New Shopping Adventures - NYX, Lime Crime, Armani Beauty, Nabla Cosmetics, Kevyn Aucoin

January 21, 2017


Края на 2017 се оказа ползотворен откъм нови придобивки - такива, които си избрах сама, както и няколко подаръка, които станаха мои покрай празниците.
Възползвах се от промоциите покрай Коледа и си взех някои необходими продукти, а други пък просто ми се прииска да имам. Получих интересна възможност да пробвам някои нови преложения на Bell и разнообразих колекцията си от червила с няколко такива в матов завършек - 2 години по-късно от повечето момичета интересуващи се от козметика.




Clinique - Take The Day Off е продукт, който премахва очен грим (също така успешно се справя и с почти всякакви червила) и който съм ползвала няколко пъти до момента, само че под формата на тестер. Съдържа масла, които го правят отличен за премахване на по-упорити формули, а и ми спестява прекаленото търкане и използване на голямо колиество от продукта. Не е тежък, не лепне, макар и да оставя след себе си за известно време нещо подобно на мазен слой, който обаче попива в кожата и не е неприятен, а и се отмива много лесно. 
В зависимост от това за колко време ще ми стигне, ще преценя дали да избера да купя и за в бъдеще, защото определено е извън бюджета ми за такъв тип продукти (40 лева/125мл, моята бутилка взех на промоция покрай празниците и излезна много изгодно). 

Kiehl's Ultra Facial Cleanser в мини вариант е новият измиващ продукт за лице, на който реших да се доверя, след като този на Origins, който ви показах в предишна публикация не ме впечатли особено много. Поблазниха ме многобройните позитивни мнения за него и за малкото време, в което съм го ползвала по-скоро съм на мнение, че ми допада. Използвам го в комбинация с Clarisonic и усещам лицето си изключително чисто, а и видимо порите ми изглеждат доста прилично. Разпенва се, но не драматично и се отмива много бързо без затруднения, без да оставя кожата опъната или пресушена (което бе и случая с въпросния Origins). 
Мини варианта в 75 мл струва около 20 лева, а пълноразмерния от 150 мл се продава за около 35. 

Sachajuan - Silver Shampoo е лилав шампоан съдържащ пигменти, които помагат на русите кичури да запазят по-студения си тон и предотвратява превръщането им в оранжеви, които неминуемо се случва при употребата на обикновен шампоан. Не се бях боядисвала от около четири години и в началото на новата година се реших на едно омбре, което обаче не е супер драматично и предимно в краищата на косата. Отскочих до дрогерията по нужда, видях, че измежду всички варианти, които бяха налични този бе и на промоция от около 12 евро (при редовно около 17 тук и 20 в интернет за 250 мл продукт).
Марката е шведска и преди съм ползвала техни тестери, но нищо, което да ме смае до там, че да избера именно тях, що се касае до шампоани или балсами.
Днес за първи път го използвах и ми се струва, че действа, към него се продава и балсам, който може би също трябваше да си взема, но за момента ми се струва излишен. 


NYX Prismatic Shadows - Punk Heart & Bedroom Eyes са единични сенки съдържащи голямо количество пигмент, което ги прави особено наситени и изразителни, което в комбинация с блестящите частичи съдържащи се във формулата ги направи неустоими за мен и просто нямаше как да не ги пробвам. Изключително красиви са и върху очите, леко мазнички и залепващи по клепача безпроблемно. Избрах варианта в тъмно лилаво, както и този в бронзово и в двата съм просто влюбена. За съжаление обаче установих, че поне при мен след няколко часово носене избледняват и се насъбират в сгъвката на окото. Точно в момента нямам кой знае колко невероятен праймър и може би вината е негова или пък аз ги наслоявам повече, отколкото би трябвало. Факт е обаче, че в края на един работен ден или са почти изчезнали или са се насъбрали в една или две линии в средата на клепача. Бронзовото - Bedroom Eyes, повече от лилавото Punk Heart. Поносих ги два, три пъти и от тогава стоят в шкафа и мотивация да ги пробвам пак липсва, но ще се постарая да ги тествам с някакъв по-свестен праймър, след което да споделя има ли промяна и дали пък аз не правя нещо като хората (което разбира се е напълно възможно).
Цената им е около 12 лева за 1.2гр продукт.

