Нови придобивки - Февруари 2014

March 5, 2014

Здравейте!

Новото фотоапаратче пристигна и ме остави тотално без думи. Няма да крия, че съм малко стресната, защото никога не съм се докосвала дори до нещо подобно, камо ли пък да съм наясно с различните опции за снимане. Предстои ни много тестване и четене на книжката с инструкции, докато дойде момента, в който ще ви се похваля с първите по-качествени снимки. 
Междувременно обаче съм си приготвила някои снимки за бъдещи публикации и смятам да наблегна на тях, за да имам след това по-голям стимул да се уча по-бързо.

През последните няколко месеца доста се поотпуснах с пазаруването и започвам малко да се притеснявам да не попадна в онзи кръговрат на вечно купуване, от който ми бе доста трудно да се измъкна. Изобщо не ми се иска да се затрупам с купища козметика и после да се тормозя с това как да изразходвам всичко преди срокът на годност да изтече.
Истината е обаче, че започнах да се фокусирам към продукти, които преди често пренебрегвах - такива за коса, тяло, кожа.. Пред мен се отвори цял нов свят, който предлага безкрайни възможности за избор и се чувствам като малко дете в сладкарница - не знам на къде да гледам и кое да си избера по-напред.
Предполагам ако погледнете последните няколко публикации с нови покупки, сами ще си дадете сметка, че декоративната козметика като цяло отсъства, червилата и ружовете са заменени от новата ми страст, която още не съм напълно сигурна към коя категория продукти е насочена, защото купувам доста разнообразни неща.


Днес ще ви покажа кои са последните ми козметични открития и какво ново намери място в чекмеджето и банята ми. Както винаги съм пазарувала предимно от интернет, в частност сайта http://www.feelunique.com, който винаги има интересни намаления и промоции, използвала съм код за намаление при всяка една направена поръчка. 



За четката Tangle Teezer писах преди няколко години и стоя зад думите си, че е най-успешната ми покупка някога изобщо. Тотално промени начина, по който разресвам косата си и макар да не мога да кажа, че всичко минава безпроблемно и гладко, както би ми се искало, то процеса е в пъти (и наистина имам в предвид - В ПЪТИ) по-лесен и приятен. 
За съжаление бодличките на четката са пластмасови и след прекомерна употреба някои от тях започват да се огъват на една страна и остават в тази си форма перманентно, което се отразява на качественото сресване, така че поне на мен ми се налага да я заменя с нова. Старата все още е използваема и предполагам ако косата ми не се заплиташе толкова лесно бих могла да изкарам с нея още дълго време, но предпочитам да похарча 10-те си евро и да направя живота си малко по-лесен, защото никой не иска да седи 30-40 минути пред огледалото всяка сутрин и да се дърпа, докато го заболи скалпа. 
Спрях се на розово-лилавия вариант, отново в стандартния вариант и всъщност малко съжалявам, че не си взех този с капаче, мисля си че е добър вариант за пренасяне в дамска чанта. 
Препоръчвам четката на всички, които имат заплитаща се коса и така и не са успели да намерят нещо, което да им помогне да се справят с този проблем. Моментално ще забележите по-малко скубане и късане на косъма, а и като цяло времето, за което се сресвате ще бъде съкратено многократно.


В момента съм на вълна коса и малко повече започнах да експериментирам с различни продукти, както за стилизиране, така и за цялостна грижа и възстановяване. 
Най-новата ми придобивка е разплитащ спрей без отмиване, който има за цел да предотврати сплитането и улесни разресването. 
За мен този тип продукти са наистина незаменими и използвам нещо такова изключително редовно. Обикновено си взимам по нещо от кварталния супермаркет и макар да съм попадала на някои изобщо не-лоши спрейове, все още не съм намерила ИДЕАЛНИЯ.
Случайно попаднах на страницата с продукти на Joico, чувала съм за тях и доколкото имах спомени отзивите за шампоаните им бяха доста положителни, което не подтикна да се разровя из асортимента им. Попаднах на въпросния спрей от серията Daily Care, стори ми се подходящ, цената беше нормална (10,95 £) и реших да рискувам.
Използвам го от известно време и вече имам доста ясно изградени впечатления за него, за които бих могла да ви разкажа по-подробно, ако ви е интересно. Ще спомена обаче, че не забелязвам да предотвратява заплитането до там, че да има някакъв наистина очевиден ефект, но за сметка на това определено помага с разресването. За съжаление в комбинация с маслата, които използвам всеки път след къпане, спомага за драстично по-бързото омазняване на скалпа и усещам косата си доста по-сплескана.


След неуспешната ми среща с измиващия крем за лице на Lush, имах нужда от нещо ново, което се надявах да мис върши по-добра работа и да се хареса на кожата ми.
По принцип съм много доволна от измиващия гел на Avene и бях се запътила да си купя него, когато се оказа, че аптеката до нас вече не предлага тази марка, а честно казано не ми се занимаваше да обикалям града, за да го търся. 
Напоследък марката First Aid Beauty е доста актуална в youtube пространството и явно съм я чула достатъчно много пъти, за да ми се набие в главата до там, че да видя дали се предлага на feelunique.com. 
Взех си измиващия им крем - Face Cleanser (казвам крем, защото си е направо крем), платих за него £14.00, което всъщност бе доста по-евтино от гела на Avene, така че изобщо не мога да се оплача.
Използвам продукта от около две седмици и впечатленията ми до момента са повече от позитивни. Както казах е под формата на крем, леко го разтърквам между дланите си, след което разнасям върху мокра кожа, не попива, но го усещам, че сякаш се разтапя и след енергично разтъркване навсякъде, го отмивам с хладка вода. Не драни очите ми (използвала съм го дори за премахване на очен грим, когато съм супер изморена и искам да си легна по възможно най-бърз начин), премахва всякакви остатъци от грим и подобно на гела на  Avene ми дава чувство за чистота и свежест, минус премиващия и изсушаващ кожата ефект.


