Haul - Нови продукти - MAC, NeoStrata, MaxFactor, Dior

November 27, 2018

Здравейте, приятели!

Благодаря на всички, които ми писаха по повод на предишната ми публикация. Съжалявам, че и вие се припознавате в думите ми и сте страдали по повод на теглото ви и коментарите на околните. Вярвам, че с постоянство и позитивизъм можем да променим представите и очакванията на обществото, най-вече започвайки от нас самите и какъв пример даваме на околните и най-вече в семейството си. 

Темата далеч не е приключила за мен, благодарение на позитивните ви реакции се мотивирах да започна да пиша в блога по-редовно и да включвам най-разнообразни теми, които вълнуват "новото" ми аз, надявам се теми интересни и за вас.

Междувременно, а и за да развеселим обстабовката, ще си поговорим за козметика. След толкова години блогване и стотици пробвани продукти, някак си ентусиазма ми така и не секва. Секна честотата, с която пазарувам, но не и огромния ми ентусиазъм всеки път, в който отварям нов пакет и радостта, с която тествам новото червило или крем. 


Събрах някои от последните си придобивки, които нямам търпение да споделя с вас и се надявам да ви е интересно да надникнете в козметичния ми шкаф и да раздледате какво ново имам за тестване.


Задължително искам да започна с най-голямото откритие за мен пред позледните месеци, а именно новият ми крем за околоочен контур. Знам, знам, не звучи особено вълнуващо, но повярвайте ми - Е!
Никога не съм чувала за марката NeoStrata. Не съм ги срещала по блоговете, в youtube, а и да бях едва ли бих се навила да дам толкова пари само, за да ги тествам. 
Получих два продукта обаче, подарък от позната, чиито син работи за компанията и която се опита да ме убеди, че са невероятни и няма да съжалявам. 
Intensive Eye Therapy и Cellular Restoration са онова, което ми се предостави възможност да пробвам. Околоочен крем, който изглажда бръчките, подпомага производството на колаген и стяга кожата. Съответно и препарат, съдържатщ AHA киселина, още няколко други, чиито абревиатури вероятно само опитен химик би разпознал, както и пептиди. Има за цел да ексфолира кожата на клетъчно ниво, да я обнови, съживи, стегне и да я закара да заблести от здраве и чистота (последното е мое тълкувание на обещанията върху опаковката). 
Околоочния крем преобрази кожата под очите ми за около месец употреба. Имах едни малки бели точици, които знам, че се появяват в следствие на използване на тежки и неподходящи кремове, след 2 седмична употреба изчезнаха безследно. Местата. на които нансям за супер мекички, стегнати, нямам абсолютно никакви бръчици. Първоначално мислих, че си въобразявам, но след малка справка с google, попаднах на СТОТИЦИ отзиви на доволни клиентки от въпросния крем и ще продължавам да го ползвам, въпреки цената. 
Втория продукт на марката ползвам от съвсем скоро, за момента не съм видяла някаква разлика, което и не очаквам да стане толкова бързо. Кожата ми е леко изсушена, но нищо драматично. Комбинирам го с по-тежък нощен крем. 
Ще разгледам какво друго предлагат и ако се реша на поръчка, ще направя цяла публикация по темата, защото поне за момента отзивите ми са повече от позитивни.


Разичистих огромна част от продуктите за устни, които имах, тъй като си бяха за смяна и в крайна сметка се оказа, че онова, което ми е останало не е твърде вдъхновяващо и бе малко като с дрехите в гардероба, гледам имам, но нямам какво да сложа. 
Поръчах си някои нови нещица за пробване, уж различни, в крайна сметка в супер сходни нюанси, но пък си ги нося. 

