OPI Holiday Collection - Mariah Carey 2013

December 5, 2013

Здравейте!

Видяло се е, че от сега нататък всичките ми публикации ще са написани във влака, ако искам да пиша по-често от два пъти месечно. Не зная до колко ще мога да подбирам най-разнообразни теми, имайки в предвид ситуацията, в която се намирам, НО важното е да поставим началото, нали така?

Съвсем наскоро ви говорих за лаковете от празничната колекция на OPI и с риск да ви стана досадна, темата на днешната публикация отново ще бъде насочена в тази посока. Миналата седмица се вдъхнових, гледайки как брокатите блестят в шишенцата и спретнах една импровизирана фотосесия (разбирайте - подредих ги на масата и ги заснех). Имайки в предвид колко ми е трудно да снимам каквото и да е било, защото живея на северния полюс, където светлината е кът, просто нямаше шанс да не използвам случая да ви покажа мини-колекцията си.


Както всичко в моя живот и тази покупка има своята предистория, синтезираната версия, на която ще се опитам да побера в няколко изречения. Може да се каже, че в момента, в който разбрах за съществуването на колекцията вече бях решена, че искам да я притежавам цялата. Абсурдна мисъл - зная и познавайки себе си и колко съм импулсивна понякога, реших да си поставя лимит от 2 лака, евентуално 3 ако съвсем не мога да издържа. Всичко беше точно, купих си лаковете, лакирах се, мазах се... Бях преглътнала факта, че бъдещи покупки няма да има! В един хубав ден обаче получих по мейла код за намаление от любим сайт и естествено се убедих сама себе си, че просто НЯМА начин да пропусна тази супер оферта, а извинението ми беше, че имах само един черен лак, така или иначе... Лимита на това, което си бях разрешила се изчерпа бързо, бързо и бях доволна и спокойна. Да, обаче моята колежка, знаейки колко въздишах по пясъците, решила да ми направи подарък и благодарение на нея се сдобих с допълнителни два лака.
И така по една или друга причина се озоваваме тук днес!



Kiss Me At Midnight

Ярко синя матова база с блестящи сребърни брокати.


It's Frosty Outside

Сива основа със сиви брокатени частици


Baby Please Come Home

Пепеляво-лилава основа със сребърен брокат.


Silent Stars Go By

Пепеляво, искрящо розово с много ситни розовеещи частици


Emotions 

Черна матова основа с черен глитър.


Разполагам с цели шест лака от колекцията, от които 5 са с формулата "Liquid Sand", тоест основата им е матова (в някои лакове обаче е по-скоро полу-матова) и грапава текстура, част от тях разполагат с ситни и едри брокатени частици в различна форма. Определено са много интересни на допир и изглеждат малко чудовато, така че разбираемо няма как да се харесат на всички потребители. 
Смятам, че създават много празнично настроение и са изключително подходящи за носене именно през този месец, а защо не и да бъдат нечий Коледен подарък - изглеждат впечатляващо;  оригинални са; OPI е популярна и обичана марка; формулата им е отлична и са много качествени.
Всички, които аз имам се нанасят равномерно - частичките се разпределят по нокътя без никакво допълнително усилие, нуждаят се от два слоя, за да разкрият пълния си потенциал и изсъхват сравнително бързо. Премахването определено не е супер лесно, но пък чист ацетон прави чудеса. 
В предишната публикация ви показах най-любимият си от всички, които притежавам - Baby Please Come Home и до ден днешен това е най-използваният ми сред всички. Много е блестящ, празничен е и някак си привидно леко изтънява пръстите ми, а аз определено имам нужда от това. 
Като изключим него вторият ми силно изявен фаворит е черното, което за съжаление на моите свръх професионални снимки изглежда всичко друго, но не и супер внушително, а реално е много интересна смесица между матова база, матов и блестящ брокат. Още от младите си години съм почитателка на черния лак и до ден днешен тази ми любов не ме е пуснала.

 Underneath The Mistletoe

Тъмно червено с холограмен брокат.


Това е и вторият червен лак, с който разполагам, много ми харесва, макар че честно казано в шипенцето изглежда една идея по-интересно. Сякаш холограмния глитър не се пренася изцяло върху ноктите, но в никакъв случай не бих могла да го окачествя като лош продукт. 

It's Frosty Outside, Emotions, Underneath The Mistletoe, Kiss Me At Midnight, Silent Stars Go by, Baby Please Come Home
На екрана на таблета снимките ми изглеждаха далеч по-добре, отколкото пренесени върху компютъра, но все пак съм доволна, че ги има. 
Много се извинявам ако съм ви досадила, обещавам това е последната статия по темата. Ще се радвам да споделите с мен ако разполагате с някой от лаковете, горещо ги препоръчвам и в случай, че може да си ги позволите, мисля че няма да съжалявате за направената покупка.

4 comments

  1. Толкова е хубаво човек да получава повече от това, което е очаквал :))

    ReplyDelete
  2. Silent Stars Go By и Baby Please Come Home ми харесват най-много, поне от монитора :)
    Нямам нито един от лаковете (само и единствено) по финансови причини :D

    ReplyDelete
  3. Колекцията е страхотна. Наистина няма как да остане човек само с две попълнения :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ми беше трудно да си избера и в крайна сметка много съм доволна, че се получи, така както се.. Използвам всички лакове много редовно и са едни от фаворитите ми за изминалата вече година.

      Delete