Spring Favourite Products 2017 - MAC, Lumene, NYX, Glamglow, Maybelline, The Body Shop

May 22, 2017

След по-малко от месец се местим в нов дом и в момента кипи напрегната подготовка покрай голямото местене. По-голямата част от гримовете ми са вече прилежно прибрани в собствен кашон, а навън оставих само онова, което ползвам всекидневно и ми е радостно да виждам около себе си.

Все още се гримирам всекидневно, особено в дните, в които работя съм леко по-грижлива към външния си вид, но като цяло залагам на по-натуралната визия и някак си свикнах да не престаравам особено много. 
Укротила съм се максимално с покупките, защото така или иначе имам какво ли не в колекцията си, но и защото искам да взема възможно най-малка бройка продукти със себе си, имайки в предвид, че усърдно разкарах огромна част от онова, което не ползвам редовно. 

По този повод реших да ви покажа част от онова, което оставих върху тоалетката си (импровизиран шкаф в коридора), а пък няма да е трудно да се досетите, че и всичко ми е много любимо, след като съм избрала да не се лиша от присъствието им.

В списъка днес преобладават по-достъпните като цена продукти и след като минах през фазата - луксозна козметика (а и факта, че ми се налага да спестявам повече, отколкото преди), някак си съм достатъчно доволна и от масовите марки, та залагам на тях, където мога.


Първите три продукта, за които ще ви говоря днес използвам винаги заедно и съм предоволна от постигнатия ефект.  Искаше ми се фон дьо тена да бъде една идея по-покривен, но завършека ми допада и в комбинация с пудрата харесвам как кожата ми изглежда.

Lumene е марка, която НИКОГА не ми е била интересна. Доста са популярни из тукашните дрогерии, в предвид, че са и финландски, но мен специално така и не ме грабваха. 
След като по случайност пробвах невероятния им CC крем, от който буквално унищожих две опаковки, реших да пробвам и разни други базови продукти за лице и е логично, че са ме впечатлили, за да присъстват в днешната публикация.

Nude Perfection Fluid Foundation - фон дьо тен доста водниста формула, но не и твърде рядка рядка консистенция. Покривността, както споменах е доста лека, но поне при мен успява да скрие всичко, което има трябва да скрие, а останалото коригирам с коректор. Би се харесал специално много на някого с по-суха кожа, тъй като силикони и е леко хлъзгав и в никакъв случай матиращ.Завършека е доста натурален, леко блести, но аз задължително използвам с него пудра, за да го запечатам. Пробвала съм няколко различни варианта, но този на Lumene - Sheer Finish Powder в цвят Тranslucent ми е любим. Доста сходен като краен вариант с пудрата на Laura Mercier, която също имам и харесвам, но която е доста по-скъпа. Слива се с фон дьо тена перфектно и не стои отгоре върху кожата на лицето, а се превръща в някакво идеално покритие, което изглежда съвършено. 
Откъм издръжливост има какво да се иска, при мен в този си идеален вид издържа за около 5-6 часа, след което около брадичката, челюстта и носа започва леко да избледнява. 

От скоро ползвам и фиксиращия спрей на MAC Fix+, който вярвате или не купувам за първи път и към който бях ужасно скептична, имайки в предвид леко смесените отзиви, които бях чела по темата. 
На мен лично ми допада, смятам, че пасва на сухата ми кожа, лекичко отнема от пудрения ефект, който някои пудри остават след себе си, остава след себе си леко сияние, което също ми е доста по-вкуса. Не зная до колко фиксира грима, по-скоро бих казала, че не съм забелязала някаква подобрена издръжливост, но помага на всички пудри върху лицето ми да се слеят една в друга и отнема от по-забележимите граници, ако не съм се старала кой знае колко много някоя сутрин.


Откъм декоративна козметика може да се каже, че разнообразие тотално ми липсва и си използвам едни и същи продукти всеки ден и то от няколко месеца.
Толкова съм си свикнала с тях, че в интерес на истинaта и да нямам никакви други освен тях, бих била доволна и без каквито и други претенции. 

Течното червило на NYX Lingerie в цвят Embellishment ми е тотален фаворит от много месеци насам и вече използвам втора опаковка, от който. От същата линия бях купувала и един друг вариант, който дори не знам къде се намира в момента, оказа се тотална загуба на пари и време. Този обаче не изсушава устните, цвета е супер и ако не го наслагвам мога да си го нося ежедневно без да се набива супер много на очи, мога и да си го направя супер драматично изгледащо ако поискам. Издържа супер дълго време при все, че пия вода почти постоянно. Обикновено се изтрива само в средата на устните и го минавам с един слой горе-долу по средата на работния ден, за да го посъживя малко. Определено препоръчвам!

Не знам дали Glamglow се предлага в българската Сефора, но из тукашните магазини е доста  лесна марка за намиране. Аз така и не се престраших да пробвам ужасно прехвалената им и безумно скъпа маска за лице, но пък новите им балсами за устни успяха някак си да ме изкушат (признавам най-вече заради супер сладурската опаковка). Естествено избрах този в бледо розово - Love Scene
Доста мазничка формула, съвсем леко лепкава, почти недоловимо. Разнася се лесно и безпроблемно върху устните, но тъй като моя цвят е доста светъл едно минаване обикновено не е достатъчно, за да стои напълно равномерно. Има ментов аромат и вкус. 
Самото розово не издържа твърде дълго, но мазното усещане е супер комфортно и се задържа доста след като цвета е паднал. 

