H&M New Cosmetics Line 2015 - Haul and First Look Part 1

July 20, 2015

След като преди няколко месеца H&M обявиха, че изтеглят голяма част от козметичните си продукти от пазара, за да могат да бъдат заменени още през есента с изцяло обновената им линия от над 700 артикула, бях много ентусиазирана да видя за какво става дума и дали пък няма да си харесам нещо.
Така и не успях да намеря подробна информация по темата  с изключение на официално разпространените снимки на част от новите предложения, които между другото изглеждат и много обещаващо.

Истината е, че аз не съм сред най-големите почитатели на марката, ползвала съм няколко продукти, част от тях харесвам, други не особено. Смятам обаче, че за козметиката на H&M има място под слънцето, особено в по-малки държави като нашата и имайки в предвид финансовото състояние на обикновения българин. H&M осигурява разнообразие, прилично качество, нормални цени и актуални и модерни продукти, съобразени с тенденциите и сезоните. 
Надявам се новата линия да успее да задържи интереса и на по-претенциозните от нас, надявам се и на подобрени съставки, както и на био предложения. 


Както знаете H&M е шведска верига и се надявах да сме сред първите, които ще имат възможност да видят новата им козметика и както изглежда май се оказах права. От средата на миналата седмица при нас могат да бъдат открити нови продукти за тяло, коса и грим-аксесоари. Цените са една идея завишени от преди, но нищо драстично, опаковките изглеждат много добре и като цяло разнообразието ме изненада приятно.
Искаше ми се да си взема някои неща за проба и в крайна сметка си харесах цели три, за които ще ви разкажа и днес. 



Успях да направя няколко снимки с телефона, които да ви дадат по-ясна представа за опаковките и да задоволи любопитството на тези, които подобно на мен са нетърпеливи да научат повече. 

Най-обширна е серията за грижа за кожата - предлагат се 5 различни аромата, които между другото бяха супер приятни и включва - измиваш гел, лосион и масло, както и скраб. Цените са около 5 евро с изключение на маслото, което е почти 7.
Допаднаха ми продуктите за коса - има интересен BB крем, крем за оформяне, крем за разплитане, спрейове с различни приложения и три вида вакса. Цените са от порядъка на 8 евро.
Четките за коса и грим на пръв поглед поне не ме впечатлиха. Не съм имала възможност да ги разгледам подробно, но тези дни ще отскоча отново, за да видя дали пък няма да си харесам още нещичко. 


Избрах да пробвам два от продуктите им за тяло - скраб и лосион от серията Midnight Muse. Аромата е по-различен от това, което харесвам обикновено, а и бях в настроение за промяна. 
След като имах възможност да пробвам продуктите, мога да кажа, че малко съжалявам, защото и двата са много силно парфюмирани и направо ми стана тежко непосредствено след нанасяне. Мириса е труден за определяне, топъл и дълбок - леко ванилов, с по-изразена пачули нотка. 
Лосиона идва в голяма опаковка от 250 мл и е с по-гъста консистенция от типичния лосион, но е хидратиращ и не оставя мазни следи. Приятен е, особено ако аромата ви допада, защото се задържа за дълго време върху кожата макар и не в същия интензитет като след първоначалното намазване.



Скраба от своя страна е с консистенция на гел, частичките не са много грапави, но не е и прекалено деликатен. Количеството продукт подобно на лосиона е 250мл и се продава на същата цена от 5 евро.

И двата са произведени в Швеция. Съдържат масло от ши и витамин е. Скраба от своя страна съдържа ориз и гранули от маслинова костилка. 

Midnight Muse Body Lotion- Ingredients/Състав

Midnight Muse Body Scrub- Ingredients/Състав

На пръв поглед и двата продукта ми допадат. По-скоро бих си купила скраба отново в някой от останалите аромати, алтернативи на лосиона има много, така че може би бих се насочила към нещо друго. 



Споменах ви, че аксесоарите като цяло не успяха да ме смаят, предполагам, защото си имам всичко необходимо в тази категория. Открих обаче гъбичка за нанасяне на грим, която поне на външен вид ми се стори подобна на така популярния Beauty Blender (който аз имам и обожавам) и не се поколебах да си взема.