От много време търся заместител на така любимия си Seche Vite, който не веднъж съм казвала, че в моите очи е най-невероятният топ лак създаван някога. За съжаление обаче съдържа доста вредни химикали, които съвсем нормално бих желала да отбягвам и от време на време си взимам по нещо ново, което да тествам с надеждата да открия това, което ми трябва. 
Следващ в списъка ми бе Insta-Dri на Sally Hansen, за който съм чела на доста места, че е наистина сполучлив. Поръчах си го за £5.05, което е всъщност е на половина на това, което струва Seche Vite.
Най-важното за мен в един такъв продукт, преди блясък, издръжливост и всичко останало е да спомогне за бързото съхнене на лака ми, защото нямам търпението да седя половин час с ръце във въздуха, страхувайки се докосна каквото и да е било. Справя ли се с това успешно, всичко останало е само бонус. 


Попитах ви във фейсбук преди време кой е любимият ви балсам за устни и получих отговор от някои от вас, че им допада Reve de Miel на Nuxe. Макар и да нямам нужда от нещо такова точно в момента, имах нужда да добавя нещо към поръчката си, което да надхвърли определената сума, за да получа безплатна доставка и чудейки се какво да бъде то, реших че нов балсам никога не е излишен и рано или късно ще му дойде времето.
Та, така.. До момента не съм имала възможност да го пробвам, тъй като се опитвам да доизразходвам нещо друго, на което му е време да свърши и си пазя малката стъклена кутийка за някой бъдещ момент. Няма  как да не спомена, че мирише много приятно - на лимони, което супер много ми допадна.


Последният продукт, който от много време исках да пробвам, но така и не успявах да намеря тук при нас е мицеларната вода на Garnier. След известно колебание дали да си я поръчам или не, очевидно първото надделя и изобщо не съжалявам, защото много ми харесва. Определено е нещо, което ще купувам редовно, защото отговаря на нуждите и очакванията ми от един такъв продукт, а и цената по моите стандарти е нормална- £4.99. 

Това бяха моите придобивки от последните седмици, дори не мога да се почувствам виновна или гузна за похарчените пари, защото истината е, че повечето неща истински ми харесват и имах реална нужда от тях. 
Много ми се иска да направя ревю на поне част от тях, така че пишете ми за какво би ви било интересно да прочетете повече информация, за да мога да се ориентирам по-лесно какви са вашите предпочитания.

Този месец се навършват 6 месеца, откакто работя и трябва да получа договор за постоянно назначаване, така че реших да отпразнувам повода с покупката на нещо по-специално. Спрях се на кораловия руж от пролетната колекция на Dior, който е първата ми наистина скъпа придобивка от доста време насам и за който ще ви разкажа малко по-нататък, защото си струва да му се отдели внимание - невероятно красив е.

Ще се радвам да споделите с мен какви са вашите нови придобивки, какво стои начело на листа ви с желания и изобщо всичко друго по темата, което ви вълнува и за което ви се говори.

Желая ви спокойна вечер и до скоро!



12 comments

  1. Почистващия гел изглежда добре :))))
    Много хубави покупки! Този Teezer - само да почна работа някой ден и ще го поръчам! То се е видяло хахах
    Аз мога да се отчета само с три кутии боя за коса :))) Намалила съм покупките, време е за изразходване на това, което имам и освобождаване на място за нови :D :D :D

    ReplyDelete
  2. Чудесни покупки, Жени! Честито за договора и апарата! :)))
    Имам на Syoss подобна четка за коса (мин. година имаше промоция в дрогериите) и много ми помага с разресването. Изработката й е малко кофти и след време ще я заменя Tangle Teezer. В wishlist-a ми са и четките на RT и още някои некозметични нещица.

    ReplyDelete
  3. Страхотни покупки <3 Искам ревю на топ-лака, защото състава на Seche определено не ми допада, а за този чета доста суперлативи и да покажеш ружа на Диор :))

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Здравейте!От известно време се прехласвам по бюти блогове!Харесват ми вашите публикации!Сега се присъединих към вашият под номер 300!Дано да съм Ви на късмет :)Преди 3 дни си направих и аз блог!Каня Ви да го разгледате!
    Поздрави Таня
    http://lavenderbeautyy.blogspot.nl/

    ReplyDelete
  7. Честит апарат и честито за договора ! Страхотна публикация, определено придобивките са супер. Ще ми бъде интересно да дадеш малко повече информация за мицералната вода, тъй като искам да си купя, но се чудя между няколко марки.

    ReplyDelete
  8. Чудесни покупки!
    Честит договор :)

    ReplyDelete
  9. Аз чакам ревю на мицеланата на Гарние, че съм й много навита :) супер покупки!

    Поздрави la-foienvous.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Присъединявам се към чакащите за ревю на мицеларната.
    Този месец се разделих с доста гримове, които не ползвам. Същевременно доста си обнових грижата за кожата. Там концентрирах средства, както и за малко четки и някое друго червило. Поръчах си вчера две малки неща от lookfantastic и сега чакам.
    Доста ми е трудно напоследък пускат ужасно много интересни неща в дрогериите... ще видим през март :)

    ReplyDelete
  11. Много полезна и смислена публикация.

    ReplyDelete
  12. Страхотни покупки. На Tangle Teezer-а отдавна съм му хвърлила око, а продуктите на Fisrt Aid Beauty са ми много интересни заради положителните мнения в YouTube. Ще се радвам да видя ревю за измиващия гел :)

    ReplyDelete