Essie - Watermelon + Update

May 17, 2012

Здравейте, момичета!

Днес си дадох сметка, че моят малък блог има над 100 последователи и за пореден път благодаря на всички, които споделят моят свят и намират по нещичко за себе си из моите писания. Не съм предполагала дори, че ще стигна до тук и оценявам подкрепата и търпението ви.

Най-накрая получих така чаканият персонален номер. Надявах се да мога да се запиша на курс, но излизат във ваканция и трябва да почакам да ме вместят. Започнах и процес по признаване на дипломата, нямам идея изобщо какво и как се случва и дали мога да работя с моето образование тук. Ще видим какво ми е подготвило бъдещето. Дано слънцето изгрее и на моята улица.

След 10-тина дни ни предстои ходене на сватба и съм в процес на търсене на рокля. Нямам никакви по-официални дрехи, а и не съм свикнала да нося такива, та се виждам в огромно приключение. Нито знам какво ми отива, нито какво е подходящо за случая. Бащата на моя приятел ще сключи брак с приятелката си и ще е много грубо ако се направя на разсеяна и не отида, в противен случай щях просто да пропусна.

Дадох си сметка, че рядко включвам публикации посветени на лаковете за нокти, което е истинска загадка за мен, защото съм лакирана през повечето време. Не съм особено вманиачена на тази тема, а и не съм нито креативна, нито невероятно талантлива. Имам скромна колекция, но си подбирам всеки един лак с голямо желание и гледам да залагам на това, което вече нямам.


Последният лак, който си купих е на Essie и се казва - Watermelon. Знаех, че си търся нещо по-забавно за летните месеци, но погледа ми винаги се спираше на сивите нюанси, който са ми най-любими. След много чудене и разглеждане се спрях на прекрасен малиново розов цвят.
Имах преди подобен такъв на Golden Rose и в този смисъл мога да кажа, че ако ви допада не е нужно да похарчите 20 лева за конкретно този, а може да се спрете на друга марка.


Без светкавица

Със светкавица

Уникалното при този лак според мен е, че е много ярък. Много забавен, много интересен и привличащ погледите. Подходящ както за маникюр, така и за педикюр. 
Принципно лаковете на Essie са доста по-воднисти сравнение с други, но формулата на този е невероятна - нито плътен, нито воднист.



Изненадващо пигментиран и изглежда много добре дори само след един нанесен слой, но аз винаги нанасям два.
Четката е тънка и широка и на мен ми е много лесно да се лакирам, защото в момента (последните много месеци) ноктите ми са в ужасно състояние - чупят се, цепят се и е абсурдно да се задържат дълги.
Издръжливостта при мен е 2 дни без абсолютно никакво белене, но както казах не съм най-идеалният човек да дава компетентно мнение по този въпрос поради изброените вече причини.
За съжаление забелязвам, че оцветява ноктите и кожичките ми, след премахване. 
Използвам върху него топ лак, който е на същата марка за допълнителен блясък, но дори и без него лака изсъхва бляскав.

Следващият лак, който ще ви покажа ще бъде от новата колекция на O.P.I., която за мен лично се оказа разочароваща. Имах огромни очаквания към нея и бях на път да си купя всички нюанси, но се радвам, че прочетох малко ревю-та преди това. Обмислям евентуално да си взема брокатения, но имайки в предвид, че не съм най-лудата фенка на подобен тип лакове, може и да пропусна. 



Споменах в началото, че бяхме малко на пазар в търсене на рокля, която така и не намерих, но се сдобих с някои нови бижута, които много ми харесват. 


Отделно смятам да започна нова серия публикации, които да се казват - "По препоръка на..." и да включват продукти, които съм си взела по препоръка на други блогъри или последователи на блога ми. Първият продукт, за който ще пиша ще бъде -  Chanel Illusion D'Ombre, на който видях чудесно ревю в блога на Ида - http://idaandmakeup.blogspot.se/ и реших да се възползвам от предложението.
Последната новина е, че се сдобих с нов телефон и малко ми е тъжно, защото бях свикнала със стария си ужасно много. Не знам вие дали се привързвате към телефоните си, но аз съм от този тип хора, които като свикнат с нещо и промяната им се вижда трудна.
Беше време обаче, защото едното копче му се счупи, беше надран и така или иначе ми трябваше шведска карта. Благодаря на майката на моя приятел за невероятния подарък и прекрасното отношение.

