Коледни и новогодишни подаръци!

December 20, 2010

Здравейте на всички! Броени дни ни делят от настъпването на Коледните и новогодишни празници - време, в което получаваме и подаряваме подаръци. 
Ако все още се чудите какво да подарите на своя приятелка или близка, то се надявам предложението ми да ви хареса.
Важно е да отбележа, че идеята не е моя, а на едно момиче, чиито клипове следя в youtube с наистина голям интерес. След статията ще сложа линк към въпросното видео, от което се вдъхнових.
Този подарък е много подходящ за някого, който би било щастлив да получи несесер пълен с интересни козметични продукти.
За да улесня вас съм изброила продукти, които в по-голямата си част съм пробвала и притежавам, могат да бъдат намерени навсякъде и са евтини.
Колко пари можете да отделите е въпрос на вашите финансови възможности и съответно според това може да изберете различен брой продукти и разбира се по-класни марки.


Започваме с първото най-важно нещо в един такъв подарък, а именно несесера - кутийката. Ако сте достатъчно креативни може да изработите нещо ръчно, но можете да си вземете и обикновен несесер, от почти всеки козметичен магазин. Предполагам, че повечето от вас дори имат някой излишен в къщи след покупката на парфюм и може би се чудите какво приложение да му намерите.

  • Устни :
1. Много подходящ за зимата е балсам за устни. За съжаление в повечето магазини не се предлага кой знае колко голямо разнообразие от балсами особено в по-малките градове за това изберете нещо класическо, което всички сме пробвали :
Продуктите на NIVEA и Leocrema може да намерите наистина навсякъде, дори и в повечето супермаркети. Цената варира между 3,50 и 5 лева.
Доколкото знам има някои представителки на AVON, които имат част от продуктите за продаване веднага, ако познавате някоя такава може да си вземете и от техните балсами цените са ниски, а качеството е задоволително.

2. Червило или гланц. Дали ще изберете едното или другото, а може би и двете е въпрос на вкус предполагам и съответно трябва да се съобрази с човека, за когото е предназначен подаръка. Мисля обаче, че с гланц няма да сгрешите. Нещо неутрално, което дава само приятен блясък е винаги плюс. Аз ви препоръчвам Essence XXXL Gloss Shine, цената им е 3,80 и се продават в различни цветове. Имам няколко такива доста добри са, силно пигментирани, не са лепкави и дори бих казала издържливостта им е добра.

       

Други марки, които предлагат гланцове масово са тези на Bourjois и става дума за  3 D-Max effect. Цените им обаче са доста по-високи, така че както вече споменах всеки може да избере според възможностите си.
Ако можете да отделите повече пари погледнете Revlon и L'Oreal, Manhattan и Maybelline . MaxFactor не ползвам и не препоръчвам, защото доколкото знам тестват върху животни. На Gosh гланцовете не са лоши, струват 16,50, но не знам дали освен през интернет може да се сдобиете с тях по друг начин.
Nivea също предлагат гланцове в малки тубички - NIVEA Glamorous Gloss, а  цената им е 6,50 лв и се предлагат в много сладки цветове.
  • Очи:
Тук мога да ви препоръчам силиконовите моливи на очи за Impala. Продават се за 2,50 в различни цветове и са страхотни. Издържливи, пигментирани и не се размазват. Меки, лесни за острене - изобщо всичко, което може да искате от един молив.

 Добра идея е към молива да вземете и подходяща спирала. Погледнете тези на Rimmel, защото в по-голямата си част не са лоши изобщо. На Golden Rose 2 in 1 спиралата е наистина добра, аз я ползвам често, няма да сгрешите и с нея. Тези на Essence не съм пробвала, но като цяло отзивите са добри. На Impala не препоръчвам спиралите. Сухи са и като цяло моето мнение не е позитивно за тях.
В случай, че искате спиралата да бъде по-скъпа с две ръце препоръчвам тази на L'Oreal Volumissime x 5. Ползвам я от много време, купувам я постоянно. струва 14 лева.
В тази категория е добре да добавите и някоя палитра със сенки. Може да намерите безброй
цветове и марки за това няма да се впускам в подробности, но мога да споделя, че аз бих си взела четворката на Maybelline. Предлагат се в богата цветова гама.
По-желание може да добавите и извивачка за мигли или пък дори комплект изкуствени мигли. Трябва да се съобразите с вкуса на човека, на който правите подарък. Имам тази на Manhattan и съм много доволна, но истината, е че дали ще изберете тази, която струва около 9 лева или някоя от 5 разлика - няма.

  • Нокти:



Тази категория е напълно избираема, защото не много жени държат толкова на маникюра си, но все пак една пиличка мисля, че никога не е излишна в дамски несесер.Ако искате да изберете добър лак ви препоръчвам Art De Lautrec, цената им е 5 лева и са несравними като издържливост и качество с Perfect, Ruby Rose и други. Любим цвят ми е номер 54 - червено-розов напълно подходящ за предстоящите празници. 
Може да добавите и една четка, която горещо препоръчвам, защото е компактна и многофункционална. Ползвам я всеки ден, много е мека и разнася продукта чудесно. Цената й беше 6 лева и си я взех от Lilly.
Не ви препоръчвам да купувате - коректор, руж, фон дьо тен, защото това са специфични продукти, които е по-добре всеки да избере сам за себе си.
Надявам се ви е било интересно и съм сигурна, че всяко момиче би било безкрайно щастливо от един такъв подарък, който да включва няколко наистина добри продукта било то и на не чак толкова високи цени.

Линк към профила в Youtube, за който споменах по-горе :

2 comments

  1. Привет и хиляди адмирации за блога които си направила!!!Страхотен е!!! Информацията е супер полезна . Аз лично много ти благодаря за информацията която си предоставила за E.L.F.Разглеждала съм американски сайт и съм се чудела как да си поръчам тъй като цените са идеални за нашия джоб на по бедни европейци.

    ReplyDelete
  2. Благодаря много за милите думи и вниманието. Радвам се, че ти е било полезно и дано за в бъдеще откриеш и други неща, които да привлекат вниманието ти. Хубав ден!

    ReplyDelete