Нови придобивки - Април 2014

May 10, 2014

Здравейте, момичета!

Преди известно време осъзнах, че притежавам прекалено много козметика и сериозно се заех с изразходването на всевъзможни продукти, които намирам из чекмеджетата вкъщи. Имам неприятния навик да зарязвам опаковките наполовина използвани и моментално да насоча вниманието си към последното ново нещо, което съм си купила и определено това започва да оказва своето влияние.

Обичам козметиката, дори понякога не толкова самото нанасяне, а самият процес на купуване, тестване и събиране на впечатления. Не знам дали някога ще дойде моментът, в който да си кажа - край и да насоча финансите и времето си в друго хоби, понякога се чудя дали не съм пристрастена и как е възможно някакви такива неща да ми носят удовлетворение и дори щастие. Мога с часове да чета статии за нови колекции, формули, колаборации, ревюта и каквото още се сетите свързано с тази тема. Ядосвам се, когато продавачките в магазина не са наясно за какво им говоря, търсейки нещо определено от дадена колекция. Очите ми светват в момента, в който отворя любимите си онлайн магазини и слагам в кошницата набелязаните и така желани продукти.
Определено шопинга ми е болна тема, някак си винаги намирам извинение пред себе си защо нещо определено ми трябва и неусетно си давам сметка, че нещата започнаха да излизат извън контрол и имам прекалено много козметика. Това започва да ми тежи, защото аз наистина обичам по-голямата част от притежанията си и искам да им се насладя, използвайки ги. Имайки обаче по 10 продукта от дадена категория, не улеснява този процес и колкото и да не ми се иска трябва да се постарая да огранича покупките, докато усетя, че съм намерила правилния баланс.


Оказа се, че неусетно ОТНОВО съм натрупала малка планина от нови придобивки, които чакат своя ред да ви бъдат показани и ще положа необходимите усилия да въведа малко ред в чекмеджетата си. Почти всичко съм поръчвала по интернет, където е възможно съм използвала код за намaление.





Rimmel е сред любимите ми марки и обикновено харесвам всичко тяхно, което си купувам. Преди известно време пуснаха нов продукт - кремообразни сенки в тубичка с апликатор и аз естествено нямаше как да пропусна, макар и откровено казано да не бях впечатлена особено много от цветовете, които предлагат. Спрях се на Rich Russet, който очаквано е в бронзово-кафявата гама, използвах го няколко пъти, но за момента нямам цялостно изградено впечатление.


Спрейовете на Victoria's Secret са сред любимите ми продукти изобщо и съм притежател на няколко различни аромата. Всички от тях са обаче ванилово-кокосови и много ми се искаше да си взема нещо по-различно - за разнообразие. За съжаление обаче при поръчка по интернет ми се налага да си правя изводи за мириса по името и опаковката, така че обикновено поръчвам на сляпо, така се случи и този път. Взех си  Midnight Mimosa - аромат на мимоза и мускус, определено нямащ нищо общо с това, което купувам обикновено. Изключително много ми допадна, тежък е и много силен, топъл и запомнящ се мирис.


Доста съм беличка и честно казано избягвам да се пека, главно заради бенките, но и не само. Не разчитам и особено много на продуктите за изкуствен тен, тази територия на козметичния свят ми е доста непозната и не съм изцяло наясно как действат и какво да очаквам от тях. Попаднах в магазина на стягащ лосион на тяло на St.Tropez, който се продаваше на промоционална и изгодна цена. Взех си една опаковка да го пробвам, хареса ми, нанесе се доста равномерно и с изключение на няколко места, където не бях преляла изцяло добре, не бях на петна или прекалено оранжева. Реших да се запася с още 2 опаковки, с които да изкарам остатъка от лятото. 


Новото попълнение в руж колекцията ми е от Benefit, които между другото искам да вметна, че се превърнаха в много любима моя марка, след като имах възможност да тествам няколко техни продукта. Спрях се на Rockateur, който може да се каже, че нападнах много сериозно и почти не съм спряла да използвам, откакто го имам. Понякога ми харесва как ми седи, понякога не чак толкова, не знам, нямам някакви генерални заключения, които да споделя с вас. Цвета е доста златист, съдържа ситни блестящи частици, като цяло е доста интересен.


Другият руж, който си взех е на Dior, от тяхната лятна колекция. Реших да си направя подарък с нещо по-специално по случай взимането на постоянния си договор за работа. Цветът е много интересна разновидност на розовото, изненадах се от качеството и издръжливостта, опаковката също е много впечатляваща, хареса ми наистина, но някак си не съм тотално влюбена в него и посягам повече към други ружове, които са ми по-комфортни за носене.