За съжаление върху опаковката не е упоменато дали гъбичката трябва да се използва мокра или не, но тъй като предположих, че умишлено са целели да направят алтернатива на BB, логично ми се струва да се използва по същия начин. 
Като усещане е по-скоро сходна с гъбичката на RT, не е така гъвкава и пореста, по-твърда е и не "подскача" върху кожата, както BB
При намокряне не уголеми размера си драстично, НО при нанасяне на коректор и фон дьо тен, постигнах отлични резултати, каквито постигам и с останалите си такива продукти. 
Precision Sponge не е така пореста и не попива голямо количество продукт. Не съм я тествала достатъчно обстойно, за да видя дали ми допада във всякакви ситуации и с всякакви продукти, но първите ми впечатления са много добри. 
Искам да кажа, че на горната снимка гъбичката не е чисто нова, а е измивана 2 пъти! Използвах препарат за миене на чинии, след което сапун Dove и я върнах в снежнобялото ѝ състояние, в което пристигна. 
Цената е 3 евро, което я прави по-достъпна и от тази на Real Techniques.

Това бяха новите ми придобивки за момента. Очаквам тези дни да пуснат и декоративната козметика, което и всъщност мен специално ме вълнува най-много и задължително ще си взема някои от по-интересните продукти за проба. 
Междувременно, пишейки тази публикация, установих, че на интернет сайта на марката, вече може да се намери и новата козметична линия. Ако ви е интересно може да погледнете Тук.
Върху етикетите на продуктите, които аз си купих има и надписи на български език, което според мен означава, че съвсем скоро и при вас би трябвало да бъдат налични. 

Ще се радвам да споделите с мен ако вече имате отзиви от някои от новите продукти, както и какви са очакванията ви като цяло. 

15 comments

  1. Мерси за снимките! И аз нямам търпение да видя новите неща, но по-скоро са ми интересни декоративните - като пристигнат, ще се радвам да ги наснимаш (сигурно ще е преди у нас) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Почти всички пристигна, успях да разгледам вчера в големия ХМ в Стокхолм. Утре ще пусна снимки на фейсбук. Има интересни неща, като цяло някои продукти ми идват леко скъпи, но ще пробвам това онова. Купих 3, харесах още 2, които не бяха в наличност в цветовете, които искам. Когато се сдобия с тях ще пиша и в блога.

      Delete
  2. Уфф, а дали и ние в Германия ще ги видим? Имам предвид в малките градчета хахаа В нашия град има само един H&M и там козметика изобщо не зареждат!
    Надеждата ми е, че декември ще мога от Пловдив да си намеря нещичко хахаха
    Гъбката определено я искам! Засега ползвам ДМ-ския бюти блендер (който много си харесвам, но май няма нищо общо), но като те чета с каква любов разказваш за истинския, не знам колко още ще издържа... При нас е 19 евро, та само това ме спира все още...

    ReplyDelete
    Replies
    1. уууу, заредени са при нас в онлайн магазинааа! Сега трябва да убедя половинката да ми направи подарък хахаха

      Delete
    2. За мен Beauty Blender се оказа оправдана покупка, не съм ползвала нито една от четките си, които толкова обичах, нито веднъж. Ще видим колко време ще се задържи в добро състояния и колко често ще ми се налага да го подменям. Радвам се много на алтернативите, но оригинала си е най.

      Delete
  3. Ооо, изглеждат чудесно! Нямам търпение и ние в България да ги видим. Скрабът звучи обещаващо :)))
    www.dilyanatabakova.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Предполагам до месец, два ще са и при вас :)

      Delete
  4. И аз с интерес очаквам какво ще е новото в асортимента. Разгледах линка, но не съм впечатлена много. Може би гъбичката ме грабна най-много.
    Благодаря за снимките :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. На живо изглеждат по-добре, отколкото на сайта.Вчера ги разгледах по-подробно, лаковете ми направиха отлично първо впечатление. Като купя това онова, ще пиша по-подробно.

      Delete
  5. Страхотно изглеждат новите продуктите! Предишните опаковки на продуктите за тяло (или поне тези които бяха заредени у нас) бяха едни розовички и ми напомняха на детска козметика.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не само опаковките и но и самите аромати бяха много стандартни и скучни. Радвам се, че са обновили линията, самата аз при наличието на толкова алтернативи едва ли ще си купя повторно продуктите им за тяло, но се радвам, че имах възможност да ги пробвам и да споделя с вас.

      Delete
  6. И аз нямам търпение, след като разгледах линка, особено ружовете изглеждат много добре. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ружовете много ми харесаха, сториха ми се леко пудрени на пръв поглед, но като цветове определено ми допаднаха и имаше голямо разнообразие. Реших да пропусна покупката, защото имам прекалено много така или иначе, но евентуално за в бъдеще може и да си променя мнението. Опаковките са много симпатични.

      Delete
  7. Ихааа изглеждат страхотно! Много стилни опаковки, между другото... жалко че още ги няма в България тези нещица, но ще ги очаквам. Продуктите за тяло доста ми допадат, имаха нужда от ъпгрейд наистина!

    www.gamesoffashion.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Със сигурност ще ги има и при вас, надявам се съвсем скоро. Дано и цените са нормални :)

      Delete