Summer Lips

May 24, 2012

Здравейте, момичета!

При нас най-накрая е лято! Последните няколко дни са просто невероятни и гледам да се насладя пълноценно на всяка свободна минутка. 
След месец се прибирам в България, защото имам защита на магистърска теза и ако всичко мине успешно ще отскоча до морето за няколко дни преди да се върна тук.

Надявам се вие и семействата ви се чувствате добре и не сте засегнати по никакъв начин от земетресенията, дано всичко скоро се нормализира. 

Във всички блогове, които следя непрекъснато се пише за ярки и предизвикателни червила, които очевидно са много модерни през този сезон.
Повлияна от това тръгнах на лов за крещящо розово или коралово червило или гланц, но така и не попаднах на нещо, с което мога да се възприема. През цялото време докато тествах различни продукти имах чувството, че съм си изцапала устата с нещо, което определено не ми беше за цел. Накрая си дадох сметка, че явно колкото и да се опитвам съм такава каквато съм и няма по-важно от това да ми е комфортно.





Днес реших да ви покажа някои от продуктите за устни, които използвам и които са весели и цветни, но в същото време умерени, така че да нямам притеснения дали някой не се взира в мен. Споменавала съм ви, че обожавам телесни и неутрални нюанси, но в момента до толкова ме е завладяло лятното настроение, че се заглеждам в по-свежите и летни тонове.

Ако и вие като мен се намирате в подобна ситуация се надявам препоръките ми да ви бъдат полезни.







Червилата обикновено са доста пигментирани и много бият на очи и понякога тази наситеност ме стряска. Бях решена обаче да си намеря нещо в така модерните коралови тонове, което да е младежко и лятно, но в същото време да бъде премерено, за да ми е по-лесно да свикна с промяната. 
В такива моменти на помощ идва - гланцът за устни. Повечето такива продукти са полупрозрачни, но все пак имат достатъчно цвят, за да си личи, че носите нещо върху устните си. Носят се лесно и прехода от телесни към ярки червила е по-плавен. 




Amaryllis от Make Up Store е най-новият ми гланц, който идеално отговаря на това, което търся в един такъв продукт. Цветът му е коралово-червен и съдържа миниатюрни блестящи частички. Позволява наслояване, което от своя страна променя интензитета му.  
Това е и продуктът с най-предизвикателен и ярък цвят, който притежавам, но учудващо за мен много бързо свикнах с него и не се притеснявам да го нося.
Качеството му е отлична, формулата е невероятна - плътна, но нелепкава, покрива добре и не се събира в краищата, издръжливостта е на ниво, а цената прилична.

Ако сте от хората, които просто не обичат да носят гланцове за устни - не харесвате блясъка им или пък не сте почитатели на усещането им върху устните ви, то може да се обърнете към оцветените балсами за устни.
Като изключим очевидните факти, че омекотяват, предпазват и подхранват устните ни, балсамите са друг много лесен за носене продукт. 
Пигментацията обикновено е абсолютно минимална, но все пак видима, но в момента подобни продукти са хит, така че с малко усилие може да намерите идеалният за васшите нужди продукт.







Единственият оцветен балсам, който имам е Mango от Korres. Цветът му е много бледо оранжево, което на фона на бялата ми кожа през зимата изглеждаше просто плашещо, но когато имам малко тен не бих казала, че изглежда толкова зле. Не съм огромен почитател на оранжевото, но в този му вариант бих го носила без да се притеснявам.

За балсамите на Korres имам написана публикация, която може да погледнете ако ви интересуват подробности - Линк.

Друг вариант са така популярните хибриди между гланц-червило-балсам. Този тип продукти са с текстура и формула на балсам, достатъчно пигментирани като червило и умерено бляскави като нежен гланц за устни.









Това е и предпочитаният от мен вариант, като в момента нося най-често Woopin Watermelon на Clinique.
Цветът му е бледо розово, което в никакъв случай не може да се определи като невероятно дръзък, но е момичешки, свеж и си отива с всякакви комбинации грим. Пигментацията е много слаба, но позволява наслояване. 

* За този продукт имам написана публикация, която може да погледнете ако ви интересуват подробности - Линк

Червилата обаче са моята слабост и страст. Обожавам да ги избирам, пробвам и купувам. Изхвърлих всичко, което не използвам, така че в момента притежавам много скромна колекция, която обаче пасва перфектно на нуждите ми. От тук насетне смятам да добавям само нюанси, които се различават от това, което имам.

