Most Used This Summer - 2017

August 22, 2017

Здравейте, приятели!

Лятото по нашите ширини е като цяло променливо и нямащо много общо с българските представи за топлина, слънце и море. На всичкото отгоре е и доста по-кратко, отколкото поне на мен би ми се искало и на прага на септември (скоро), реших, че е и удачно да ви покажа някои от предметите и козметичните продукти, които ми бяха изключително полезни през последните няколко месеца.


Аз лично изкарах едно "работно" лято, без време за излишна почивка, покрай опаковането и местенето. Беше и доста стресово, изпълнено с някои инфарктни моменти, които от време на време разклащат желанието ми да балансирам психиката си, доколкото ми е възможно. Това е и причината да нямам много гримове, с които да ви се похваля, че се гримирах ежедневно и изглеждах, както ми се искаше.
В крайна сметка животът е динамичен, разни неща се случват и с помощта на всичко, което избрах да ви покажа в публикацията днес, успях да улесня мъничко живота си, а и също така  да се погрижа за себе си.


Пиенето на повече течности в все по-забързаното ни ежедневие се оказва предизикателство за много от нас. В топлите летни дни пък е особено важно да осигурим на организма си необходимата му хидратация и в стремежа си да си помогна в това начинание избрах да нося със себе си вода в бутилка, която да ми напомня за съществуването си с полюшкването в чантата. 
Варианти на шишенца, бутилки и термоси има всякакви, но аз се спрях на BKR - защото е стъклена, мие се лесно и може да се използва до безкрай; количеството от половин литър - 500мл отговаря идеално на нуждите ми; силиконовата обвивка предпазва стъклото от надраскване;  има удобна дръжчица за носене; отвора не е прекалено голям и няма опасност да се полея, както ми се случва с други подобни бутилки. 
Предлагат най-различни цветове, аз взех розовото, защото само то бе останало в наличност към момента на поръчката ми.

Малките дамски чантички, които всички обичаме да носим през лятото са симпатични и олекотени, но доста компактни и ограничаващи, откъм онова, което може да слагаме в тях. Това мнни портмоненце с четири отвора, успя да побере всички необходими карти, които са ми нужни ежедневно, а допълнителния отвор между двете страни осигурява възможност да се пъхнат някакви книжни парички или дребни хартийки или касови бележки. 
Аз самата използвам дебитна карта като разплащателно средство от години наред и пари в брой нямам почти никога, така че на мен ми пасна повече от идеално. 

В категорията ненужни, но супер приятни за ползване продукти се оказа и един спрей за коса(??), който пристигна в някоя от Glossybox кутиите преди няколко месеца. Марката е Rapunzel of Sweden, но по-важното в случая е, че ароматът на черна вания - Black Vanilla Orchid е абсолютно опияняващ!! Не пропускам случай да се напръскам и се чувствам екстра добре, когато преметна коси от една страна на друга и доловя сладникавия, но все пак изискан ванилов аромат. Препоръчвам и на вас да си вземете нещо такова, ако ви попадне. Оказа се добро попадение. 


Откъм козметика честно казано нямам с какво кой знае колко ново да се похваля освен с невероятното трио ружове - Peachy Love на Anastasia Beverly Hills, който е може би продуктът през тази година, който тотално ме обсеби и използвам без пауза всеки ден, от мига, в който стана мой. 
Цветовете са много добре подбрани откъм подтонове и пасват на всякакви тоалети и грим комбинации. Мога да си ги нося поотделно или да ги смесвам - този в средата е матов, а останалите съдържат ситни брокатени частички, които отразяват слънчевите лъчи по един много подчертаващ лицето начин. 

Хайлайтърите са другият ми любим летен грим продукт. Използвах предимно два и то често в комбиация един с друг - класическият Soft and Gentle на MAC (който съм сигурна повечето от вас познават до болка, но повярвайте репутацията му е добре заслужена) с Glow Milk, който имам в мини вариант и който също изглежда уникално носен и самостоятелно. 


MAC Fix + спрей в оригиналния си вариант е друг много голям любимец, още от пролетта, който и до дес не спира да ме учудва с всевъзможните си приложения и най-вече с това, че ми отне толкова дълго време да се навия да го пробвам. 
Любимият ми начин за носене през лятото се оказа под грима, върху хидратирано лице. Помага на фон дьо тена ми да се разнесе по-добре и освен това прави кожата ми екстра свежа и дори мъничко бляскава. 

За базата за мигли на Dior - Diorshow вече съм ви говорила няколко пъти, но в случай, че не сте разбрали - must have за онези, които като мен имат упорити мигли сочещи предимно надолу. Извива, държи формата, уплътнява, удължава, помага дори на по-кофти формули спирали да изглеждат добре, а при голяма част от тях дори предотвратява размазването, които при мен бе често срещан проблем. 
Не съм ползвала нищо сходно никога през живота си и възнамерявам да си я подновявам, докато я има и имам възможост.
Към базата използвам през последните два месеци някои от тестерите ми на спирали и специално много ми хареса High Impact Mascara на Clinique - марка, чиито спирали никога, ама никога не са ми представлявали интерес. Пасна си идеално с базата и благодарение на двете си имам чуднички мигли, които отварят погледа и ме правят далеч по-симпатична. 

Като за финал няма как да не ви похваля лилавият тониращ шампоан на Fudge - Clean Blonde, ако и вие като мен искате да запазите русите кичури или пък защо не изцяло русата боядисана коса в откъм по-студените си тонове, няма да съжалявате ако пробвате този. Голяма опаковка, сравително нормална цена, а и измива добре. Ползвам го веднъж седмично. 

Това бяха моите летни фаворити през последните няколко месеца. Надявам се да съм ви дала нови идеи за покупки и както винаги ще се радвам да споделите с мен вашите невероятни открития. 

В следващата публикация ще ви разкажа по-подробно за ружа на Anastasia, а до тогава ми стискайте палци да се сдържа да не си купя и някоя от останалите цветови комбинации.

Прегръдки.

Post a Comment