L'Oreal Lumi Magique Highlighting Pen

May 10, 2012

Здравейте, момичета!

В края на миналата седмица се возих в автобуса и печеше прекрасно слънчице, което ме подтикна да седна на седалката близо до прозореца, за да ме огрява по-добре. Не бях съобразила, че нямам слънцезащитен крем върху лицето си и само няколко часа по-късно цялата бях червена като домат. На следващия ден не можех да се храня или усмихвам, всичко ме болеше, а в момента кожата ми е толкова суха, че се бели. Правих маски, слагах кремове, но нищо не помогна драстично.
Опитвам се да гледам от позитивната страна на нещата, но не мога да си простя глупавата постъпка. Моля ви не подценявайте слънцето и пазете кожата си.


Преди няколко месеца L'Oreal пуснаха на пазара 3 нови продукта, които на мен лично ми се сториха много интересни - фон дьо тен, коректор и база за лице, чието основно предназначение е да направят кожата сияйна. Освен това изтриват умората, отразяват светлината и правят лицето естествено блестящо.
За момент се замислих дали да не си купя цялата колекция, бях видимо повлияна от лъскавата опаковка и огромните рекламни постери, но в последствие се отказах и се спрях само на озаряващия коректор-писалка, който тук се предлага в 3 цвята.

Принципно не съм най-големият фен на козметиката на L'Oreal ( с изключение на Infallible сенките им, за които вече съм писала - http://www.rainofmakeup.com/2011/10/loreal-infallible-eye-shadows.html), но тъй като за всички е очевидно, че опаковката на коректора видимo много прилича на тази на един от най-известните продукти на YSL - Touche Éclat ( Линк), който едва ли ще имам възможност да пробвам, ми се стори много интересен и удачен за тестване.







Коректорът се предлага в златно-розова опаковка тип писалка и съдържа 6 мл. продукт.  Много е лек и компактен.
Интересен факт е, че никъде върху опаковката не пише, че продуктът е коректор, а се презентира като "Touch of light - highlighting pen" или т.н. хайлайтър. Цената, за която аз си го купих бе приблизително 20 лева, но тъй като се намирам в чужбина не съм сигурна дали е същата и в България. Цвета, който аз избрах е най-светлият в колекцията - 1 Light.

Искам да започна ревю-то с уточнението, че за мое щастие нямам огромен проблем с тъмните кръгове и не се нуждая от прекалено покривен продукт, за да се справя с този си проблем. 



Апликатора на този коректор е под формата на малка четка, а допълнително количество продукт се изпомпва към нея след завъртане на долната част на опаковката.
Възможно е да се регулира колко количество да излезе, така че да отговори на нуждите ви без да се разхищава продукт.
Формулата му сравнена с други коректори, които съм използвала се усеща върху кожата  значително по-водниста, а консистенцията е много интересна, защото хем е плътна достатъчно, за да прикрие леки несъвършенства, но е и достатъчно лека, за да се прелее и попие за секунди.
Изглежда много естествено, направо като втора кожа, което аз лично за първи път срещам. Използвала съм доста подобни продукти, но никой от тях не се е сливал с кожата ми чак до такова съвършенство. Впечатляващ е факта, че не се усеща изобщо, също така не е мазен. Важно е да се спомене, че няма никакъв мирис. Приятно освежава зоната под очите и изглеждам по-събудена.

Без абсолютно никакъв грим



Аз нанасям няколко точици директно от апликатора, върху зоната под окото и с помощта на безименния си пръст и леки потупващи движения, продуктът се прелива и попива в кожата. Обикновено не слагам пудра след това освен в случаите, когато искам да издържи по-дълго време - нанасям по-тънък слой, след това слагам малко безцветна пудра и отгоре нанасям допълнителен слой коректор+пудра. Забелязвам, че това запечатва продуктът добре в кожата ми и издържа малко повече от обикновено.

Забелязвам при себе си, че се след няколко часа се събира в малките линийки, които се намират директно под окото ми и пробвах да нанеса по-малко количество продукт, да използвам различна пудра, но не успях да намеря решение за себе си. Видях някакъв ефект само ако не нанеса фон дьо тен преди това, а сложа коректора директно върху кожата.

Издръжливостта при мен е в порядъка на 5-6 часа, след това продукта е започнал лекичко да изчезва и кръговете ми са една идея по-забележими.

Неслучайно обаче започнах днешното ревю с уточнението, че по-скоро става дума за хайлайтър, отколкото за коректор в истинския му смисъл на думата.
Не мисля, че този продукт би могъл да се справи с много тъмни кръгове.
Бих го препоръчала и на младите момичета, които имат нужда от не много голямо покритие и естествен завършек.

Ако трябва да съм напълно откровена с вас аз лично не забелязвам никакъв озаряващ ефект под очите си, да-определено зоната е по-изсветлена, което се дължи на нюанса, който използвам, но освен това не забелязвам нищо друго, което да е по-особено или невероятно.

Нямаше как и да не тествам разбира се дали мога да го използвам вместо хайлайтър върху скулите си, защото ми се стори брилянтна идея да притежавам подобен 2 в 1 продукт, но не останах впечатлена. Не забелязвам да привлича светлината и да я отразява, може би ако съм директно изложена на слънце има минимален ефект, но аз лично харесвам друг тип хайлайтъри и предпочитам да не го хабя за тези си експерименти, а да го използвам вместо коректор, защото ми върши брилянтна работа за това.

В заключение бих казала, че за мен това е любим продукт, въпреки негативите, за които вече споменах. В никакъв случай не бих го определила като незаменим или най-добрият такъв, който съм използвала, но бих си го купила отново и отново, защото отговаря на нуждите ми и е доста икономичен, цената е прилична.
Мисля, че ще се хареса на тези от вас, които не очакват чудеса и си търсят коректор лесен за употреба, естествено стоящ и имат нужда от леко до средно покритие. 


3 comments

  1. Сори, ама без да искам сама си изтрих коментара, вместо да добавя нещо към него... Много съм завеяна :D

    Ta, напълно те разбирам как ти харесва, въпреки че нито е много покривен, нито има някакви специални свойства. То точно това е хубавото, че явно е абсолютно естествен, без панда ефект. И аз попаднах на един такъв коректор на Орифлейм, и не смятам лятото да взимам друг (май напоследък много говоря за Орифлейм, ама какво да направя... :) Иначе имам и още от писалката на Буржоа за повече покритие, ако се наложи, въпреки, че и той не е мноого силно покривен.

    ReplyDelete
  2. Здравей. Аз все пак да попитам - имаш ли информация къде в България се намира, защото аз вече обиколих 3 аптеки с козметика, 2 магазина и имат само базата и фон дьо тена, което е нелепо. Дори не са чували за третото...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, за съжаление нямам идея къде можеш да го намериш. Аз бях питала момичетата на фейсбук страницата на блога, дали този продукт вече е пуснат в България и получих отзиви, че е, но подробности не знам :(

      Delete