РЕВЮ : CLINIQUE - TAKE THE DAY OFF CLEANSING BALM

February 5, 2022 Huddinge, Sweden

Привет!

Отсъствието ми от блог пространството изобщо не се отразява на желанието ми да пробвам нова козметика и да си кажа направо, пазарувам си редовно. Бих казала, че съм по-избирателна в това, за което си давам парите, но пък се престрашавам да експериментирам от време на време. 

Продуктите за премахване на грим винаги са спадали в графата - експеримент и макар през годините да съм пробала какво ли не, така и не успях да открия моят holy grail. Състоянието и нуждите на кожата ми се менят постоянно, гримът, който ползвам също. В крайна сметка стигнах до заключението, че може би трябва да приема, че перфектният продукт за демакиаж просто не съществува и да работя с това, което имам.

CLINIQUE - TAKE THE DAY OFF CLEANSING BALM

Днес реших да ви разкажа за един продукт, който имам от сравнително скоро, но май успях да преценя доста бързо. Доколкото знам не е нов и честно да си призная нямам идея дали е популярен и какви са отзивите на други блогъри за него, но аз го видях в магазина, грабна ми вниманието и го купих. Говоря за Clinique - Take The Day Off Cleansing Balm и сега ще ви разкажа повече подробности за опита и впечатленията ми. 

Продуктът се предлага в разфасовка от 125ml и поне на нашия пазар се продава за около 70 лева. На мен лично това не ми идва като точно бюджетен продукт, независимо дали ще се окаже икономичен или не, но все пак е нещо което бих могла да си позволя да купувам и за в бъдеще. Зная, че сайтове като lookfantastic го предлагат и в мини вариант от 30 мл, за около 10 евро, идеален за проба-грешка, без да се отрази кой знае колко на бюджета ви. 

CLINIQUE - TAKE THE DAY OFF CLEANSING BALM

Какво всъщност представлява? Има гъста и мазна консистенция, наподобяваща на вазелин или втърдено кокосово масло (знам такъв тип описания са ми определено силна страна). При втриване в кожата и лекото му затопляне се превръща в олио. Усеща се хлъзгаво и приятно, разнася се много ефективно навсякъде и неочаквано за мен не се усеща тежко или неприятно.

CLINIQUE - TAKE THE DAY OFF CLEANSING BALM close-up

Рекламира се като продукт, който ефективно премахва както грима за лице и очи, така и остатъци от слънцезащитен крем. Аз такъв принципно не ползвам, но знам, че е хит в блогър средите и за голяма част от вас е незаменим.Не омазнаява или изсушава кожата, не дразни очите и не запушва порите. Звучи почти реалистично и като нещо, което би се харесало на различни видове клиенти. 

Моята кожа е суха. Какво ли не ѝ правя и все си е суха, дехидратирана и тъжно изглеждаща. Промяна естествено има, ползвам хубави продукти, но така или иначе ми е ясно, че няма никога да бъде в някаква тип топ форма. Не ходя на процедури и малко или много това дава своето отражение. Заради сухотата реших да се преориентирам към демакиажни продукти на по-маслена основа и съоветно и този е такъв. 

CLINIQUE - TAKE THE DAY OFF CLEANSING BALM ingredients
 

Трудно ми е да определя какво количество от продукта ми е нужно за цялото лице, нанасям го на суха кожа и втривам с леки въртеливи двеживения, за около минутка, докато не видя, че спиралата и очния ми грим са напълно разградени. Продуктът се втрива супер ефективно в кожата, мога да го местя навсякъде, не попива веднага и ми дава възможност да работя с него, колкото пожелая. Използвам само пръсти, но хипотетично някаква хавлийка или друг плат също биха били ефективни при процеса на премахване на грим. Трудно ми е някак си да приема фактът, че няма никакъв мирис, аз съм свикнала да ползвам ароматизирани продукти и всеки път при употребата му усещам, че нещо ми липсва. Не дразни очите ми по никакъв начин, не ги и замъглява осоебно много, макар че се е случвало ако прекаля с количеството (за разлика от Cleanse Off Oil на MAC, след употребата на което не виждам ясно половин час) . Отмива се без никакъв проблем, с него и мазното усещане, като оставя кожата след себе си супер гладичка и мека на допир. Много приянто усещане, което аз веднага премахвам добавяйки още един измиващ продукт към рутината си. 

CLINIQUE - TAKE THE DAY OFF CLEANSING BALM ingredients consistency

 

Ако се чудите дали продуктът е хубав и работи, то ще ви спестя да четете следващите редове и ще кажа - ДА.

В момента не използвам водоустойчива спирала, нямам и такава, за да го тествам повече, но премахва целият ми очен грим без никакъв проблем и това, което имам върху лицето си на може би 98%. Понякога имам леки остатъци от фон дьо тен по шията или около ушите, които премахвам с другия продукт, който ползвам след този, но съвсем реално бих могла и да мина без него.

Може би е редно да спомена, че не съдържа минерално олио, парфюм и етерични масла, така че би бил удачен и за някого с чувствителна кожа. Моята принципно не е такава, но понякога реагира на много мазни формули, като не и при тази.

Ще се радвам да споделите и ваште впечатления, ако имае такива, за да сме си взаимнополезни, а и на тези, които четат.

//Жени

Post a Comment