Maybelline Lasting Drama Gel Eyeliner

February 18, 2011



Здравейте!

От много време насам имам намерение да ви разкажа за тази очна линия, но се въздържах умишлено, защото това е първият подобен продукт, който ползвах и ми се искаше да пробвам още няколко марки, за да имам някаква база за сравнение. След като си взех обаче и очната линия на E.L.F., мога да бъда една идея по-компетентна в оценката си.

Дълго време си търсех гел-очна линия, но да намериш такава в България се оказа наистина трудно.  Имайки в предвид колко са популярни в чужбина и как почти няма марка, която да не ги предлага за мен е истинска загадка защо вноса им за нашия пазар е толкова ограничен, да не кажа никакъв. 
Когато случайно попаднах в магазин, в който се продаваше козметиката на Maybelline ( за съжаление отново не в България) не можах да повярвам на очите си какво разнообразие от продукти се предлагаше, смело мога да твърдя, че асортимента там не съвпадаше изобщо с това, което намираме тук. Едно от нещата, което веднага грабна вниманието ми беше въпросната гел-очна линия, която се предлагаше в 2 цвята - тъмно лилаво и черно (дали на други места има и други цветове, за съжаление не знам). Нямаше вариант, в който да пропусна да не си я купя. 

Аз имам тази в цвят - Blackest Black и в опаковката се съдържа 3 грама продукт. Цената на очната линия беше около 11-12 евро, за съжаление точната сума ми убягва вече,продава се в малко бурканче с развиваща се капачка и към комплекта има четка за нанасяне. На опаковката пишеше, че ни обещават 24 часа наситен цвят, водоустойчива е, не се размазва. 
Приятно впечатление прави отсъствието на мирис, което за мен е много важно. Цвета наистина е много наситен и както споменах в началото, сравнявайки го с този на очните линии на E.L.F., определено Maybelline печели състезанието. Едно нанасяне е напълно достатъчно, за да получите необходимия ефект, наистина отсъства момента с повтарянето отгоре върху линията, което е допълнителен плюс. Консистенцията е много кремообразна и не стои изсъхнала, така че наистина се работи много лесно с нея. Не знам дали ще продължава да изглежда така и дали евентуално след време няма да изсъхне в кутийката и да се наложи да я сменя, но за сега 2 месеца по-късно промяна няма. Ако кажа, че 24 часа не мърда от окото ще излъжа, но в рамките на 6,7 часа наистина изглежда така все едно е нанесена току що. Относно това дали е водоустойчива, мисля че може да се каже, че е, въпреки че не ме е валял дъжд например, така че не гарантирам.
Колкото до четката - признавам си, че в първите пъти ми беше много неудобна и предпочитах ъглова, защото ми беше много по-лесно да работя с нея.  Тази обаче е със заострен връх и може да прави както плътни, така и тънки линии. Хубавото е, че не е малка,  (като тази на E.L.F., която е невъзможна за използване), а и отзивите за нея като цяло са доста добри, така че вероятно проблема е в мен.

В заключение искам да кажа, че съм убедена как има марки, чийто гел-очни линии са в пъти по-добри, по-издържливи и какво ли не още, но за новобранец като мен, Maybelline е наистина чудесна и върши точно това, което аз искам. Използвам я само върху клепача, не съм нанасяла върху водната линия все още, така че не знам дали ще дразни окото, вероятно не и ако можете да се сдобиете с нея ви я препоръчвам. Работи се в пъти по-лесно с нея, от течната водна линия и ефекта на мен ми допада повече.

2 comments

  1. супер много се кефя на тази очна линия и съм търсила тук на много места, но за жалост без резултат >< случайно да знаете къде мога да намеря в София такава и на каква цена?

    ReplyDelete
  2. Натиснах нещо и коментара ми изчезна..

    За съжаление в България не се предлага. Поне аз никъде не съм чула или видяла да я има. Единствения вариант, който ви остава е ebay, но предполагам, че така цената ще се оскъпи доста. Ако държите на гел очна линия може да пробвате тази на Essence, която е доста евтина или на Inglot, чиято цена предполагам е 20 и няколко лева.

    ReplyDelete