Christmas Wishlist

December 15, 2013

Здравейте, момичета!

Обикновено по това време на годината блог пространството е залято с идеи за Коледни подаръци и в интерес на истината аз попаднах на някои публикации, които бяха изключително полезни и информативни.
За това и реших аз да пропусна да се включа с мои собствени идеи, защото далеч не съм убедена, че имам какво да предложа.
Реших обаче вместо това да ви покажа какво съм набелязала за себе си, какво е привлякло интереса ми и разбира се какво искам да получа самата аз от Дядо Коледа. Надявам се да ви бъде интересно и ще се радвам да споделите с мен какво заглеждате вие.

Предполагам, че ще ви направи впечатление отсъствието на козметични продукти, няма някаква конкретна причина за това, предполагам, че се намирам в период, в който намирам други неща за по-интересни и необходими. 

В моето семейство Коледа никога не е бил повод да си раздаваме някакви свръх скъпи и претенциозни подаръци и в интерес на истина обикновено съм получавала торба със сладки, плодове и ядки, някое малко подаръче и пари, за да си взема това, което най-много искам. Семейството на приятеля ми пък има традиция да подарява много на брой дребни неща, които после всички разопаковат заедно и е много весело и приятно.
Списъка ми тази година е доста по-реалистичен в сравнение с други и имам намерение да се сдобия с всичко, което ще ви покажа в един или друг момент, било то благодарение на спестявания от празниците или подарък от мен си за мен.

И така, имам удоволствието да ви представя празничния си Wishlist за 2013 година!

Filofax Organiser


Имам навика да си пиша разни бележки и обикновено нося някакво тефтерче в дамската си чанта. Никога не съм изявявала претенции да притежавам професионален и скъп органайзер, защото нямам кой знае какви ангажименти, които да имам затруднение да следя. Дразни ме и факта, че повечето не са направени достатъчно удобно и далеч не отговарят на моите нужди. Не намирам за полезни няколко мънички реда, в които едва има място да запиша едно изречение.
В мола, в който работя обаче има една невероятна книжарница, която често посещавам в обедната почивка и си умирам от удоволствие да разглеждам тетрадките, картичките и календарите, които продават. Така и попаднах на секцията с Filofax и моментално бях запленена. Първото нещо, което прави впечатление са дизайните и изработката - предлагат всичко от супер луксозна естествена кожа, до весели, младежки принтове. Това, което мен тотално ме грабна обаче бе факта, че се продават малки книжки със страници, които човек може да комбинира, както си пожелае според нуждите си - от тип дневник, през цял празен лист до календар и какво ли още не. Цените варират според колекцията, материала, от който е изработен тефтера, размера, като има и такива, които достигат трицифрена сума в евро. Аз обаче си харесах няколко от по-евтините варианти и мисля, че нещо такова ще ми бъде изключително полезно.


Огромна чаша за кафе/чай





Като истински фен на топлите напитки направо ме е срам да си призная, че не притежавам нито една чаша, която да е с някакъв по-закачлив и интересен дизайн. Едва наскоро си дадох сметка, че всичките ми чаши са супер скучни и традиционни. Като добавим факта, че пия кафето си със супер много вода, така че вече да прилича на всичко друго, но не и на кафе, стигнах до заключението, че ми трябва голяма, дълбока и весела чаша, която да ми прави сутрините по-приятни. 
В Швеция има един магазин, който се казва Indiska и предполагам от името може да се ориентирате за какво става дума. Като изключим дрехите и аксесоарите, разполагат и със секция с артикули за дома - чаршафи, одеала, лампи, мебели.. На мен обаче чашите им с индийски мотиви са ми изключително любими и направи не мога да повярвам, че до този момент не съм си купила нито една от тях. 

Мини термос


Оставаме на вълна топли напитки..

Ставам сравнително рано сутрин и не винаги имам време/желание да се занимавам да си правя нещо топло за пиене, което от своя страна означава, че ще се наложи да си взема нещо отвън. Нямам против да давам 3 евро за кафе от време на време, но някак си не ми се иска да го превръщам в навик. 
Вече разполагам с термос вкъщи, който обаче е много некачествен и нито ми държи напитката топла за по-дълго време, нито пък прави целият процес много приятен за мен, защото дупката за пиене е направен много на дълбоко и не стигам до нея, понякога се отваря от само себе си, заливам се, цапам си дрехите.. Картинката ви е ясна. Много е приятно обаче да си пиеш нещо топличко, докато чакаш автобуса в студа навън, което ме подтикна да включа и този предмет в списъка си. Остава ми само да намеря подходящия за мен.