MaxFactor ми е нещо като go-to марка за нови продукти за устни, каквото и тяхно да имам все ми харесва. Та реших да дам шанс на новата им серия Lipfinity Velvet Matte Lipstick, от която взех  015Nude Silk, както и Honey Lacquer серията, от която пък взех - Honey Rose
Nude Silk е течно матово червило, нюд, с леко оранжеви и кафяви подтонове. Харесва ми доста и някак си е хем неутрално, хем се вижда и изпъква, знае се, че имам нещо. Не е твърде изсушаващо, сравнително издръжливо (не е и от тези, които се запечатват за цял ден, Maybelline са добър пример). Honey Rose пък си е течно червило с блясък. Цвета му е медено розов, нито прекалено бежов, нито клонящ към цикламено. На мен ми идва една идея по-светло за през зимата, стои леко млечно и може би трябваше да взема нещо друго, но като цяло и него нося,
От колаборацията на Isabel Marant и L'Oreal (не знам как е в БГ, но тук е особено рекламирана), си взех едно червилце в отново керемидено-нюд цвят - La Seine Shadow. Като изключим аромата, който ми е леко в повече и цвета и текстурата много ми се понравиха. Матов, без какъвто и да е блясък, но с много богата формула, мека и суупер кремообразна. Не подчертава сухите устни, както бих очаквала, а направо си ги изглажда. Пигментацията е супер, а и се задържа на място за изненадващо дълго време. Препоръчвам!
Estelle & Thild пък е шведска марка, произвеждаща натурални продукти. Отново подарък ми е и балсама им за устни под формата на гланц (не съм измислила аз определението). Безцветен, леко блестяш, не кой знае колко ужасно подхранващ, но с приятен аромат. Не бих купила отново, но си го нося, особено на работа. 



Fix+ на MAC ми е неразделна част от процеса на гримиране, Ползвала съм няколко опаковки и не знам какво слагат в него, но каквото и да правя, нищо не ми изглежда завършено без да си се напръскам подобаващо. 
Няма да е изненада за никого, че виждайки варианта с блестящи златни частици, просто нямаше вариант, в който някой да ме спре да не го имам. Общо взето мнението ми е смесено. Хем ми харесва, хем не. Някак си не ми дава същия ефект, както стандартния Fix+, блести повече, отколкото ми се иска и е може би по-удачен за дамите с малко тен. Не бих купила отново, но ще го изразходвам. 
Nude Teint Eclat на Dior е пък най-новият ми фон дьо тен. И към него съм с много смесени чувства. Успях да си улуча цвета, което е плюс, но ми идва много пудрен и сух. Изглежда супер върху кожата, когато е много добре подхранена, особено в комбинация с база, но не е нещо, към което посягам ей така всеки ден, защото е бързо и пасващо. Предполагам е и добре, защото цената му е абсолютно разоряваща. 
Отново на L'Oreal си взех и новата им Unlimited Mascara с чупеща се четка. При мен лично тази фунцкия не е особено необходима, не мога да кажа, че се възползвам и твърде често от нея. Четката е пластмасова, леко скосена в горния си край - каквито аз много обичам. През последните години моят критерий за хубава спирала е не как изглежда върху миглите ми, а дали се размазва под очите, което тази не прави! Следователно е добро попадение. Издължава миглите, нищо невиждано, супер драматично или невероятно. Общо взето подобно на всяка друга тяхна спирала. 


В борбата със суха кожа този месец включих две нови придобивки. Крем за ръце на Sol de Janeiro и олио за тяло на Estelle & Thild
Кремчето е на така популярната в последно време марка, чиито лосиони за тяло са превзели интернет пространството, благодарение на уникалния си аромат, който е и завинаги пристрастяваш. Аз се пуснах по пързалката, но тъй като 100 лева за лосион за тяло е изключено да дам, заложих на "бюджетната" версия - крем за ръце. Не съм го ползвала още, но ще дам отзиви дали освен миришещ добре е и функционален. А и междудругото съм подходящо опитно зайче, защото работя в сферата на здравеопазването и мия ръцете си около 70 пъти на ден и поне двойно толкова дезинфекцирам. 
Олиото за тяло пък съдържа екологични съставки, мирише много деликатно на някакво цвете, нищо дразнещо или прекалено.И него не съм пробвала все още, но ще се постарая да го включа в друга публикация, където да ви дам повече отзиви. 

Това бяха всичките ми нови придобивки от последните месеци. Не знам дали на вас са ви се сторили вълнуващи, но за мен са такива. Много обичам да пробвам нови марки и формули, които са по-интересни и не се сливат с онова, което живо се рекламира по инстаграм от колежките блогърки. 
А, и мога да си избирам сама какво да купувам и показвам. Няма по-хубаво от това, нали?

Пишете ми ако имате някакви въпроси или отзиви за онова, което ви показах днес. Ще се радвам да си комуникираме по-често.

Post a Comment