Nabla Cosmetics - Glasswork купих по необходимост, за да прескоча прага за безплатна доставка при поръчка на Z Palette. Имам вече една друга тяхна сянка, която получих по някое време миналата година от Glossybox и която се оказа повече от сполучлива и ми се искаше да вярвам, че и останалите им са толкова хубави. Специално Glasswork не се оказа това, което очаквах и за да успея изобщо да я накарам да си личи върху клепача, а не само брокатените ѝ отблясъци се налага да я наслоявам и дори след всичкото това усилие пак не е нещо особено струващо си да вложа екстра енергия, в което. Евентуално би могла да се сложи върху друг цвят и да подсили неговия интензитет или блясък, но за момента не съм си направила труда да тествам този вариант. 
Цената на официалната страница на марката е около 20 лева, от шведския сайт, от който аз пазарувах взех за около 13. 

L-R : Punk Heart, Bedroom Eyes, Glasswork


От представителите на Bell за България получих подарък / гел за вежди, контуриращ стик и лак за нокти, за което разбира се благодаря, успяха да ме изненадат приятно. 
Използвала съм до момента контуриращия стик, който е страхотен - по-сполучлив от този на Maybelline и в много хубав студен кафяв тон. Нанася се лесно, с много пигментирана и кремообразна формула, а и е доста издръжлив. Мога да го препоръчам ако сте на пазара за такъв тип продукт. За съжаление цена не мога да посоча, тъй като такава не бе посочена в пратката, която бе адресирана до мен. 
Гела за вежди не успя да ме впечатли на първо четене най-вече заради широкото гърло, което позволява голямо количество продукт да се наслои върху четката и се налага отстраняването му преди употреба. Цвета 01 е тъмно кафяво, което предполагам пасва на повечето хора с естествени тъмно кафяви вежди. Количеството продукт в опаковката е 10 грама, което е доста щедро в сравнение с други подобни гелове.
Лака е в класическо червено и за момента не съм имала възможност да го изпробвам. На работа не ми е позволено да имам какъвто и да е било лак, така че за съжаление този тип продукти за момента са леко на заден план.

Евентуално бих могла да направя отделна публикация на продуктите с оглед, че са достъпни като цена и налични в България, което ги прави и актуални за част от вас.



Kevyn Aucoin - Scultping Powder/Light е и последната ми козметична придобивка, която планирах отдавна, но все отлагах за някога в бъдешето. В крайна сметка изразходвах любимият Taupe на NYX, който обаче поне върху моята кожа е крайно неиздръжлив и се реших на тази далеч по-луксозна алтернатива. 
Цвета пасва идеално на светлата ми кожа и според това дали искам по-изявен контур или съвсем лека сянка, колкото да излъжа себе си, че все пак имам някаква скула. Формулата е доста прашаща се дори бих казала леко суха, което признавам леко ме изненада, изтупването на четката е задължително преди всяко нанасяне. Прелива се без каквито и да е проблеми, което според мен е и специалното при този продукт - дава ми възможност да избера къде точно искам да седи без да се мести при всяко завъртане на четката, а същевременно не отнемам изцяло пигментацията при процеса на сливане с кожата. Харесва ми и бих купила отново. 
Цената е около 75 лева, съдържа парабен.