Чорапи



Чорапите са доста традиционен подарък, който хората си подаряват по празниците и аз не правя изключение от правилото. Обичам да купувам подобни неща като допълнителна екстра към останалото, което съм избрала, обичам и да ги получавам. Вкъщи ходя боса, но пък когато съм навън държа да ми е топличко и сухо в обувките, така че правилните чорапи определено са важни. 
Семейството на приятеля ми през последните две Коледи ме зарадва с няколко чифта дебели чорапи от H&M и може да се каже, че съм тотално и безвъзвратно влюбена. По това време на годината пускат два варианта - меки и пухкави, както и по-тънки вълнение, в комплект идват по два чифта, допълнителен бонус е панделата върху опаковката, която ги прави екстра празнични и подходящи за подарък. Цената тук е около 10 евро, като от време на време ги пускат и на намаление на половин цена. Това, което харесвам в тях е, че са много топли, но не до там, че да изпотяват краката, перат се много добре - тоест не се разпъват, не се образуват топченца отгоре и не се износват лесно. 
Определено препоръчвам да ги погледнете, на мен са ми наистина много любими. Днес попаднах на супер намаление от 50% на последните останали бройки в магазина и може да се каже, че се запасих доста стабилно.

Топли ръкавици


Ръкавиците, шаловете и шапките със сигурност се нареждат до чорапите в списъка за най-подарявани подаръци. Аз със сигурност нямам нужда нито от нов шал или шапка, но в никакъв случай не бих отказала нови ръкавички. Всъщност тези, които съм избрала далеч не са случайни.. Преди две години имах неблагоразумието да излезна в най-големия студ без ръкавици и може да си представите как бях замръзнала.. Добрах се до първия възможен магазин и си купих първите възможни ръкавици, без нито да ме вълнува как изглеждат, нито от какво са направени, нито колко струват. Оказа се обаче, че са толкова топли, че не бих ги заменила за друга марка или модел. Вече се поизносиха обаче в следствие на носене, пране, кучетата и мисля, че е време да си взема нещо новичко за разнообразие. Държах обаче новите да са абсолютно същите като предните ми, само че с различен дизайн. За мое щастие въпросния магазин все още ги предлага и при първа възможност ще си ги взема. 

Sennheiser MM 30i


Аз съм истински унищожител на слушалки за телефон, не само на моите, но и на тези на хората около мен. Постоянно се случва нещо и или ги губя, заливам с нещо, късам, чупя... Нямам логично обяснение защо това се случвам ВСЕ НА МЕН, но може да се каже, че съм във вечна нужда от нови такива. Не помага и факта, че кучето ги смята за играчка и ми нагриза цели два чифта, които за мой късмет бяха сравнително евтини, така че не го преживях толкова тежко. В този смисъл е немислимо да платя някаква огромна сума, защото пределно ми е ясно какво ще се случи и не искам да си блъскам главата после. Слушам музика често и слагам този продукт в графата необходими, така че не бих искала да се лишавам от присъствието му в живота си. 
Sennheiser е марка, която има сантиментална стойност за мен свързана с човек от миналото ми и докато се ровех в нета, за да си избера нещо, което би ми свършило работа попаднах на тези - MM 30i. Моментално ги слагам в wishlista и се надявам да дойде момент, в който бих се престрашила да си ги купя или пък евентуално да препратя тази публикация на приятеля ми, за да се заеме той.

Lancome - La Vie Este Belle


Баща ми е този, които снабдява семейството с парфюми и обикновено се доверяваме на неговия вкус и предпочитания. Аз съм супер непретенциозен човек и се радвам на всичко, което ми донесе. От време на време заглеждам в дрогериите онова, което е изложено на дисплей и в общи линии интереса ми към парфюмите се свежда до това.
Преди време получих към една поръчка тестер към парфюм на Lancome (дори нямах идея, че правят подобни неща) и го бях запратила в чекмеджето, забравен да потъва в прах. Нещо се отегчих от ароматите, които имам в момента и реших да се разровя из тестерите, които имам с надежда да открия нещо, което да ми допадне. И тогава се случи чудото. За първи път в живота си съм готова да си купя парфюм съвсем сама, толкова много ми хареса. Напомня на нещо, което съм използвала някога в миналото, но не мога да се сетя за съжаление. Днес специално се отбих да го помириша на живо и да видя опаковката, което тотално затвърди мнението ми, че трябва да го притежавам и така и ще стане. Скоро.

