Empties #4 - Част 2

March 1, 2014

Здравейте, момичета! 

Честита Баба Марта! Бъдете много здрави и весели. Пожелавам ви да получите най-хубавите мартенички.

Грипът не ме подмина за втори път тази зима и през последната седмица и малко повече преминах през всички възможни етапи на болестта. Лошото с случая бе, че колежката ми се разболя по същото време и ми се наложи да работя съвсем сама всеки ден с висока температура, подсмърчащ нос и кашлица. По същото време водих преговори за отваряне на втори магазин и общо взето нямах нито свободна секунда да отделя на себе си и здравето си. 
За щастие днес съм си вкъщи и категорично отказвам да се правя на герой повече и няма да допусна да ми се случи подобно нещо отново.

Другата новина около мен е, че си купих фотоапарат! Направо не мога да повярвам, че дойде моментът, в който мога да изрека тези думи, защото толкова пъти бях близко до целта и някой непредвиден разход ме връщаше назад. Благодарение на майка ми обаче, покупката е вече факт и още тази седмица очаквам да пристигне новата придобивка. Взех си Canon EOS 600D, който надявам се ще се окаже правилният избор за мен.


Обикновено в началото на всеки месец, не пропускам да ви покажа какво съм получила в последната си Glossybox кутия, но преди това да се случи, трябва да ви покажа обещаната втора част на изразходваните продукти през последните месеци. 
В първата част на публикацията - Линк, ви разказах малко повече за отношението ми към подобен тип статии, показах ви кои са най-често купуваните ми продукти и какво най-много използвам. 
Днес ще обърна внимание на някои тестери и индивидуални продукти, които използвах за първи път и накратко ще се спра на всеки един от тях, за да ви споделя за впечатленията си от употребата им.


Подхранващото масло за нокти на Икаров си бях купила преди доста време и използвах доста редовно в началото, надявайки се да видя някакви впечатляващи резултати, което така и не стана. Не зная защо не подейства при мен, но нито ми помогна в заздравяването, нито с деленето и чупенето на ноктите. Съответно, след като не видях никаква полза от него, просто спрях да го използвам и в един момент си дадох сметка, че срока на годност е свършил и е време да се отърва от него, за да не заема излишно място в шкафа ми.

Базата за сенки на ELF от стандартната им линия бях включила в един списък с продукти, които искам да изразходвам и честно казано я приключих доста бързо след това. На мен лично ми харесва, помага на грима ми да се задържи върху клепачите за по-дълго време и да изглежда добре, което е и най-важното в случая. Клепачите ми не са мазни и нямах никакви проблеми със събиране в сгъвката, нито разтичане или нещо подобно. Не планувам да си я купя отново, защото използвам Paint Pot на MAC, който ми върши добра работа и в момента съм се фокусирала върху неговото изразходване.

Маската за лице на LUSH - Rudolph си купих около Коледа, използвах я редовно, но не мога да кажа, че видях някакви резултати, които да ме подтикнат да си я купя отново. Всъщност от всички техни маски, които съм пробвала тази ме впечатли най-малко. Мирише по същия начин като екфолианта Angels on Bareskin, тоест малко странно, бе суха и буцеста, задължително трябваше да я смеся с малко вода, за да се нанесе равномерно върху кожата, след като започваше да изсъхва обаче, се ронеше супер много. Усещах кожата си леко подхранена, до някъде освежена, но пак казвам не бе нищо особено и не предизвика у мен някакви по-специални емоции.

Коректора на Maybelline Age Rewind харесвам изключително много и при първа възможност ще се сдобия отново с него. За мое огромно съжаление тази серия не се предлага на Шведския пазар, а никой от сайтовете, от които пазарувам не го продава, така че ще се наложи да изчакам до следващото прибиране в България, за да си го купя. 
Всичко в него ми харесва - консистенция, текстура, начин на нанасяне, преливане, ефект.. Отрази ми се перфектно и се справи отлично с прикриването на кръговете ми, които от ден на ден стават все по-тъмни и неприятни. 

Много ми е трудно да определя дали един скраб за лице действа или не, защото ефекта от подобен продукт поне според мен е много трудно да се забележи. 
Скраба на Avene не ми повлия негативно, не ми излязоха пъпки, допадна ми размера и твърдостта на гранулите.. Не мога обаче да кажа, че е нещо, което промени живота ми, защото честно казано абсолютно същите впечатления имам от почти всеки скраб, който съм използвала. 

Празна опаковка от Seche Vite задължително присъства във всяка публикация за изразходвани продукти, така и не съм намерила добър заместител до момента, макар че съм наясно, че химикалите в състава му са всичко друго, но не и полезни за здравето. Лака ми съхне за секунди, ефекта е бляскав и полиран. 

Спиралата на MaxFactor Clump Defy е една от най-хубавите, които съм използвала през целият си живот и наистина много ми липсва. Тук козметиката на MaxFactor е доста скъпа и трябва да дам 20 евро, за да си купя тази същата спирала отново, което просто няма как да стане. 
Моите мигли са много "специални" и то в лошия смисъл на думата.. Не се задържат извити за дълго време и перманентно сочат надолу, което не мога да кажа, че ме радва особено много. Благодарение на тази спирала обаче, ги видях в най-доброто им възможно състояние.

Използвах тестер на измиващ гел за лице на марката ZIRH .. Не ми хареса, доста изсуши кожата ми, чувствах я премита и опъната.

Друг тестер, който имах възможност да пробвам бе на шампоан от марката ID hair, серията се казва SH color keeper. Не си боядисвам косата от около година вече и не мога да коментирам до колко спомага за по-дългото запазване на цвета, но в интерес на истината шампоана ми хареса и то доста, най-вече откъм усещане.

Използвах и два крема за лице - един на The Body Shop с Vitamin E и един на Science Beauty (и двата получени от Glossybox). Слагам ги в една категория, защото макар и в съвсем различен ценови диапазон (единия струва около 20 евро, другия е към 80-90), ефекта им е много подобен. Не мога да кажа нищо особено за тях всъщност освен, че са доста леки, хидратират прилично и попиват бързо. Не видях нищо конкретно, което да ми направи по-особено впечатление, дори честно казано кремът на The Body Shop ми допадна една идея повече, ако по някаква причина ми попадне в ръцете отново, ще си го използвам с удоволствие. При всички положения и двата не са must have или продукт, който бих се втурнала да купувам отново.

Надявам се не ви прозвучах супер негативно, имам чувството, че почти нямаше продукт, по който да се прехласна особено много, но истината е, че няма как всичко, което да пробвам да е невероятно, страхотно и неповторимо. Има продукти, които са просто окей, но поне не са оставили негативно впечатление в мен, което пак е добре.

Торбата с празни опаковки вече има няколко нови притежания и този път се надявам не само да се сетя да запазя повече неща, но и да ви ги покажа преди да станат прекалено много и да се налага да разделям публикацията на части.

3 comments

  1. От скоро, което е две последни лакирания на ноктите ми, съм влюбена във топ лака и ми е чудно, как не се престраших по-рано да го опитам :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Честито!! Не съм учудена, че ти харесва :) Просто топ лака е наистина добър и веднъж пробва ли го човек е много трудно да му се намери заместител. Кофти е, че някъде по средата на бутилката започва да се сгъстява много и трябва да се разреди, иначе е неизползваем.

      Delete
  2. И аз съм фен на age rewind и разбирам колко много едва след като го изхабих и пробвах доста други...

    ReplyDelete