NYX Lingerie Liquid Lipstick - Lace Detail е второто ми течно червило от тази серия на марката, чиято покупка бе продиктувана от супер сполучливия вариант в лилаво-сиво Embellishment, който нося непрекъснато, откакто имам. Някак си обаче не успя да ме впечатли, въпреки че като формула е доста сходен, макар и леко по-изсушаващ устните. Цветът при мен се превръща в топло бежов, а и изсъхва с един, два тона по-светъл, отколкото в опаковката и някак си не ми пасва идеално. Става за носене, но рядко посягам към него, имайки в предвид, че имам и няколко по-предпочитани варианта. 
Цената му е около 15 лева за 4мл.

Lime Crime - Cashmere е със същата концепция - течно червило, което изсъхва до матов завършек. Консистенцията е доста по-течна, много лесно за нанасяне, супер комфортно за носене, не стои неравномерно, а и не пада неравномерно (само в средата на устните, но позволява ново нанасяне и изглежда супер). Не ми допада, че гърлото е много широко или в края му липсва пластинката, която контролира какво количество да изпуска и по апликатора винаги има прекалено много от продукта. Отнемането е безпроблемно, но оставя след себе си една мацаница, която честно казано ме дразни. 
Върху моите устни значително лилавее, потъмнява доста и въпреки това изглежда, както ми се иска, а и смятам, че ми отива. 
Цена 35 лева.

Giorgio Armani Lip Magnet - Attitude е новата серия течни червила на марката, които изсъхват до матов финиш и са изключително популярни из блог пространството, включително и в България. Аз естествено съм винаги на линия, когато някой хвали нещо и веднага се втурвам да поръчвам, за да не остана назад. 
Исках да избера някакъв по-запомнящ се цвят, нещо по-различно от онова, което имам и нося всеки ден, което сега разбира се отчитам като грешка и съжалявам, имайки в предвид цената. Поръчах на сляпо тъмно лилаво в цвят Attitude, което на живо е всъщност тъмно вишнаво, което макар да не е лошо, не е това, което очаквах да бъде. Контраста със светлата ми кожа е много голям и мога да го нося предимно вечер, което ограничава пътите, в които мога да го слагам. Формулата е доста интересна - водниста и не особено плътна, а пигментацията е супер впечатляваща. Тъй като цвета е доста тъмен изисква леко дооправяне тук там, защото не оставя съвсем равно покритие навсякъде, където го слагам от първия път. Комфортно е за носене, а и доста издръжливо. 
Цена около 63 лева за 3.9мл.

L-R: Contour Stick; Sculpting Powder- Light; Cashmere; Lace Detail; Attitude.
С малки изключения това бе всичко, с което се сдобих през последните няколко месеца и което сметнах, че би ви било интересно да видите. Опитах се да съм максимално изчерпателна в обясненията си и се надявам да съм ви дала някои нови идеи за покупки, ако имате нужда от такива, разбира се. 
Публикацията стана доста дълга и реших да пропусна Коледните подаръци, които ме зарадваха тази година, но ще се опитам да ги включа някъде другаде, така че по един или друг начин ще намеря възможност да обсъдим и тях. 

Ще се радвам да споделите кои са вашите последни придобивки и изобщо всичко, което ви е интересно да ползвате напоследък.

Жени

3 comments

  1. Съвсем наскоро си начесах крастата и се сдобих с две сенки на Nabla - Entropy & Persia и бях убедена, че ще са мега уау, че ще изместят всичко, което имам... за съжаление, Ентропи не се нанесе достатъчно мазно и избледня и се преля по един кофти начин с другите ми сенки и окото не беше особено красиво.Разочарована съм, още не съм пробвала матовата, дано тя е по-добра. Радвам се на мнението ти за червилата и сенките на Никс и Армани - и трите продукта искам да пробвам и поне тези на Никс, ще си ги взема :)

    ReplyDelete
  2. Нюансът на Giorgio Armani Lip Magnet - Attitude е наистина страхотен!

    ReplyDelete
    Replies
    1. За съжаление ми идва по-тъмен, отколкото ми се искаше.

      Delete