The Body Shop - Lip Butter

February 4, 2011







The Body Shop Lip Butter


Цена : 7 евро.
Съдържание : 8,5 гр.
От къде да си купите : Официалните магазини на марката (в България няма такъв); интернет.




Предполагам няма човек, който да не е чувал за балсамите за устни на The Body Shop. За съжаление в България все още нямаме официален магазин на марката, но начини да се сдобием с техни продукти винаги има.
До сега бях използвала само тези с аромат на кокос и нямах търпение да прибавя към колекцията си още няколко вида и месец по-късно мога да споделя с вас впечатленията си.
Както сами може да видите на снимките опаковката представлява кръгла пластмасова кутийка с развиващо се капаче, съдържа 8,5 гр. продукт и трябва да използвате пръст при употребата му. Ако сте от хората, които не харесват този начин на нанасяне, то определено въпросните балсами не са за вас.
Формулата е много кремообразна, но и същевременно доста плътна и определено с усеща върху устните; не се нуждаете от голямо количество от продукта. Това, което мен ме впечатлява обаче е аромата. Никога не съм използвала друг продукт за устни, който да ухае толкова невероятно. Тези, които си купих от Белгия са с аромат на грейпфрут и манго. Предлагат се в различни видове, но цената им не е малка и не смятам, че е оправдана за качеството на продукта, за това реших да се огранича само до 2 вида.
Трябва да имате в предвид обаче някои други неща. Продукта няма блясък, нито цвят, но нанесен върху устните оставя бял отенък, за щастие обаче бързо попива и не е голям проблем. Издържливостта обаче е абсолютно минимална. Не се ангажирам с време, но не повече от 10-15 мин., след което ще трябва да нанасяте отново. Другото важно нещо е, че като кажем "балсам за устни" обикновено очакваме да овлажни устните ни и да ги предпази от лоши атмосферни влияния. На всички ни се случва да имаме напукани устни, най-вече през зимата, а има хора, които са изправени пред този проблем всекидневно. Чистосърдечно мога да кажа, че този продукт не е за тях. От гледна точка на овлажняване - прави устните меки за кратко, но до там. Определено на много по-ниска цена може да намерите друг балсам, който да окаже в пъти по-благоприятен ефект.
Аз моите ги използвам най-често вечер, докато съм си в къщи или преди лягане, забелязала съм също, че ако го използвам постоянно изсушава устните ми, но може да е само при мен, така че не мога да твърдя дали е така при всички.

Като извод мога да кажа само едно : ако си търсите приятен продукт с наистина силен аромат, то определено няма да останете разочаровани. Ако обаче искате балсам, който да овлажни устните ви и да ви предпази от сухота, то наистина изберете друга марка.

2 comments

  1. Здравей! Аз също харесвам балсамите за устни на тази марка, защото са супер хидратиращи :) Поздрави - http://bygabriela24.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Pink Grapefruit ми е абсолютно най-любимия аромат на Body Shop. Обожавам маслото за тяло с този аромат и винаги като ми попадне техен магазин пред очите, гледам да се заредя. Бях си взела и балсама за устни, но така и не успях да го ползвам докрая, нещо май не си падам по опаковки тип бурканче, дето трябва да бъркаш с пръст, а и един такъв мазен като цяло, но не овлажняващо мазен, а леко тежък. Ако го направят на стик, сигурно бих го купила пак... Маслото за тяло обаче е страхотно!

    ReplyDelete