Glossybox Sweden - November 2013

December 2, 2013

Здравейте, момичета!

Седя на гарата, чакайки влака си за вкъщи и вместо да убивам времето, гледайки безцелно наоколо, реших да ви спретна една бърза публикация.

Силно се надявам този месец да бъда по-активна, защото честно да ви кажа направо се чувствам гузна, че запратих блога на толкова заден план, но вече не смея да се заричам изобщо, защото вечно ми излизат грешни сметките. Така, че освен всички да стискаме заедно пръсти това да се случи, наистина не зная какво друго бих могла да кажа.

Макар, че официално настъпи сезона на празниците, аз не бих могла да се похваля, че празничното настроение ме е грабнало - нито съм успяла да украся къщата, нито да се захвана с подготовката на подаръците. Имам някакви планове евентуално днес да извадя част от декорацията, но при мен никога нищо не се знае до последния момент.

След лекото лирично отклонение е време да ви покажа какви съкровища пристигнаха в ноемврийската ми Glossybox. 
За пореден път не устоях на изкушението и погледнах какво ще получа и то ден преди да ми доставят пакетчето.. Наистина няма как да изтъкна някоя основателна причина, за което, фактите сами говорят за себе си. Това естествено тотално уби всичката емоция у мен и много, много не съм ентусиазирана.


Този път кутията пристигна със специален дизайн вдъхновен от принтовете на шведския моден лейбъл - Dagmar. Аз като човек скаран с модата никога не бях чувала за тях и в този смисъл няма как да се прехласвам прекалено много. Всъщност вече имам толкова празни кутии, че колкото и да са красиви реално няма как да намеря предназначение за всички, макар че повярвайте ми опитвам се.. 







Традиционното списание, което пристига с всяка кутия този път не не никак лошо, специално една публикация ми направи впечатление и няма как да пропусна да споделя с вас... Измежду рекламите, предложенията за коледни подаръци и новото на козметичния пазар, имаше специално отделена страница на ароматните свещи. Аз като почитател на свещите веднага се захванах да чета и буквално ми светнаха очите, до момента, в който не видях цените на някои от показаните марки. Не виждам вселена в която някога бих платила 150 лева за свещ, пък каквото ще да става.. На фона на случващото в световен план просто останах леко сразена, че подобни неща изобщо съществуват.




Сух шампоан за коса на Batiste - Dry Shampoo XXL Volume Тестер 50 ml (79kr/200ml);  Дълбоко почистваща маска за лице на Botanics - Shine Away Ionic Clay Mask Тестер 15gr (79kr/100ml); Многофункционален хидратиращ крем на Naobay - Oxygenating Cream Moisturizing Тестер 30ml (30ml/279kr); Черни сенки за очи на Emite - Dams 170kr/брой; Спирала за мигли на Oriflame - Wonder Lash Mascara 155kr/брой.


Темата на кутията беше Dagmar, което не съм сигурна какво точно би трябвало да означава. Като цяло обаче съм доволна от подбора на продуктите, определено ще ми бъдат полезни. а някои от тях са вече изявени фаворити.


Преди няколко седмици стана известно, че един от продуктите, които всеки ще получи са сенки за очи от шведската марка Emite, от които пък вече съм получавала извива чак за мигли, която се оказа фантастична. 
Всъщност сенките, които получих аз са в черен матов цвят, който на пръв поглед ми се стори доста пигментиран. Формулата доста ми наподобява тази на сенките на MAC, дори една идея по-приятна. Използвам черно веднъж в годината вероятно (ако има и толкова), така че предполагам ще се наложи да намеря някой, който би се зарадвал повече на този продукт и би оценил качествата му по достойнство. 



