Maybelline Superstay Photofix 24 Foundation - Ревю и отзиви

April 6, 2019

Фон дьо тените са сред любимите ми козметични продукти за тестване и в повечето случаи разполагам поне с няколко едновременно. Сред сравнително новите ми придобивки е Superstay Photofix 24 Foundation на Maybelline, който днес ще ви представя в детайли.

Макар да не намирам кожата си за лошо изглеждаща, както предполагам и повечето от вас аз също предпочитам да се виждам с по-избистрен и равномерен тен. Имам някои несъвършенства, разширени пори, тук там някое петънце или белег от годините ми на прекалено стискане. Харесвам, както силно покривни продукти, така и по-естествено стоящи такива. не съм особено претенциозна. Кожата ми е суха и предпочитам такива, които не са матови обаче, както и по възможност да не цапат дрехите ми и да са издръжливи.

Ревю и отзиви, фон дьо тен

Superstay Photofix 24 Foundation е сред най-новите фон дьо тени на марката и според рекламната кампания на нашия пазар е подобрена версия на популярния  - Superstay. С нова формула, в нова опаковка и с нов състав.
На нашия пазар са налични само шест цвята и се предлага на редовна цена от 17 евро.
Съвсем очаквано аз избрах да пробвам най-светлият 10 Ivory.
Очаква се продуктът да е освен много издръжлив - 24 часа и благодарение на HD пигментните частици в състава - силно покривен.

Макар и с обновен външен вид, опаковката е в тон с онова, което Maybelline обикновено предлага и поне аз нямам оплаквания. Не е твърде обемиста, не заема много място и пристига с ефективна помпичка, която позволява контролиране на количеството, което изпуска.


Макар и да се спрях на най-светлият наличен свят на мен по-скоро ми идва една идея по-тъмен от желаното и сред негативите, които веднага мога да посоча е именно селекцията от цветове. От снимките по-долу в публикацията може да се убедите сами, че твърде много оранжевее и дори този ефект да намалява драстично веднъж нанесен върху лицето, ако сте с много светла кожа, то контраста е определено видим. 



Фон дьо тенът има гъста консистенция, доста кремообразна, но не и с твърде хлъзгава или мазна текстура. Макар и да бях скептича първоначално към това дали няма да ми дойде твърде тежък, се оказа, че опасенията ми бяха напразни. Не само не се оказа тежък, но и дори може да се напластява и да изглежда сравнително естествено. Аз лично предпочитам да нанасям или с  четка или с гъбичка и смятам, че така преливането става най-хармонично и безпроблемно. С един по-лек слой добивам средно покритие, а с два или повече дори и пълно.
Не е нужно да бъде фиксиран с пудра, освен ако нямате необходимост от това и при мен не цапа дрехите или телефона прекомерно много. Изсъхва до известна степен, и при допир не оставя големи следи, но въпреки това не е съвсем невидим.
Прикрива всякакви червенини, петна, дори и пъпки без голям проблем. Не мога да не отбележа обаче, че не е продукт, който не се забелязва. Със сигурност няма да се хареса на онези от вас, които предпочитат по-естествената визия, защото макар и покривността му да може да бъде контролирана, голямата концентрация на пигменти си казва думата. 
Аз съм със суха кожа и предпочитам да го нанасям след база. освен, че улеснява преливането ми харесва и как седи леко върху запълнените пори и като цяло ефекта на пълното покритие ми допада повече. Без база запълва порите и тънките линийки, като поне при мен не ги прави особено видими през първите часове на носене. В края на деня забелязвам, че леко се е разместил на определени места и две мънички бръчици на челото ми са неприятно подчертани. Може би с пудра този момент би могъл да се избегне.
Издръжливостта за мен е прекрасна. Имам проблем с продукти, които обещават да са дълготрайни, но след 5-6 часов работен ден избледняват на някои места и ме карат да изглеждам като петниста хиена. Този пада доста по-равномерно и поне при мен издържа в почти перфектен вид през целия период на носене.


Проблемът, който аз срещам при употребата на този продукт е, че първо - трябва кожата ми да е добре хидратирана, защото не се прелива добре около сухите ми участъци и две, че се оксидира след нанасяне. Тоест аз използвам продукт, който е така или иначе тъмен за тена ми, а след нанасяне допълнително потъмнява. Това е и причината, която ме кара да не посягам желание всеки ден към него, макар и откъм покривност, ефект и издръжливост да нямам почти никакви забележки. 
Аз лично бих се въздържала от покупка ако сте със суха кожа и светли като мен, на пазара има по-удачни продукти, които аз бих препоръчала вместо този.
Дамите с нормална и мазна кожа според мен биха много му се зарадвали и ако успеете да си намерите сполучлив цвят, мисля че няма да останете разочаровани.

Maybelline Superstay Photofix 24 Foundation ми хареса, но за съжаление аз не се оказах в правилната аудитория, за чиято е предназначен - мое лично мнение. Със сигурност е сред успешните на пазара и има своите предимства, така че ако попаднете на него и проявите интерес, бих препоръчала да му дадете шанс.

Post a Comment