Дано времето, където се намирате да е слънчево и топло. Усмихвайте се и се радвайте на живота. До скоро!


12 comments

  1. Replies
    1. Много ми е любим :) Иронично е, защото ненавиждам диня :P

      Delete
  2. МММмм Честито за телефона,лака и бижутата много са закачливи.В България вали и времето е мрачно и подтискащо.Искам да ти кажа че аз имах същия проблем с ноктите си,започнах да изпилзвам най-обикновенна калциева основа като основа преди лака или просто само основа без лак отгоре.Ползвах тази на Перфект,последния път си взех на Импала и искам да кажа че в сравнение с преди състоянието им се подобри,сега дори мога да си позволя да пусна по-дълги нокти,за разлика от преди.Незнам дали е от тази основа,но аз лично много ги харесвам.Хубав ден!!! Поздрави :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Ради :) Много си мила.

      Четох и аз днес, че времето е кофти и ще продължава да вали и през уикенда. Видяла съм се в чудо с моите нокти. Налага ми се постоянно да мия чинии, да мия кучета.. Лакирам се и след 3 часа лака ми се бели, ноктите се цепят. Кошмар пълен. Ще се възползвам от предложението със сигурност, прибирам се скоро в България и веднага ще отскоча до кварталния магазин :)

      Поздрави.

      Delete
  3. Здравей,Жени!Честити нови придобивки,дано си харесаш и рокля скоро!:)Цветът на лака е много хубав и летен.Относно времето в България - ужасно е.Днес поне цял ден валя:(Както преди мен е казала radi,мога и аз да препоръчам калциевата основа / ползвам тази на Перфект /.От 4-5 месеца е в употреба и определено ноктите ми не ми се чупят/ а при мен основният проблем е,че като ги пусна и много бързо се чупят/.Та благодарение на нея вече забравих за счупени нокти.Нанасям един слой преди всяко лакиране,за да служи като основа,а и за да предпази от оцветяване на ноктите.Също така може и самостоятелно да се ползва,аз лично слагам 2 слоя и отгоре топ лак за повече блясък.Определено съм доволна и ти я препоръчвам с 2 ръце!Поздрави:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Габи.

      Благодаря ти за пожеланията, аз също се надявам да намеря рокля скоро. Ще се възползвам от предложението ти, както вече споменах положението при мен е кошмарно. Използвах някакъв заздравител на Мис Спорти (ако не се лъжа), но според мен ноктите ми започнаха да се цепят много повече от него. Не държа ноктите ми на всяка цена да са дълги, но поне да имат някаква нормална дължина и да са здрави. Омръзна ми :(

      Delete
  4. Идеята за новата рубрика е страхотна, а Illusion D'Ombre са страхотно начало за нея :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че идеята ти допада. В момента съм малко заета, защото готвя магистърка теза и нямам много време за блога, но веднага щом придобия някакви впечатления ще пусна публикацията.

      Между другото днес за първи път пробвах сенките и само след 4,5 часа от цвета не бе останал и помен, а само тъмен размит нюанс + блестящи частици. Може би, защото навън духа много вятър или аз не сложих достатъчно количество продукт, не знам.. Ще видим как ще е за в бъдеще.

      Delete
  5. Препоръчвам ти като се прибереш в България да си купиш от някоя аптека масло за нокти на икаров ..аз лично съм много доволна и има резултат при мен :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Записах си дори, за да не забравя. Веднага щом кацна се запътвам към аптеката.

      Благодаря ти за препоръката :)

      Delete
  6. Аз съм "за" с всичките си крайници за маслото на "Икаров" за нокти. Ползвам го от близо месец и вече виждам резултат. Моите нокти попринцип са много меки и чупливи, но откакто го ползвам определино не се чупят толкова лесно и не се цепят както преди, а съм винаги лакирана.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Задължително ще си го купя тогава и ще споделя впечатленията си с вас. Благодаря за препоръката.

      Delete