Glossybox Sweden March 2014

April 2, 2014

Здравейте!

Жива съм! От доста време не бях проявявала никакви признаци на живот, знам и дори няма да се оправдавам, просто бях много, ама много заета.
В началото на миналия месец се разболях.. Да, обаче и колежката ми се разболя и искам или не нямах избор - сама по цял ден (9 работни часа + 3 прекарани в път), без почивка дори и за обяд, с температура и кашлица, подсмърчаща и кихаща, изкарах цели 7 дни.
Тъкмо оздравях малко и си стъпих на краката, когато ме осени ГЕНИАЛНАТА идея да пробвам едни гелообразни ленти (нещо като маска) за под очи, които получих в последната Glossybox кутия и понеже беше много късно вечерта, приятеля ми ме нави да разходим кучето, така или иначе няма кой да ме види с тях навън. Да, обаче понеже навън духаше вятър и си беше още зима, а самите лепенки бяха доста напоени с третиращия препарат, явно главата ми настина и една седмица не знаех на кой свят се намирам. Първоначално бях помислила, че нещо съм се преуморила, защото ми се случва да ме боли глава, когато не мога да почина подобаващо, само че главоболието се задълбочи и дори хапчета не ми помагаха... Бях вече решила, че умирам и кой знае какво ми има, когато се сетих каква простотия направих и си дадох няколко дни, в които евентуално да видя промяна или да посетя лекарския кабинет.
После колежката ми ОТНОВО се разболя! Отново работих сама, което отчитам като най-ужасното нещо на света, защото първо, че съм затворена по цял ден сам сама и нямам с кого една дума да си кажа и второ дори не мога да отида до тоалетната, без някой тактичен клиент да започне да ми чука по вратата на склада...

В крайна сметка тъкмо малко се наредиха нещата и във фейсбук видях обява за едно кученце, което си търси дом и толкова ми се сви сърцето, че преди да усетя бях вече написала писмо, че го искам. После малко притеснения покрай него, дали ще е здраво, как изобщо ще го донеса в Швеция, ами документи, ами институции... Отново нерви и притеснения, в крайна сметка успях да намеря решение и при следващото прибиране в България през юли, ще си го взема. Голяма част от хората покрай мен, не одобряват идеята и всячески се опитват да ми променят мнението, пълнейки ми главата с какви ли не глупости, но за мен е важно, че аз и приятеля ми (който обожава животни) сме на едно и също мнение, в крайна сметка не мога цял живот да живея за хората и да се съобразявам с очакванията им. 


Така! Казах каквото имах да казвам и без много да се мотая, ще ви покажа какво получих в мартенската си кутия от Glossybox, която пристигна преди няколко дни.
Миналия месец пропуснах да ви покажа съдържанието, защото така и не се наканих да седна да пиша в блога, но ще поправя тази грешка като ви пусна една снимчица във фейсбук, ей така, за да се отчета.


Glossybox пристигна с нов дизайн на кутията и няма да скрия, че съм доста доволна от промяната. Кутията е отново розова, макар нюанса да е доста по-изразен от преди, гланцирана е и доста по-широка и издължена. Вътрешната част е също розова, като предишния вариант бе черен. Определено разликата е доста видима, макар и да няма някаква супер радикална промяна, качеството и издръжливостта е подобрено и предполагам, че ще изхвърля някои от старите си кутии, за да ги заменя с по-новите. 


По традиция най-отгоре е разположено списанието, което този месец е супер интересно, не мога да кажа, че всеки път сядам и го препрочитам концентрирано и обстойно, по-скоро наблягам на картинките и заглавията, този път обаче може и да обърна внимание на самите статии. Има някои предложения за нови продукти на пазара, доста голямо място е отделено и на колекцията The One на Oriflame, която съдейки по статиите на някои български блогъри, се очертава като доста успешна и популярна. Има отделено място на най-популярните коректори, продукти с мед и пчелен восък. 


Откакто получавам memebox (които между другото вече не правят доставки извън Америка, Канада и Япония), ми е много трудно да съм впечатлена от съдържанието на Glossybox кутиите си. Имайки в предвид, че са на почти една и съща цена, разликата в продуктите, които получавам е толкова драстична, че би направила впечатление и на най-непретенциозния клиент.
Казвам това, защото подозирам, че ще доловите липсата ми на ентусиазъм малко по-надолу в статията.


Пълен размер от 15 мл на Fleur De Sante Clarity Eye Contour Cream, цена - 199кр; Matrix Biolage ColorLast Shampoo & Conditioner - тестер от по 50 мл на шампоан и балсам за коса, цена 189 кр/200 § 250мл); Panos Emporio Deospray, "Goldflower" 50мл, цена 149кр/50мл; Models Own - няма име, пълен размер с цена 69кр; Mitchell and Peach Body Cream - 40 ml тестер, цена 390кр/180мл.