Колие от Zara


Определено не страдам от липса на бижута в живота си, макар че ги нося много рядко. Трябва да поработя над това да ги подредя по-добре, така че да ги виждам пред себе си и да зная какво точно имам, защото иначе просто забравям.
Повечето от колиетата ми са тип - синджирче с висулка и това е предпочитаното от мен бижу в ежедневието. В края на миналия месец обаче бях на сватба на брата на приятеля ми и разхождайки се из центъра за рокля, реших да видя какво ново има в Zara. Открих страхотна селекция от такъв тип колиета (като това на снимката) и се изненадах от себе си, че изобщо ми хареса нещо подобно. Доста са натруфени, определено са всичко друго, но не и семпли и именно това ме грабна. За това и нямаше как да пропусна да ги включа в днешния списък като нещо, което с удоволствие бих искала да притежавам.

Това беше моят много скромен wishlist за празниците тази година, както ви казах и в началото подбрала съм само реалистични неща, които знам, че мога да си позволя и неща, от които имам реална нужда и бих използвала често. 

Пожелавам ви да получите това, което най-много желаете, да сте здрави и щастливи.

8 comments

  1. Съвсем наскоро реших проблема с нова чаша и термос, като си купих порцеланова с капак като на термос (нещо такова, но по-изчистеноhttps://www.google.com/search?q=mug+with+lid&rlz=1C1TEUA_enBG488BG488&espv=210&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=lVGtUv6BOuaBywPP7ILgDg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1517&bih=720&dpr=0.9#facrc=_&imgdii=_&imgrc=o72YVRJLm0mz6M%3A%3BedJezu85PuH3xM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.ceramicslife.com%252Fmedia%252Fcatalog%252Fproduct%252Fcache%252F1%252Fimage%252F9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95%252FC%252Fu%252FCup-creative-ceramic-water-Disney-mug-with-lid-Donald-children-cups-mugs_1_2.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.ceramicslife.com%252Fcup-creative-ceramic-donald-children-cups-mugs.html%3B700%3B701) Е,не може да се носи в дамската чанта, но пък пази кафето топло...а междувременно ми подариха и кафе с аромат на канела, към което вече съм пристрастена....А за подарък обмислям най-накрая да си взема машина за еспресо:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти за препоръката, с удоволствие бих пробвала и аз нещо такова ако изобщо намеря. Тук продават кажи речи само един вид и изобщо не ми харесват.
      Ние вкъщи имаме машина на Неспресо с капсулите, на мен този тип кафе изобщо не ми харесва, пия много рядко, предпочитам капучино или нещо по-сладникаво и леко. Трябваше да си взема Dolce Gusto, ама на.. Изобщо не разбирах тогава за какво става дума и сега ми е жал да разкарам тази.

      Delete
  2. Колието е прекрасно (нищо, че е натруфено).Аз също много си падам по такива, въпреки че няма поводи да го нося и само им се радвам отдалече :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Останалите им какви са да видиш! Имаше едно сякаш от стъкло направено, суууупер кичозно, ама ми залепнаха очите там моментално. Аз работя в магазин и общо взето мога да си сложа каквото си поискам, ама дрехите ми някак си не позволяват подобен тип бижута. Аз нося тениски и дънки в 99% от времето, представи си сега да комбинирам гуменките с кристална огърлица. Чудна ще съм :P

      Delete
  3. Големите чаши за топли напитки са страхотни! Много ги харесвам! Има и други, които са с капаче :D Идеали са за чай (който ооообожавам да пия колкото е възможно по-често).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Всъщност аз си купих чашите,избрах тези в тюркоаз. Огромни са на живо, не зная всъщност дали са твърде удачни за използване, ако не друго, то поне ми красят декора.

      Delete
  4. От скоро имам La Vie Est Belle и го обожавам. Днес се виждах с приятелка, която ме надуши и също се влюби. Веднага каза, че й напомня на парфюмче от преди много години, някакви измислени "OK", на това каза, че й мирише. Може би и на теб ти напомня на него? Миризмите са най-силният активатор на спомени за мозъка и аз лично не мога да си намеря място, ако не се сетя за даден аромат откъде ми е познат:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Отчаяно се опитвам да си спомня на какво ми напомня, но толкова време вече така и не успявам. Не съм спряла да го нося, откакто си го купих, някак си вече настройката ми към парфюмите като цяло доста се промени.

      Delete