New Products - Dr. Scheller, Dior, Origins, Maybelline, L'Oreal, Lumene, Laura Mercier

October 28, 2016

Здравейте, приятели!

Изминаха няколко месеца от последната ми публикация и отсъствието ми в блог пространството има своето обяснение, което за момента няма да обсъждам, но евентуално в бъдеще мога да разкажа повече за това какво ме мъчи в последно време. 

Липсата на мотивация се отрази във всички аспекти от живота ми, включително и любовта ми към козметиката и тестването на нови продукти, както и в онова, което избирах да сложа в ежедневието си - в повечето случаи нищо. Сметнах, че не би било редно да се изправя тук и да констатирам и правя заключение за това, което харесвам или не, имайки в предвид, че реално интерес просто ми липсваше. 
Опитвам се постепенно да се завърна към нормалното си ежедневие и да обърна по-сериозно внимание на онова, което ми доставя удоволствие в живота, а определено блогът се нарежда на висока позиция в листата с приоритети. Днес реших да преборя всички обстоятелства и да заснема и да ви разкажа за новите ми придобивки от последните няколко месеца, както и няколко страхотни подаръка, които определено ме зарадваха и внесоха малко разнообразие в рутината ми. 




В интерес на истината, колкото и да не бях в настроение за пазаруване, не успях да устоя на купоните за намаление, които в ролята си на лоялен клиент (разбирайте похарчил прекалено много пари за последните 12 месеца) получавам всеки месец и благодарение на тях успях да си взема няколко продукта, които заглеждам отдавна и исках да пробвам.


Получих няколко продукта за проба и евентуално ревю на непознатата за мен до този момент марка Dr.Scheller. Направи ми впечатление, че съставките са обозначени като подходящи за вегани и натурални, както и BDIH сертифицирани, което за част от вас може да представлява особено голям интерес и важност. Не съдържат и минерално масло, нито пък синтетични оцветители.
Дневният хидратиращ крем е екстракт от касис и масло от марула пенетрира кожата в дълбоките ѝ слоеве и работи отвътре навън, осигурявайки хидратация през целият ден. Подходящ е за жени от 30 до 40 годишна възраст, така че може би е нещо, което би допаднало и на самата мен. 
Arganoil & Amaranth Night Care е вечерен крем с богата текстура, който има за цел да изравни бръчици и гънки по лицето и да регенерира кожата, осигурявайки моментален ефект, подобрявайки еластичността ѝ. Подходящ за жени в по-напреднала възраст.  Съдържа екстракти от арганово масло и щир. 
От същата серия с арганово масло получих и крем за ръце, който вече използвам активно и мога да похваля. Мазничък е, доста интензивен, но в малки количества попива сравнително бързо. Имам проблеми с няколко сухи петна около кокълчетата на ръцете, които ме тормозят в последно време и кремчето определено облекчи сърбежа и раздразнението.
За вечерна грижа получих и вариант на крем против с бръчки, само че този път обогатен с нар, според описанието работи на сходен принцип като горния, отново предназначен за зряла кожа. 


Вероятно сте попадали на отзиви за новите маски на L'Oreal и повечето от това, което поне аз прочетох за тях е, че са сравнително хвалени - или поне два от трите налични варианта за момента. 
Аз си взех почистващата с глина - Pure Clay Purify Mask, която имах възможност пробвам три пъти до момента и не мога да кажа, че е кой знае колко невероятна. Успя да изкара на повърхността някои пъпчици, които са били явно подкожни и чакащи удобен момент да се появят, което на мен лично ми допадна, но като изключим това за момента не е успяла да ме отърве от черни точки, което ми се надяваше да се случи. Като цена е сравнително окей и може и да се навия да пробвам и останалите две. 

Origins е друга марка, която е много популярна и която аз лично не познавам в детайли, но след като имах възможност да пробвам няколко тестера реших да си взема и няколко продукта за проба. Избрах подхранващата нощна маска Drink Up-Intensive, която също имах възможност да пробвам няколко пъти и макар да намирам за ефективна, определено не мога да сравня с тестера на колаборацията им с Dr. Andrew Weil и маската за заличаване на тъмни петна и участъци. За съжаление като цена ми идва прекалено висока и не съм сигурна, че ще е нещо, което бих купила поне не на този етап. Drink Up-Intensive, както казах определено оставя кожата ми много мекичка и приятна на допир, особено в моменти, в които я чувствам, че е особено суха. Съдържа екстракти от авокадо и олио от праскова. Специално подходяща за тези от нас подложени на екстра стрес в ежедневието.

За измиващия пенлив крем Checks and Balances бях чула много добри отзиви, а и всички ревюта в сайта, от който поръчах бяха повече от ласкави. Премахва грим и нечистотии от лицето, но поне на мен ми идва прекалено изсушаващ. Някак си не ми се иска да посягам към него и за момента посягам към всякакви алтернативи, но не и него. Иначе според описанието е подходящо за комбинирана кожа, както и такава, която има повече сухи участъци.


CC крема на Lumene използвах цяло лято и това на снимката ми е вече втора опаковка от него. Има страхотно покритие, не ме омазнява или изсушава, издръжлив е и изглежда много естествено. Леко се оксидира и потъмнява, но най-светлият цвят в линията ми пасва доста добре и като цяло мога да го нося целогодишно. 