Следващият продукт за моя голяма изненада се оказа сухия шампоан на Batiste в XXL варианта си. Безброй пъти съм ви споменавала за голямата си привързаност към този продукт и не е тайна, че не оставам без него. Косата ми е склонна към омазняване и за да не ми се налага да я мия всеки ден, имам спешна нужда от сух шампоан да ѝ вдъхне живот и да и даде сили да изкара поне един допълнителен ден, изглеждайки нормално.
Специално XXL не ми е сред най-любимите, които марката предлага поради простата причина, че прави корените ми сухи и слепнати, като след много силен лак. Този ефект ме дразни супер много, особено, когато усещам малките буци откъм долната част вътре в самата коса, но все пак не отричам ползите от това да имаш мини вариант, който да можеш да носиш със себе си навсякъде и по всяко време.



Направих огромната грешка да си купя две пресни маски на Lush по едно и също време и сега се надпреварвам със срока им на годност, за да успея да ги изразходвам поне до някъде, така че ще се наложи тази да почака своя ред.
През последните няколко месеца тотално бях забравила за съществуването на такива продукти и честно казано изобщо не ми се занимаваше да се мажа с каквото и да е било, да обаче студеното време в комбинация с ежедневното носене на грим и системното недоспиване си каза думата и се наложи да променя навиците си. Определено виждам резултат обаче, а и самата аз се чувствам много по-комфортно, а това ме стимулира допълнително да бъда по-редовна в грижите за кожата си.
Имам нужда от нещо дълбоко почистващо, а тази маска има за цел именно да почисти порите и да премахне замърсяванията, разумната цена позволява бъдеща покупка, така че защо не, нетърпелива съм да видя за какво става дума.


За втори път получавам именно този продукт в кутията си и не бих могла да бъда по-щастлива. Моите мигли нямат нужда от допълнително удължаване (или поне според моите разбирания нямат), но в никакъв случай не бих отказала да бъдат една идея по-гъсти, а тази спирала ми дава именно това. Разделя добре отделните косъмчета и придава много естествен вид на миглите.
Нямам достъп до марката и изобщо не съм запозната с асортимента им, но това определено се оказа попадение според моите стандарти и съм щастлива, че имам възможност да я използвам още веднъж, иначе едва ли бих тръгнала да търся дистрибутори и да я поръчвам отделно.


Запасена съм с лосион за тяло до края на живота си и имайки в предвид колко нередовна съм в нанасянето му, предполагам, че количеството, с което разполагам би ми стигнало за два живота направо. 
Този продукт според опаковката е мултифункционален крем, който може да се използва върху всички части на тялото, предпазва кожата от външни влияния, попива бързо и подхранва в дълбочина. Не съм много наясно дали може да се използва върху лицето, прочетох нещо, че предполагаемо е отлична база, но ще се поразровя за малко повече информация преди да взимам някакви кардинални решения.

Това бяха всички продукти този месец, нямаше нищо кой знае колко вълнуващо, но пък за сметка на това останах предоволна от спиралата и сухия шампоан, защото зная, че ще ги използвам и са нещо, от което се нуждая, а аз на този етап се нуждая от много малко неща в козметичен план.
Очаквам Коледната кутия с нетърпение, подготвили са отново специален дизайн, този път в празнично червено, ще видя дали евентуално бих могла да поръчам две бройки и да зарадвам някоя от вас със след-новогодишен подарък.

3 comments

  1. Кремчето се ползва и върху лицето и аз направо се влюбих в него! Страшно много ми допада, за съжаление пълният размер е доста скъпичък за мен.

    ReplyDelete
  2. Хей, чудесна ти е кутията :) Кремчето на NAOBAY аз също го имам и го ползвам за лицето! Страхотен е! Дори го включих в месечните си любимци, имам го от октомври :) Свеж, с много лека текстура и наистина супер добре ми хидратира, а моята кожа е просто ужасно дехидратирана напоследък :( Пък и крема е с изцяло натурални съставки, така че няма как да сбъркаш :)
    За празните кутии и аз се чудя какво приложение да им измисля :D В нета има яки предложения за DIY шкафчета от тях, ама аз съм с две леви ръце хахаахха
    Хайде, украсявай, и дано коледното настроение по-скоро те обземе :*

    ReplyDelete
  3. Ох тези сухи шампоани на Батист колко слушам за тях! Определено бих пробвала ;-))

    Супер кутия ;)

    ReplyDelete