MAC - Face and Body foundation

November 28, 2010

MAC - Face and Body foundation














Продукт : MAC - Face and Body foundation, подходящ за всякакъв тип кожа
Цена : 59 лв
От къде може да си го купите : MAC

За самия продукт :

Първото, което ще забележите, когато решите да пробвате този фон дьо тен е разфасовката. Огромен е ! 120 ml (повечето са около 30ml). Цената е 59 лева, но самия продукт е много лесен за разнасяне, което от своя страна го прави определено доста икономичен.
Второто много важно нещо е, че е на водна основа и не запушва порите. Това, което аз лично обожавам в него е, че е много подходящ за носене през деня, тъй като е леко покривен (нещо, което всъщност аз исках), но ако поставите втори слой ще видите как покрива всякакви пъпчици и несъвършенства по лицето, а същевременно изглежда изключително натурано. При този продукт ефектът "маска" не съществува.
Друго огромно предимство е, че придава на кожата много лек и приятен блясък, но ако не харесвате това или кожата ви е мазна, можете да поставите пудра отгоре.
Аз лично съм със смесена кожа, клоняща към мазна, но до сега не съм имала проблеми с него, а слагам пудра само върху т-зоната. В описанието пише, че е подходящ за всякакъв тип кожа.

Лесно се нанася с четка, аз предпочитам пръсти (по-удобно ми е); не цапа дрехите, което също е много важно предимство.
За първи път в живота ми успях да намеря фон дьо тен, който да отговаря на 100% на цвета ми кожа, когато го поставя върху лицето си изглеждам така все едно нямам нищо, но в същото време кожата ми изглежда много свежа и чиста.
Пробвах да го смеся с Revlon ColorStay, за по-голямо покритие и отново нямах никакви проблеми.
Другото, което аз забелязах колко по-естествено стои руж отгоре, придава съвсем лек цвят на бузките без да изглежда като тебешир.
Повечето фон дьо тен-и съдържат различни масла, което често спомага за появата на пъпки, но както вече споменах този е на водна основа и не би трябвало да имате проблеми с него.

Ако се замисляте дали да си го вземете мога да ви препоръчам да отидете в някой от магазините на MAC, за да ви изберат подходящ цвят и да ви го нанесат и изчакайте няколко часа, за да видите как ще се отрази на кожата ви.


12 comments

  1. jeni здравей аз също бих искала да пробвам фон дьо тена на МАС но къде тук в България има магазин на тази марка.

    ReplyDelete
  2. Здравей! Магазин на MAC има в мол Сердика, както и в този на Цариградско - Карфур мисля се казва. Там работят гримьорки само и ще можеш да пробваш различни видове и ще ти помогнат да избереш най-подходящият за теб и това, от което имаш нужда.

    ReplyDelete
  3. Блогодаря ти много!!!

    ReplyDelete
  4. А някой знае ли дали във Варна се продава тази козметика и евентуално къде?

    ReplyDelete
  5. Здравей, доколкото ми е известно във Варна все още няма магазин на МАС.

    ReplyDelete
  6. Да те попитам дали си забелязала известно време след нанасяне дали си променя цвета като повечето, защото от известно време обмислям да си го купя, пък и тъкмо другия ми фон дю тен вече ми стои малко тъмен.

    ReplyDelete
  7. Здравей, не съм забелязала такова нещо. Единственият "проблем" така да се каже е, че с времето се разделя на два слоя така да се каже и трябва да го разклатиш добре преди употреба. Препоръчвам ти да отидеш в магазина и да помолиш да те гримират. Виж как ти действа и тогава си купи. И между другото ти трябва пудра за отгоре, иначе лъщи. Самият продукт си е такъв.

    ReplyDelete
  8. Здравей, Жени!
    Ти си поредната, която хвали този фон-дьо-тен. Явно си струва наистина, а и цената е супер изгодна за толкова голям грамаж, да не забравяме и че става дума са МАС.
    По-горе споменаваш, че е добре да се използва с пудра, бих ли могла да ти поискам препоръка каква да е тя, или не е от значение?
    Поздрави!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей :))

      Аз използвам Careblend пудра, която също е на MAC. От година използвам само нея и ми върши страхотна работа. Цената е сравнително висока, но количеството ще ти стигне за цяла вечност. Принципно ако си с нормална кожа, дори смесена можеш да минеш и без пудра, зависи какъв ефект търсиш и колко дълго искаш фон дьо тен-а ти да издържи.

      Поздрави.

      Delete
  9. От доста време му се каня и на този фон дьо тен, но да видим кога ще реша ! Нямам нужда от голямо покритие, но все пак ми харесва ако изравнява тена и прикрива несъвършенствата, а и да мога да го използвам в ежедневието :) Имам Pro Longwear,харесва ми да го използвам за по-специални случаи, защото е доооста покривен и гъст :) Много хубава публикация

    ReplyDelete
  10. Здравейте, може ли да споделите кай е намерът на цвета, който сте показали в публикацията?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравейте!

      Цветът, който винаги купувам е C1.

      Delete