Любимите ми неща през Февруари 2019

March 4, 2019

 Любимите ми неща през Февруари 2019


Февруари бе интересен месец откъм нови придобивки, вкусове и аромати. Обнових гардероба си, направих някои покупки за дома, експериментирах с това как се грижа за кожата си и работих усърдно да имплементирам нови полезни навици в рутината си.
Днес ще ви разкажа за някои от любимите си неща и се надявам да ви бъде приятно и любопитно да надникнете в ежедневието ми и да узнаете повече за разнообразните ми интереси. 

Любимите ми неща през февруари 2019 -  лалета


Сред блог целите ми за 2019 година на централно място стои разнообразието, такива са блоговете, които аз самата предпочитам да чета. Чрез новите рубрики, които въведох през януари и сега се надявам да обогатя съдържанието, което ви предлагам и да създам приятно кътче за отдих и вдъхновение. 

Да започваме!

Любими козметични продукти през Февруари 2019

 

Любимите ми неща през февруари 2019 -  червило и база за ,мигли L'Oreal, руж Urban Decay Rapture, Isadora фон дьо тен

Имам си ново любимо червило! Продуктите за устни на L'Oreal принципно не се нареждат сред най-любимите ми, но  La Seine Shadow  от колаборацията с Isabel Marant спечели сърцето ми без дори да съм очаквала!
От толкова време не бях попадала на цвят, който така идеално да пасне на бледата ми кожа, да е подходящ за носене на работа, в ежедневието и дори в моментите, в които искам да съм по-нагласена. Разнася се толкова ефирно, покрива равномерно, има божествено гладка текстура и бежово-кафявия му топъл нюанс съчетава перфектната комбинация между естествен завършек и матов модерен ефект. 
IsaDora е може би най-продаваната дрогерийна марка на нашия пазар и аз нямам спомени някога да съм си купувала нещо тяхно (получавала съм някои подаръци обаче). Cover Up Foundation & Concealer ме грабна от първата употреба и изпитвам истинско притеснение, че ставам фен на супер покривните фон дьо тени. Ако смятате, че Double Wear на Estee Lauder е покривен, то този ще ви се стори от друго измерение. Още го тествам в различни ситуации и ще има отделно ревю, не смятам, че е за всеки, но се усещам как посягам към него всеки ден, което е показателно за впечатленията ми до момента.
Базата за мигли на L'Oreal бе другият много използван от мен продукт през януари. Комбинирам я с някои спирали, които иначе самостоятелно не впечатляват и ефекта е повече от удовлетворяващ. Трябва да се остави обаче да засъхне лекичко преди поставяне на спирала, крайния резултат е доста по-успешен. Иначе четчицата разресва миглите супер, което ги правя много подредени и не ги слепва. 
Изрових от дълбините на чекмеджетата Rapture на Urban Decay и моментално си припомних защо толкова много ми харесваше. Ако подобно на мен имате проблем с това ружовете ви да се задържат за по-дълго време върху кожата, то тази серия може и да ви допадне. Нанасям го с голяма пухкава четка, твърде интензивен ми е иначе. След преливане не лилавее толкова много и придава цвят на супер бледата ми кожа. 

Любими модни притежания през Февруари 2019

 
Любимите ми неща през февруари 2019 -  палто Esprit, вълнен шал Soya Concept

След драстичното отслабване през последните много на брой месеци имах нужда от нов гардероб, който да пасва на новата ми фигура и самочувствие. След като някои от любимите ми палтенца се превърнаха в неизползваеми реших да попълня колекцията си с няколко новички. на първо място в списъка се нарежда категоричният ми моден любимец от Esprit. Палтото е направено от предимно естествен материал, много е топличко, дължината е удачна за височината ми и коланчето не се развързва. 
Сивото е най-любимият ми цвят, що се касае до дрехи и пасва на всичко останало, което имам. Нося си го често и се улавям, че много си го пазя, което принципно не е качество, което ми е присъщо, касае ли се до облекло.
Пак в сивата гама си намерих и вълнено шалче на Soya Concept, което не само, че ми топли, но не е и твърде плътно, мога да го нося върху и под якета и палта.