Като цяло не лоша селекция от продукти, но честно ви казвам така и не намерих нещо, което да ми направи голямо впечатление и ентусиазира при отварянето на кутията. Аз съм от тези хора, на които им е доста трудно да преценяват действието на един крем за около очи, защото наистина не забелязвам никаква разлика независимо от това какво пробвам и колко струва, ако не ми щипе и усещам кожата си хидратирана, за мен е достатъчно да го одобря. Нямам бръчки все още, които да трябва да бъдат контролирани или заличени, имам малки линийки директно под очите, които никога не са се повлияли от каквото и да е било, до там, че да има видим ефект.
За шампоана и балсама наистина се радвам, казвала съм ви безброй пъти, че купувам обикновено това, което е на промоция в магазина, макар че в последно време започвам леко да си давам сметка за разликите между отделни шампоани (в момента използвам един на Syoss с масла - оранжев, СТРАХОТЕН) и ми е любопитно да обогатя знанията и опита си по темата . Дезодоранта е приятен, не мога да кажа, че е точно моя аромат, но не дразни и всъщност дори бих го използвала. За съжаление не мога да го опиша, но ви гарантирам, че сте се докосвали до нещо такова в един или друг период от живота си, доста ми напомня на дезодорантите, които едно време продаваха, различим и познат аромат. 
Съвсем очаквано, най съм доволна да видя лака в кутията си, за първи път ще имам възможност да пробвам нещо от Models Own и макар да не съм най-върлата почитателка на оранжевото, се виждам да го нося през пролетта и лятото. Доколкото мога да съдя по външния вид, предполагам, че става дума за топ лак, ще ви го покажа  някой път.
Не съществува вселена, в която бих платила 70-80 лева за лосион за тяло, поне не докато съществуват Bilka и Бочко, пък ако ще и да има най-забележителния аромат на света, какъвто този на Mitchell and Peach определено няма. Ако сте пробвали някога пресните маски за лице на Lush, ще доловите нещо познато в този на въпросния лосион. При всички положения, ще го използвам в предвид малката и компактна опаковка.

Извън всичко това получих и две сашета с тестери на друг аромат от  Panos Emporio, както и крем на Egyptian Magic.

Това беше всичко! Считам кутията за една от по-слабите такива и се надявам на по-добро съдържание следващия път, дано ни изненадат с нещо по-цветно и забавно. 


6 comments

  1. Oх, много обичам лиричните ти отклонения в началото на постовете ти :)
    За кученце ти пожелах и в ФБ всичко да е наред! Но държа да спомена, че съм много съгласна с това, че не трябва да живееш за другите хора и тяхното мнение! Прави това, което те прави щастлива :)
    За болестите - пий витаминки, ей :) И не си прави експерименти :*
    За кутията - този лосион на Мичъл и сие, е ужасен :D Toлкова гаден аромат отдавна не бях душкала. И при мен дойде с мартенската кутия.
    Останалите неща изглеждат интересно, но аз вече изобщо не се радвам на лаковете в кутиите, ама хич. Не съм се лакирала от три месеца, а в последните няколко кутии - все лакове :D Сега си поднових профила в Глоси и се надявам този месец да ме зарадват с нещо по-така, че мартенската кутия наистина не впечатляваше особено :)
    Ето и аз казах каквото имах да казвам, радвам се, че си седна на Д-то и пусна този пост :*

    ReplyDelete
  2. Поздравления за взетото решение да осиновите кученце. Всичко ще е наред, убедена съм.

    След последния Glossybox аз установих, че твърде много моливи за очи съм събрала покрай абонамента и го прекратих временно. Канех се Memebox да поръчам, но с моя късмет ...

    Обаче поръчах мъжкия вариант на кутията (веднъж на 3 месеца има такова чудо), и доста приятно съм изненадана - продуктите са 6 и като стойност доста надвишават тези на дамските кутии. За съжаление няма как да я снимам, получателят си я грабна, благодари ми 3 пъти и си я отнесе :)

    ReplyDelete
  3. П.П. Мъжкият вариант на Glossybox имам предвид, извини ме за повторния коментар.

    ReplyDelete
  4. Страхотни продукти! Мини през блога ми, ако искаш да участваш в бюти giveaway-я ми :)
    http://quitealooker.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Леле,леле,леле, завид, задвид! Аз като потребител само на Пинкс хич си нямах идея, че в Глоси има толкова много продукти. Пък ти даже не си впечатлена, представям си каква е третата кутия. Да търся ли из блога публикация за нея?

    ReplyDelete
  6. Момичета ,впечатлена съм !Тук е пълно с настроение и красота !Оставям ви нашият сайт и горещо ви препоръчвам летните оферти на слънцезащитните сетове,както и всички останали изгодни предложения !!!
    Поздрави и много усмивки !Ще ви следя с удоволствие ! :)
    www.inpharmacy.bg

    ReplyDelete