Memebox #9

May 14, 2014

Здравейте, момичета!

През последните няколко месеца имам нова любов в живота си и това е корейската алтернатива на Glossybox - Memebox. Чудите се какво ѝ е толкова специалното, че чак пък толкова да ми харесва.. Всяка кутия идва претъпкана (не използвам тази дума случайно) с продукти, от които по-голямата част в пълен размер, а останалите travel size тестери. Повечето от тези продукти са изключително чудати и уникални по рода си, както откъм опаковки, така и съдържание и начин на представяне. Голяма част от тях са с натурални съставки
Най-важното в случая обаче е, че кожата ми доста хареса азиатската козметика и вече изразходвах не малко техни неща (скоро ще видите публикация с празни опаковки), като през това време не се натъкнах на нежелани реакции. На всичкото отгоре много често правят най-различни промоции, които значително намаляват цената на кутията.

Както всичко в живота обаче и Memebox имат своите недостатъци и е нормално и те да бъдат споменати, за да има баланс все пак. 
Най-големият техен недостатък в моите очи е, че количествата, с които разполагат се изчерпват много бързо и не съществува вариант, в който можеш да си запазиш бройка и евентуално да я платиш по-късно или изобщо да има някаква гаранция, че ще се добереш до такава. Тук е редно да спомена, че аз съм абонирана за newsletter-a им и съм осведомена своевременно за всичко ново, което пускат, до този момент не ми се е случвало да пропусна да си купя това, което искам. Другото, което не ми допада е, че няма пълна яснота за това кога всъщност се изпращат кутиите, има някакви дати, но понякога не се спазват. Не на последно място искам да отбележа, че 90% от съдържанието на кутиите е съставено от продукти за грижа за кожата и на декоративната козметика се залага много малко. 


От няколко месеца насам Memebox започнаха да предлагат освен Global Edition-a, който аз поръчвам, компилация от различни кутии - например обединяващи някоя марка или категория продукти, които са на специални цени, така че може да погледнете и тях в случай, че търсите нещо специфично. За повече информация относно начините за поръчка вижте предишната ми публикация по темата Memebox #3
Ели от http://maquilab.blogspot.com/ вече се сдоби с няколко Memebox кутии и доколкото на мен ми е известно до този момент не и се е налагало да заплати каквито и да е било митнически такси. Аз от своя страна забелязах, че на митническата декларация на моя пакет е упоменато, че пратката е "подарък". При всички положения препоръчвам да имате едно на ум.






Без повече излишни приказки ето какво получих аз в последната кутия, която получих.




Kerasys Oriental Premium Shampoo 200g
Full Size Product 600g/90$


Luna - Wonder Essential BB Foundation #21 Nudy Beige 15ml
Full Size Product 40ml/35$


Jaminkyung - Gokmul Care Creamy Cleansing Masque 100ml
 Full Size Product 100ml/45$

Мултифункционален продукт - измиващ крем, маска или скраб.


25cc Hairbooster 25ml
Full Size Product 25ml/23$

Дълбоко подхранващ серум за коса. 


Savia Magic Down 7Days EGF & Multi-Peptide 5ml
Full Size Product 5ml/30$

Ампула за лице, предназначена за избистряне на тена и придобиване на здрав и освежен вид.


Ellegirl - I say Tint You say Gloss 5ml
Full Size Product 5ml/23$



Botanic Hill - Boh Moist & Radiant Youth Ampoule Essence 
Full Size Product 50ml/43$

Ампула с anti-age ефект.



До този момент съм успяла да пробвам BB крема, който за съжаление не ми допадна. Цвета се оказа изненадващо добър, но не съм доволна нито от покритието, което получавам - което е минимално, нито от издръжливостта - едва няколко часа и то след обилно напудряне. Идва ми прекалено мазен и като цяло не е нещо, което отговаря на моите нужди.

Използвах и мултифункционалния измиващ крем/маска, който мирише на фъстъци. Не ми допадна като измиващо средство, защото остави кожата ми скърцащо чиста, а това не е ефект, който търся всеки ден, за сметка на това обаче приложението за дълбоко почистваща порите маски определено ми допадна.

Ще се радвам да ми оставите коментари дали публикацията ви е допаднала и дали бихте желали да виждате и за в бъдеше какво съдържат кутиите ми. 

13 comments

  1. Здравей, Жени!

    Много се радвам, че някой отново писа за тези кутии, аз имам интерес към тях.
    Не бяха ли спрели международната доставка?
    Сега доставят ли до Европа отново?

    Поздрави,
    Ев

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Ев! Аз получавам всички кутии от 4-тата до тази, но не съм писала за тях, защото имаха намерение да спират пратките в чужбина, пък после си промениха решението.. В крайна сметка към днешна дата доставят към 31 страни, провери в списъка дали мястото, където се намираш е включено.

      Delete
  2. Много ми харесва тази кутия! Бях решила да си купя минито, обаче видях, че ще го раздават точно когато няма да ме има и съм сигурна, че после ще е изкупено.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Видях днес, че са пуснали няколко нови вариации с различна тематика, можеш да провериш дали евентуално няма нещо подходящо за теб :)

      Delete
  3. Искаме такива публикации! На мен лично са ми много интересни, защото са различни от всички други, които чета :) а и много ми се иска скоро и аз да поръчам една (две, три :) ) кутийкa/и :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Стискам палци да успееш да се сдобиеш скоро с твоя собствена кутийка, определено си струва, ако разбира се харесваш подобен тип козметика. Радвам се много, че публикацията ти е допаднала.

      Delete
  4. Точно заради липсата на декоративна козметика поръчах специалното издание Makeup Edition и нямам търпение да пристигне :) Аз досега съм останала разочарована само от един серум против бръчки (но не се учудвам, не знам дори защо го пробвах). Иначе сега се опитвам да разбера какво да правя с крема Snow White от осмата кутия :D А от 9та ще ми е любопитно да направиш ревю на глоса, много готино изглежда!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дано да си струва и да са включили продукти, които са интересни. Крема за "избелване" всъщност не е никак лош и аз го използвам от време на време, слагам го преди фон дьо тена и това, което прави е да озари кожата ми, тъй като съдържа много ситни блестящи частички. Глоса е много хубав, тотално не моят цвят, но формулата е супер уникална по рода си.

      Delete
  5. Интересна кутия :) много обичам тези твои публикации. http://mayaetsavieenrose.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти много, Мая :) Мерси, че сподели линк към блога си, ще те следя :) Пожелавам ти много успехи и верни последователи.

      Delete
  6. Супер е! Аз чакам една мини мемебокс в началото на юни и нямам търпение! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не забравяй да направиш ревю :)

      Delete
  7. Аз също чакам една мини кутия и нямам търпение вече :) Днес поръчах и #14 и започвам да осъзнавам колко зарибяващо е :))) Заслужава си в пъти повече от нашите варианти на кутии... Пинкс и т.н. А и корейците се славят с качествената си козметика <3

    ReplyDelete