Yves Rocher Nail Polishes - 62.Bleu Volubilis & 94.Or Paillete

July 9, 2015

Лаковете за нокти се нареждат сред козметичните продукти, които най-често купувам и макар манията ми към днешна дата да е сериозно укротена, разполагам със сериозен арсенал от малки цветни шишенца, които да ми стигнат за години наред. 

Всякакви козметични компании постоянно се надпреварват да ни впечатляват с интересни цветови комбинации, чудати формули и луксозни опаковки и знам колко лесно човек може да падне в капана на умелите рекламни кампании. Самата аз удържам фронта (през повечето време), но благодарение на Glossybox, към които съм все още абонирана, от време на време добавям към колекцията си по нещо допълнително. 
Такъв бе и случаят с юнската ми кутия, която ме снабди не с един, а с цели два лака на известна марка, достъп, до която имате и вие и нямаше как да пропусна да ви разкажа за впечатленията си, макар и първоначално да бях решила да не запазя лаковете.


Благодарение на други български блогърки разбрах, че съвсем скоро продуктите на Yves Rocher, ще бъдат налични в дрогериите Лили. Зная, че голяма част от вас харесват тази марка и поради тази причина днес ще предложа на вниманието ви един от последните им козметични продукти, който вече е наличен при нас (надявам се и при вас), а именно лаковете им за нокти от серията - Botanical Colour.
Доколкото ми е известно цялата серия включва 50 различни цвята, които се продават в мини размер от 5мл. Цената при нас е около 6 евро, но предполагам, че за българския пазар е регулирана спрямо стандарта. Според това, което прочетох в интернет, 10 от наличните цветове ще бъдат с т.нар. "гел ефект" и ще се отличават със сиви металически капачки, вместо пластмасовите черни, които са и стандартните за останалите. 


Разполагам с два от цветовете в серията 62.Bleu Volubilis & 94.Or Paillete.

Искам да кажа, че подходих изключително подозрително и към двата лака, очаквах да не ми харесат и бях истински, ама истински изненадана, когато ги тествах върху пластмасовото колело, което използвам. Това бе и причината, която ме подтикна да говоря за тях, смятам, че такива находки е редно да бъдат споделяни и мога само да се надявам, че и останалите цветове в колекцията ще бъдат с толкова приятна за работа формула.


62.Bleu Volubilis е тъмно и наситено с кремообразна формула. Консистенцията е доста плътна и на мен лично един пласт ми бе достатъчен, за да постигна равномерен краен ефект. Изсъхва по-бавно от лаковете на други марки, които имам. Използвах топ лак.
Голяма част от тъмно сините цветове, които съм ползвала, нанесени изглеждат почти като черни, тук случаят не се оказа такъв. 

94.Or Paillete е брокатен лак с прозрачна основа - съдържа мини златисти брокатчета и големи хексагонови такива, отново в златисто. Изглежда добре след 2 или 3 слоя, в зависимост от желания интензитет. Не е нещо невиждано, но формулата е много сполучлива, не толкова гъста, колкото при синьото, а самите частици пък се разпределят лесно по нокътя, без някакви специални усилия.


Четките са широки и разперени - моят фаворит, плъзгат се по нокътната плочка, както би 
трябвало да го правят и покриват цялото пространство бързо и ефективно. Издръжливостта при мен е около ден и половина, но аз така или иначе не съм някакъв критерий за това, тъй като почти никой лак не се задържа непокътнат за по-дълго време от това.
Премахването бе лесно, броката не ме затрудни, а използвах стандартен лакочистител, синьото боядиса кожичките ми значително, въпреки че използвах база, което по принцип не е нетипично за този тип нюанси.

В заключение мога да кажа, че лаковете са наистина сполучливи и в зависимост от цената им, определено бих ги препоръчала. Имат някои стандартни цветове, както и такива, които са по-специфични, но в общи линии асортимента е добър. Количеството продукт, което се съдържа във всяко шишенце не е голямо, на което може да се гледа и позитивно, тъй като съществува реален шанс да го изразходвате докрай.

7 comments

  1. Аз не вярвам, че ти живееш в Швеция и дъра-бъра си някакво момиче, което обича козметиката.
    Никога не си показваш лицето, нямаш никакви снимки от Швеция, блогът ти не е от Швеция.
    Лъжеш най-нагло и правиш реклама на долнокачествени подарени продукти.Аман от тъпи български пиар, които си правят блогове и пишат в него лъжи и измислици.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аман и от хейтъри с беднна представа за блогърския свят. Има десетки хиляди момичета по света с бюти блогове, които си изкарват прехраната с това, но не показват лицето.
      Блога е лично пространство, където всеки представя нещата по своя си начин, гледна точка и т.н. Ако си търсиш да гледаш лица и това ти вдъхва повече доверие, имаш свободата да четеш други блогове.
      Считам коментара ти за напълно неуместен под пост на блог, чийто читатели се запазиха през годините благодарение на доброто му списване и честно мнение!

      Delete
    2. Твърдението, че не живея в Швеция е несериозно и всеки прегледал блога ми повече от два пъти, би бил наясно с това. От там нататък останалата част от коментара Ви губи кредабилност и не възнамерявам да обсъждам повече.

      Delete
  2. Не съм подозирала, че марката предлага и такива продукти :)) Дано ги има тук и не им дадат голяма надценка, защото изглеждат много симпатично с тези малки шишенца. Между другото вече почти всяка марка пуска лаковете си с широка четка, което е страхотно за хората, които ги обожаваме.
    Щом синия цвят е покривен, няма какво повече да искаш :д Обожавам сини цветове!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Според мен ако са повече от 3,4 лева не си струват, имайки в предвид количеството, а и като цяло конкуренцията в лицето на по-бюджетни марки. Много са симпатични иначе и ако формулата при всички е сполучлива, мисля че ще се превърнат в хит. Българския пазар се нуждае от такива попълнения и съм сигурна, че потребителите искрено ще им се зарадват.

      Между другото, да те питам! Купих си преди време нов лак на Essie от НОВА колекция, който дойде със старата тънка четка, което ме остави много разочарована, защото изобщо не я харесвам. Зная, че ти харесваш марката, забелязала ли си някаква промяна?

      Delete
    2. Уаууу не. Коя нова? Лятната 2015 или пролетната? Лятната още не са я заредили у нас, ако дойде въобще. Това е странно ;/
      За Ив Роше съм съгласна ;)

      Delete
  3. И двата цвята изглеждат много добре. Почитател съм на по-малките шишенца с лакове, защото поне има някакви изгледи да ги използвам до край преди да свършат. Ще дебна дали ще ги заредят и при нас, имам нужда от нови попълнения :)

    ReplyDelete