Черни моливи не ползвам отдавна, макар че не е като да нямам няколко, които е доста вероятно да са и вече неизползваеми. Голям фен съм на кафеникаво-сивкавите нюанси, които смятам, че ме карат и да младея, подчертават без да са прекалено натрапчиви и подчертават така или иначе кафявите ми очи. 
Имам си няколко фаворита, сред които и този на Maybelline Lasting Drama 24h. Писеца му е изтънен и прави, както по-дебели, така и по-деликатни линии, ползвала съм за какви ли не очертавания на очите и работи безотказно. Разнася се гладко, не се разтича и си стои на мястото без проблеми. 

Сенките на Estee Lauder Pure Color Envy- Magnetic Rose нося почти ежедневно с малки прекъсвания тук там, колкото да се почувствам добре от факта, че ползвам и останалата си козметика. Цвета не се оказа това, което очаквах, нито пък наситеността и издръжливостта. Толкова ми е лесен обаче за нанасяне и поради блестящите частици в състава изглежда така сякаш съм се постарала доста повече, отколкото да го наплескам върху клепача набързо. Озарява погледа, някак си ми създава чувството, че не съм заспала или преуморена. На път съм да го издълбая до дъно, което направо си ме учуди, но не се оплаквам, имайки в предвид солената цена. Варианта в кафяво обаче още си събира прах. 

Контуриращата пудра The Sculpting Powder на Kevin Aucoin е върхът! Няма нищо общо с останалите такива продукти, които съм ползвала и макар да получавам сърцебиене всеки път, в който помисля за деня, в който ще трябва отново да дам 40 евро, за да си я купя, нищо не е в състояние да ме спре да си я нося ежедневно. Ако нямате скули и искате да излъжете околните, че всъщност не е така, то няма да съжалявате за покупката. Супер мекичка формула, която е в перфектния студен кафяв нюанс, без да ме прави да изглеждам умряла.
Прелива се толкова лесно само с няколко минавания на четката, не избледнява, а само се мести, там, където искам да седи. Нямам забележки никакви. 

Ружчето на MaxFactor Creme Puff Blush - Lovely Pink пък преоткрих наскоро и му се радвам много. Имам отделна статия с мнението си за тях и няма да се впускам в подробности, но отново ще кажа, че е перфектният розов нюанс за светлата ми кожа. Не е твърде ярък, озарява и подобно на сенките ме кара да младея с розови бузки и ми създава приятно пролетно настроение и свежест, което определено ми се нрави. 


Маслата на The Body Shop са супер хидратиращи, но поради богатата си консистенция и факта, че някои варианти са леко мазнички, не винаги ги намирам за подходящи за използване през топлите месеци. За това и реших да спра да пазя за някога си в бъдещето варианта с манго, който ми бяха подарили по празниците и да му се насладя сега, докато имам нужда и мога. 
Супер много ми харесва, аромата не е на 100% моят, но не се оплаквам. Приятна текстура, разнася се върху кожата, оставяйки я супер мекичка и гладичка, ухаещо на цитрус. Тъкмо като за пролетта. 

Крема на Dr.Scheller пък ми бе изпратен от представителите на марката за България и отново пазех за някога си в бъдещето. Споделих ви, че съм на вълна местене и съм твърдо решена да използвам каквото мога преди това, та в списъка вкарах и въпросния крем. 
Гъста консистенция, отнема минутка, две да попие идеално в кожата, има нужда от лека помощ в някои участъци ако съм нанесла по дебел слой. Отнема веднага сухотата от кожата ми и я прави супер комфортна като усещане и кадифена на допир. Ползвам като го основа под грима, нямала съм проблеми никога, смятам обаче, че би бил по-удачен за ползване самостоятелно.

Сухия шампоан на got2b - Fresh It Up дойде при мен благодарение на Glossybox и доста му се израдвах. Няма го онова пудрено усещане, което Batiste оставя в корените, няма ги и белите следи. Не отнема така сполучливо от мазнината в корените, както него, но пък и на мен повечето пъти така и не ми се налага да имам нужда от такова действие. 
Аромата отново не е точно моят, но се понася и не е бил пречка да ползвам продукта. 
Вече го изразходвах изцяло и бих си купила нов, стига да попадна на него.

Дегримьора на Clinique - Take the Day Off ми е много любим отдавна. Имах негови тестери, които ми допаднаха и рещих, че не искам да се лишавам от него. Сравнително икономичен е, двуфазен - на мазна основа. Премахва отлично грим от очите и устните. Не съм имала проблеми дори и с водоустойчиви продукти. Оставя зоната под очите леко мазна, отмива се без проблем с вода. 

Това бяха всички пролетни любимци към този момент. Много са ми на сърце всички и с голяма радост и гордост ви представям днешния списък. Сигурна съм, че който и от продуктите са решите да пробвате едва ли бихте останали разочаровани, стига да са насочени към вашите нужди и очаквания. 
Надявам се днешната публикация да постави едно ново начало на активността ми в блога, макар че няма да обещавам и да се заричам. 

С удоволствие бих споделила малко снимки покрай преместването ако подобни статии биха ви били интересни, така че ако имате някакви идеи, ще се радвам да споделяте без притеснения. Никога през живота си не съм живяла в къща и всичко е ново и вълнуващо за мен.

1 comment

  1. Аз също изключително харесвам малките ружчета на MaxFactor. Въпреки че не мога да определя кожата си като светла, същия нюанс ми пасва перфектно и добавя маалко свежест в иначе изчистената визия, която се стремя да създам.

    ReplyDelete