Creme Cup на MAC и Pink Blush на Rimmel са летните ми фаворити. И за двете вече съм писала, така че няма да се впускам в подробности, но искам да ви кажа, че все още ги нося и все още ги харесвам и препоръчвам. 
Далеч не са от този тип цветове, за които ви говорих в началото, но ме карат да се чувствам уверена, когато ги нося и нямам абсолютно никакви притеснения. При всички положения обаче са много подходящи за сезона.



MAC - Creme Cup - Линк





Rimmel - Pink Blush - Линк









В крайна сметка мога да ви посъветвам да носите това, което на вас ви харесва и ви е удобно. Никоя модна тенденция не е от значение ако не се чувствате добре в кожата си. 

Ще се радвам да споделите с мен кои са вашите любими червила и дали имате подобни на моите притеснения.

До скоро!

9 comments

  1. Страхотна публикация.Продуктът на Clinique привлече доста вниманието ми,защото за пръв път чувам за такова нещо.Иначе аз още не съм тръгнала да обогатявам колекцията си с летните цветове,поради причината,че още не мога да изхабя 4 розови гланца,които са в различни нюанси,но всички летни,същото се отнася и за червилата...А мразя да купувам много неща и после да изхвърлям половината.Но иначе съм се насочила да си взема няколко гланца на Essence и Bourjois.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. По-добре си изразходвай това, което си имаш до момента :) Аз години наред ги трупах ли трупах и накрая изхвърлих почти всичко, защото няма смисъл един човек да притежава толкова козметика. Гланцовете на марките, които си споменала са много качествени и се надявам да си намериш това, което търсиш. Поздрави.

      Delete
  2. Мен също ме е привлякъл продукта на Clinique и този на Korres. На мен пък ми отиват ярки тонове. С бяла кожа съм и така устните ми изпъкват повече. Моите фаворити са на Maybeline-Crazy Pink и заедно с него смесвам едно червило но Ланком, което ми стои комично, защото е много бледо. Иначе по-смелите комбинации презденя рядко ги ползвам и нося едно червило на Deborah-№6 от тези съсзлатистата опаковка.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Искрено ти завиждам, че не си стеснителна като мен. Аз от много малка имам този проблем с цветните неща - дрехи, грим, аксесоари и винаги съм се притеснявала. Предполагам така съм била възпитана и ми се е отразило до някаква степен. Започнах обаче да излизам от комфортната си зона и дори вчера си купих зелени обувки :D

      Балсама на Clinique е чуден. Скоро ще си взема още един цвят и ще пиша. Чакам само малко да поизразходвам това, което имам, че не ми се трупат излишни неща.

      Delete
  3. Чудесна публикация! :) Аз съм на същата вълнa и тъкмо днес си купих това червило http://4.bp.blogspot.com/-0rFxqSpa7Z8/TqRtes9pqsI/AAAAAAAAAfw/BS7bJvMo-ac/s1600/IMG_7997.JPG , с идеята, че има риск да ми стои ужасно, но всъщност доста ми хареса как ми стои. И мен малко ме плашат ярките червила, но в същото време ми допадат, явно трябва да посвикна просто. Продуктът на Clinique изглежда прекрасно, благородно завиждам!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Уау, какво е това червило? Цветът е уникален!

      Жени, гланцът Make Up Store предполагам от Швеция си го взела, честно казано не бях чувала за тази марка, но ще поровя, защото изглежда много хубаво :)

      Delete
    2. Много се радвам, че ти е допаднала публикацията ми, Лия :) Опитвам се да разнообразявам малко и да включвам повече снимки на това как изглеждат продуктите :)

      Честито червило! Страхотно е.

      Delete
    3. Ели, да от тука го купих. Нямам идея дали марката е шведска, виждала съм ги и в Холандия да се продават. Имат добър асортимент, а цените са средна работа - по ниски от тези на MAC, но по-високи от на масовите марки. Не съм запозната с асортимента им, защото имат много неща и направо се хващам за главата като мина покрай магазина им.

      Delete
  4. @Eli, съжалявам за късния отговор! Червилото е на Miss Sporty, купих го от DM. Цветът е 051 Bubble gum. Като цяло съм много доволна от него, а цената е направо смешна. :)

    ReplyDelete