ентусиазъм за нови продукти и изобщо козметика като цяло.

Поръчах си кутия 5,6-2 и 7, просто не се стърпях, очаквайте включване съвсем скоро.

5 comments

  1. Изглежда страхотно <3 И забелязвам, че определено залагат на грижата за кожата, доколкото си спомням и в предната кутия преобладаваха такива продукти :) Дано и отзивите ти за продуктите са добри :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Цялата концепция на кутията е с такава насоченост. Нямам представа дали след като станат по-популярни няма да започнат да включват повече декоративна козметика, но не го изключвам като вариант, иначе потребителите ще се наситят много бързо. Каквото и да говорим 60$ на месец - повече от 10 продукта от бялата козметика е просто прекалено много. Надявам се да пуснат само по една кутия и да е добре изпипана.

      Delete
  2. Жалко, че стейнчето е било разлято - на сайта мернах опции за проблеми с продуктите, ако искаш им помрънкай малко, то цялото липсва :(

    Между другото, сега се замислих за митницата и разтърсих по-подробно. Има две постановки да не се плаща поне ДДС - или пратката да е от физическо лице и на стойност до 45 евро, или да е от юридическо лице и на стойност до 30лв... Така че или корейците пращат от името на физическо лице или не декларират цялата сума (или нашите пощи не се занимават много). Във всеки случай, надявам се и за в бъдеще да не ходят на митница кутиите, въпреки че ги увеличиха с два долара. Не би трябвало да има значение... :) Досега съм поръчвала поне 5 пъти от Корея, и нито веднъж не са ми обмитявали, само една от Америка ми отиде на митница :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Честно казано не ми се занимава да им пиша, а и да ги карам за нещо такова да ми пращат нов пакет, който ще им струва в пъти повече, отколкото самият тестер, та ще го преглътна и се надявам за в бъдеще да няма такива работи.

      Аз точно в това се заглеждах на моята митническа декларация дали е обявена поръчката като подарък или стока, но всичко е на корейски и не разбирам.. Иначе при мен е обявена реалната стойност, няма нищо сменяно.

      Delete
    2. Ами аз мислех по-скоро някакъв рифънд да ти дадат, нова пратка ясно, че няма да им се занимава... А на мен декларацията ми я взеха в пощата, заедно с някакви неща, залепени на кутията - никакъв шанс да видя какво е пишело (пък и едва ли и аз щях да разбера) :D

      Delete