Озаряващата пудра за под очи на Laura Mercier - Secret Brightening Powder е огромен фаворит от много време и след като вече виждам края на първата опаковка, която имам реших да се възползвам от 40%-товото намаление, което можех да използвам и да си я взема отново, знаейки, че ми е важно да я имам, защото ефект от нея определено има и околоочния ми коректор изглежда перфектно през целия ден, само и единствено благодарение на нея. 

Има продукти, за които не се притеснявам да дам повече пари, отколкото за други и обикновено спиралите и всякакви бази към тях при всички положения не биха били част от онова, което ми представлява по-особен интерес. През последните няколко години обаче почти всички спирали, които в повечето случаи купувам ми се размазват зверски под долния клепач и перманентно си ходя с тъмни кръгове около очите. Водоустойчивите спирали помагат, но се махат толкова трудно, че губя всякакво желание да ги използвам, след като така или иначе ще ми се наложи в края на деня да седя 15 минути и да търкам усилено с всякакви мазила с надеждата да махна колкото мога повече от тях, без да загубя половината от миглите си по време на процеса. 
Беше ми попаднал тест на праймъра на Dior - Diorshow Maximizer 3D (който ползвам все още, защото се оказа много икономичен) и след като с изненада установих, че всички спирали, които пробвах в комбинация с него изглеждаха ПЕРФЕКТНО, плюс самите ми мигли бяха чудничко наредени и разресани, реших че няма какво да му мисля и си го взех в пълен размер. Трик, който открих е да е го оставям да изсъхне преди да нанеса спирала, ефекта е по-впечатляващ и поне на мен ми допада повече. 


Получих подарък от моята прекрасна приятелка Оги по случай рождения си ден и това, което тя ми бе избрала са палитрата на Maybelline - The Blushed Nudes, контуриращият/хайлайтър кремообразен стик и течно червило от новата им матова серия. 
Използвах всички продукти вече и в общи линии имам изградено мнение, което всъщност се оказа и доста позитивно. Палитрата ми изглеждаше леко подозрително, за това и не посегнах сама да си я купя, когато излезе при нас, но се оказа доста приятна. Цветовете в по-голямата си част са доста бляскави, което аз естествено харесвам, а с подходяща база интензитета им се подобрява и са подходящи за ежедневен грим. Стика съм ползвала един път до момента, имам варианта в medium, не ми идва прекалено тъмен, нито оранжев. Пробвах частта с контурирането и ми хареса ефекта, може да се наслои и да стане доста интензивен при желание. Червилото е второто, което имам от тази серия - Vivid Matte Liquid и макар да не е изцяло матово, а по-скоро с някакъв сатенен, леко блестящ финиш, аз много одобрявам. Не изсъхва и не стои цял ден като типично течно червило, но е пигментирано и издръжливо ако не се консумират храна и течности. Леко подчертава сухи участъци ако има такива. Цвета, който аз имам е 05 Nude Flush - естествено розово, върху мен изглежда по-ярко, отколкото при останалите хора. 

Взех и едно от матовите червила на L'Oreal Infallible Matte Max Lipstick в цвят 001 Silencio, при мен особено много оранжевее. Продуктът се съдържа в капачката, много е сух, нещо много по-различно от онова, което съм пробвала до момента, текстурата е по-скоро пудрена, не изглежда забележително, а и не е кой знае колко издръжливо. Не ми е фаворит, използвам го много рядко.

Това бяха всички нови придобивки от последните няколко месеца, за които се сетих, намерих и счетох, че може да ви се сторят интересни. 
Благодаря на всички, които продължават да преглеждат блога въпреки отсъствието ми, както и на всички, които ми писаха с пожелание и въпроси и на които така и не успях да отговоря. 
Иска ми се да кажа, че се завръщам окончателно, но преди да се ангажирам с обещания пред вас, би било добре ако мога да се ангажирам пред себе си да намирам по-честичко време за писане и обсъждане на козметични новости, а и не само.

6 comments

  1. Радвам се, че отново пускаш пост и не си се отказала от блога :)
    Ползвам някои от изброените продукти и само за контуриращия стик мнението ми се различава, но пък имам светлия цвят.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, не съм се отказала и се надявам да се завърна и с по-различни публикации, само да намеря мотивация и време :)

      Не ти ли харесва стикчето? Аз го ползвах само, когато го получих и ми се стори доста сполучиво.

      Delete
  2. Хм, сигурна съм, че написах коментар и го публикувах о.О както и да е - добре дошла, определено ми липсваха твоите постове. Надявам се да откриеш вдъхновението и да имаш желание да пишеш.
    Страхотни придобивки :) маските на Origins отдавна ги заглеждам, но все не се решавам да поръчам :)

    ReplyDelete
  3. Палитрата Maybelline - The Blushed Nudes ми е любима! Съчетанието от тонове е невероятна!

    ReplyDelete
  4. За пръв път чувам за озаряваща пудра за под очи. Използването е в съчетание с коректора за околоочен контур, доколкото разбирам?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Съдържа микроскопични блестящи частици, които не се забелязват освен ако човек не се вгледа много близко в пудрата или в зоната под очите. Това, което постига е лекичко да отрази светлината и местата, на които е поставена изглеждат по-озарени. Нищо драматично, но все пак поне според моите разбирания подходящо за нуждите ми.

      Delete