Взех си гел за вежди на Benefit преди доста време и не знам защо се случи така, че не съм ви го показвала до момента. Предполагаемо съдържа фибри, които се захващат за вече съществуващите косъмчета и така правят веждите по-плътни, без излишно запълване. Аз като цяло нямам нужда от по-дебели вежди, но имам нужда от леко запълване в началото им, този гел първоначално много ми допадна, чудесно ги фиксираше и ми бе много лесен за употреба, след като изсъхна малко обаче, забелязах, че фибрите много се сгъстяват по четката и като го нанасям оставя малки топченца след себе си, не знам защо се получава така. 


Взех си балсам за устни на Maybelline от серията Baby Lips, която наскоро пуснаха при нас. Дори успях вече да го загубя, но преди това да се случи имах възможност да го използвам няколко пъти и ми допадна. Цвета, на който се спрях е прасковено-оранжев, но това не е от толкова голямо значение, защото нанесен върху устните изобщо не се вижда. Мирише на разтворимо прасковено сокче, които продаваха едно време.


Последната ми придобивка, която ще ви покажа в тази публикация е комплектът за домашеn гел маникюр на Depend. Използвах го вече веднъж и съм много доволна от това колко време се задържа върху ноктите ми, тъй като по принцип лак при мен не издържа особено дълго. Открих някои плюсове, някои минуси, но за това ще ви говоря друг път. Днес ще махна стария лак, остава да видим пораженията върху ноктите ми.

Това беше всичко! Както казах вече, доста се поотнесох, но това със сигурност е на път да се промени, защото финансите ми съвсем скоро ще са значително ограничени, а и наистина нямам нужда от нищо ново. Стискайте ми палци да издържа на изкушението. 

15 comments

  1. Страхотни придобивки! <3
    Ще се радвам да видя мнението ти за повечето от тях.
    И честито за работата!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, аз също много си ги харесвам и най-важното е, че си използвам всичко :) За съжаление собственика на магазина, в който работя реши да го затвори, тъй като не постигна съгласие с управителите на центъра.От юни оставам без работа, но се надявам да намеря нещо по-добре :) Това означава, че ще имам повече свободно време да пиша, така че се надявам да включа повече ревюта в съдържанието на блога :)

      Delete
  2. Страхотен пазар си спретнала!

    ReplyDelete
  3. Супер, много обичам постовете ти, радвам се, че пишеш по-често :)http://mayaetsavieenrose.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, много мило.

      Delete
  4. Страхотни придобивки :)) Много искам BabyLip-s , но не съм го мяркала в България и не знам защо не се престрашавам да го поръчам по интернет.
    http://beglamorous93.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. В интерес на истината не е нищо особено, не знам дали си струва чак да се поръчва, според мен ще го пуснат по някое време.

      Delete
  5. Страхотни нови придобивки Жени. Знам какво е да не можеш да издържиш на изкушението да си купиш нещо новичко, но стискам палци да израсходваш повече стари любимци преди да насочиш вниманието си към нещо ново :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Един път живеем в крайна сметка :) Гледам да не се ограничавам доколкото ми е възможно, но трябва да съм и разумна и да си преценявам възможностите. Сега съм си дала кратка пауза, докато се прибера в България, после ще видим :)

      Delete
    2. Точно така! И аз съм на този принцип - Един път живеем :D

      Delete
  6. Страхотни покупки, както винаги! Аз пък открих тези лакове Depend в Елитис и дори имаха главно гел серията. Доста се развълнувах, като ги видях и следващият път сигурно ще ги погледна повече.
    Щом ще имаш време ще помоля пак нахално за ревю на Vitalumire Aqua. Сега пуснаха масовия вариант и имам чувството, че и двата не ми трябват много, но си.изгарям от любопитство да ги опитам ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Чакам повече информация за цените :) Ох, много го бавя това ревю знам, но истината е, че направо не знам какво да кажа за него.

      Delete
  7. Страхотни покупки! Много ще ми е интересно да прочета за гел лак комплекта по-подробно. Не се притеснявай и на мен ангелите ми са слаби и не мога да устоя на изкушенията по магазините :)

    ReplyDelete
  8. Със сигурност ще пиша по-подробно, още повече щом се предлага в България :)

    ReplyDelete