Fleur De Force Beauty - Cosmic Bronze

December 14, 2015

Макар и да харесвам Fleur De Force не мога да кажа, че козметичната ѝ линия ми направи някакво по-особено впечатление, поне не и до там, за да си купя каквото и да е било от нея. Възнамерявах да я пропусна изцяло, тъй като четворките сенки ми се сториха твърде обикновени и повтарящи се с онова, което вече имам, а гланцовете за устни пък макар и доста симпатични, като нищо, което на всяка цена трябва да пробвам. 

По стечение на обстоятелствата обаче в Коледния календар на Feelunique, който тази година си поръчах, присъстваше продукт от линията и къде от любопиство, къде от няма на къде реших да пробвам как ще ми стори, без очаквания и без предварителни нагласи. 



На мен ми се падна четворката сенки в неутрални тонове - Cosmic Bronze, която включва четири вариации на бежовото и кафявото. Освен нея линията включва и друга разновидност на същия формат, само че в розово-лилаво, която също изглежда симпатично, макар и да не предлага нищо ново като комбинация. 
Палитрата се предлага ексклузивно на www.feelunique.com (2016REFRESH дава 15% отстъпка) за малко повече от 11 евро и съдържа 6 гр. продукт, които са разпределени между 4 сенки. 


Опаковката на продукта е семпла, пластмасова и не впечатлява по никакъв начин, което няма да крия допринесе за първоначалното ми недоверие към качеството му. В интерес на истината макар и свръх лека и очевидно евтина, не мога да кажа, че се усеща нестабилна или като нещо, което всеки момент би се разпаднало. 
Към сенките е включена и мини четчица, която всъщност се оказа и доста използваема, което би се харесало на онези, които не притежават по-добри нейни алтернативи. 


По принцип предпочитам по-големите палитри, но щом става дума за нещо такова, което включва само 4 различни нюанса, на мен лично ми е важно не само дали сенките са достатъчно пигментирани и с добро качество, но и какъв е финишът им. 



Определено смятам, че тази от Fleur De Force Beauty е добре премислена, завършена и достатъчно комплексна - основните два цвята - тъмно и светло кафяво са изцяло матови; светлото бежово е със сатенен финиш; бронзово-кафявото пък е супер бляскаво и съдържа ситен брокат. 

Специално при мен най-светлият цвят не се забелязва твърде много, тъй като е много близък с цвета на моята кожа и е по-подходящ за нанасяне под веждата, където леко може да озари и изсветли зоната. Останалите три са пигментирани и дори без особено наслагване изпъкват отлично.
Текстурата им е също прекрасна - меки са, леко мазнички - напомнят ми малко на това как се усещат сенките на UD; ронят се лекичко при допир с четката, но по клепача залепват добре и не падат по цялото лице при нанасянето.
Издръжливи са, аз лично ги ползвам с база и не съм се сблъсквала с насъбиране в сгъвката или някакво драстично изчезване и изсветляване на пигмента през нито един момент от деня. 


Ако сте почитатели на топлите кафяви и бронзови тонове, то тази палитра ще ви се хареса със сигурност и е подходяща за направата, както на по-лек ежедневен грим, така и на по-опушен такъв. Допадна ми факта, че три от четирите нюанса са с различен финиш, което прави палитрата в моите очи завършена и дава възможност за повече импровизация и краен резултат.
Не мога да отрека, че е супер базова и вероятно повечето от вас вече разполагат с една или повече нейни алтернативи и в този смисъл макар, че е отличен продукт, не е нещо, което човек на всяка цена трябва да притежава просто, защото не предлага нищо ново като комбинация от цветове.

Признавам, че останах приятно изненадана от продукта и цялостните ми заключения са много позитивни. Наистина не намерих едно нещо в него, което да не харесам и категорично мисля, че му е отделено време и енергия, за да бъде постигнат този отличен краен резултат. В този смисъл възнамерявам да се сдобия и с един от гланцовете за устни - другата основна категория продукти в линията и ще се постарая да ви представя и него в скоро време.

4 comments

  1. Ехххх, този календар ... малко съжалявам, че не си го поръчах, когато беше писала за него във фейсбук. Заслужаваше ли си?

    ReplyDelete
  2. Моят дойде с отворена горна част - тиксото, което я придържаше се бе отворило и успях да видя съдържанието веднага. От гледна точка на цената - да, определено си струваше. Повечето марки са ми непознати и се радвам, че можех да ги пробвам. Като цяло не бе кой знае колко вълннуващ, поради липсата на декоративна козметика, но не мога и да се оплача. Даваш ми идея сега да пусна в блога кратка публикация за съдържанието :)

    ReplyDelete
  3. Палитрата е със страхотни цветове. Изключително подходяща за ежедневието. Поздрави за статията :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Цветовете са страхотни, но много сходни с други, които имам и както и предполагах не я използвам изобщо :(

      Delete