Любими за дома

 
Любимите ми неща през февруари 2019 -  за дома - H&M Home

Предметите за дома са огромен мой интерес, за който май не споделям особено много. Ще се постарая да инкорпорирам повече такава тематика за в бъдеще, а междувременно обаче ще ви покажа новите си най-най-най-любими придобивки.
Този месец си взех нови десертни чинийки и дълбоки купички от H&M Home. Цветните мотиви са рядко предпочитаните от мен и се учудвам на себе си, че нещо такова ме грабна моментално. Съвсем не пасват на сезона и за момента са по-скоро декорация в стъкления ми шкаф, но ми носят такава радост всеки път, щом ги погледна, че нямам търпение да се затопли и да започна да им се наслаждавам по пълноценно.

Любимите ми неща през февруари 2019 -  за дома - вазичка inochfinn, jysk свещник, ikea
Не нови, но много любими са пък златния ми свещник от Jysk и порцеланова вазичка от локален магазин за домашни потреби - In och Finn. За момента красят масичката ми в мини хола ни и не мога да спра да им се наслаждавам. От Ikea пък си взех изкуствена клонка, която пасна чудесно на останалия интериор в стаята.

Любимите ми неща през февруари 2019 -  за дома - Yankee Candle Mulberry & Fig
Фен съм и на свещите. Шегувам се често, че в нас има повече свещи, отколкото в църква и ми се струва, че не съм много далеч от истината. Ароматните са особено предпочитани и тези на Yankee Candle са сред онова, което най-често купувам. Mulberry & Fig Delight е перфектният сладък и топъл аромат, който не само през февруари, но и през по-голямата чст от зимата присъстваше в дома ни. Макар и потентен мириса не дразни, но аз и като цяло не съм особено чувствителна. 

Любими за хапване и напитки

Любимите ми неща през февруари 2019 -  за пиене - кафе с мляко от овесени ядки

Кафе с мляко от овесени ядки е най-новата ми страст. Никога не съм била огромен фен на кафето, пия го предимно на работа, заради ранното ставане и нуждата от екстра енергия. След като преоткрих обаче млякото от овесени ядки, нищо друго не ми е така вкусно и без да преувеличавам мога да го пия по няколко пъти всеки ден. 
За мое огромно съжаление въглехидратите в състава не са малко и се опитвам да не прекалявам. Добавям си мъничко към чайовете, което моментално трансформира вкуса и най-скучните такива в нещо абсолютно неописуемо.

Любимите ми неща през февруари 2019 -  за пиене - pukka three mint чай
Като казах чай.. Открих, че ментовите са ми най-любими. Пробвам най-различни варианти непрекъснато и най-много ми се услажда този на Pukka с 3 вида мента. Не го подлсаждам и въпреки това ми е ужасно вкусен. Хем е такъв затоплящ и подходящ за сезона, хем е доста ободряващ и разбуждащ. Винаги си имам една опаковка вкъщи и си го консумирам с голямо удоволствие.

Любимите ми неща през февруари 2019 -  за хапване - Smiling Coconut Chips - кокосов чипс
Миналата седмица си търсе нещо ново за хапване и попаднах на кокосов чипс, който ми се стори обещаващ. По принцип обичам кокос и всичко кокосово, така че шанса да не е моето бе по-скоро минимален. 
Чипса обаче ме остави абсолютно без думи веднага след първата хапка. Не е твърде тънък, макар че е изненадващо хрупкав. Кожата на кокоса не е отстранена, което го прави супер богат на фибри. Горещо препоръчвам, ако откриете нещо сходно и като цяло ако обичате кокос. Аз си го хапвам с повод или без, с мюсли или плод. Вкусотия.
Реших да пробвам и варианта с морска сол, който също много ми хареса и ще продължавам да консумирам и за в бъдеще.

Животът е толкова прекрасен, за да се лишаваме от разнообразие и се стремя всекидневно да опитвам нови неща и да си се радвам на онова, което ми е дадено. Това се отразява пряко и на онова, което ми е интересно и което изпитвам нужда да споделям с вас в блога.
Надявам се разнообразието да допада и на вас и този тип публикации с любими неща да ви бъдат интересни за четене. 

Post a Comment