AliЕxpress Finds #1

February 11, 2017

AliЕxpress е рай за онези от нас, които си падат по всякакви нужни и ненужни дреболии, алтернативи на такива, до които или нямаме достъп или не желаем да купуваме от друго място и на друга цена. 
Не пазарувам от онлайн магазина кой знае колко често, но през годините ми се е случвало тук там да си поръчвам разни интересни приспособления и джундvурии, които в доста от случаите са били и напълно използваеми. 

Рядко влагам някакви особени надежди, че това, което избирам ще е с някакво невероятно качество, но истината е, че и рядко съм оставала наистина разочарована, което всъщност бе и повода да стартирам тази нова рубрика в блога, където да ви показвам различните си открития и мнението си за тях. 

Харесвам сайта основно поради факта, че има голямо разнообразие и намирам всичко, което иначе не бих намерила в магазините около мен; имат криптирана и сигурна страница за плащания; ако продуктът не пристигне или се окаже повреден или с неотговарящ на описанието вид -  връщат заплатената сума без особено много главоболия. 


В първото издание на новата серия избрах да ви покажа последните си три придобивки, които и всъщност ми допаднаха много, а и подозирам, че биха се сторили интересни и на част от вас. 


Silicone Makeup Brush Cleaning Mat 

Миенето на четките за грим обикновено е досадно занимание, което забелязвам, че отлагам все по-често и тъй като няма нищо по-приятно от това да си поставиш грима с чистички четки, реших да тествам някое от така известните приспособления, които улесняват процеса. 
Избрах силиконoва подложка с различни текстури, която се поставя директно в мивката, благодарение на различните текстурирани участъци само с няколко завъртания повечето от грима пада безпроблемно; няколко четки могат да бъдат мити наведнъж.  
Оказа се доста ефективен продукт, който ме изненада приятно, времето, което отделям на миене е определено по-малко, не се налага да си кисна ръцете във вода в продължение на 30-40 мин.

Предлага се в пет различни цвята, аз избрах варианта в лилаво, цената е US $3.14, доставката е безплатна и отне три седмици. 


Makeup Brush Cleaner Sponge Remover

Оставайки на вълна четки и почистването им, нямаше как да пропусна да ви покажа и това абсолютно гениално приспособление, което е предназначено за почистване на тези за сенки / между отделните ползвания. 
Представлява пореста гъбка - абсолютно идентична на подложките за кок, които бяха супер модерни преди няколко години, в метална кутийка с капаче. 
Случвало се е на всички любимата ни четка да е замърсена от по-тъмен или различен цвят сенки, които не искаме да смесваме с друг по-светъл например.. Вместо да посягаме към спрейовете за моментално почистване или да търсим друга четка може просто да отстраним пигмента с леко завъртане по повърхността на гъбата. Грубата ѝ текстура и безбройните дупчици, спомагат на пигмента да падне и да се задържи върху нея. Може да се използва многократно, миенето е елементарно (вади се от металната кутия) - аз използвам препарат за миене на чинии, отнема няколко секунди, а съхненето е също сравнително бързо. 

Доставката е безплатна и отне около месец. Цена US $2.08.

 
False Eyelashes


Моя близка приятелка носи драматични изкуствени мигли ежедневно, като не просто ѝ отиват, а тотално допълват перфектният ѝ грим и натурална красота. Та покрай нея и благодарение на побутване от нейна страна, започнах и аз да слагам от време на време. 
Тъй като тези, които тя препоръча ми идват леко скъпи като цена, а и са наистина много забележителни, реших да си взема някаква по-натурална алтернатива. Първият ми опит се оказа безуспешен - избрах прекалено естествени, с тях или без тях нямаше особено голяма разлика. Втория път реших да си взема така популярните whispies на Ardell, които се оказаха твърде дълги и залепваха за очилата ми, което не просто изглеждаше потресаващо, но и беше неудобно. В крайна сметка реших да се обърна към Aliexpress и на случаен принцип си избрах тези, които виждате на снимката.
Хареса ми, че в крайчетата си са извити - задължително исках това, косъмчетата са кръстосани, които ги прави хем леко драматични, хем не са чак кой знае колко задължаващи.
Пристигайки установих, че са много мекички и не кой знае колко дебели, нямах проблем с поставянето, ефекта ми хареса. Забелязах, че част от тях са отрязани по-леко по-различен начин от други -тоест не са изцяло идентични една с друга, но за мен не се оказа голям проблем и смятам, че сложени върху окото, разликата не си личи. 

Доставката е безплатна и отне около 2 седмици. Цена за 5 чифта - US $0.74.

Надявам се идеята за нов тип публикации да ви е допаднала и да се прeвърне в традиционна за съдържанието на блога.
Ако имате предложения за онова, което смятате, че би ми допаднало да пробвам - не се колебайте да ми оставите коментар. Ще се радвам да споделите и ако поръчате нещо от показаното днес, както и отзивите си по темата.

7 comments

  1. Още такива постове, моля! :D
    Даде ми страхотна идея с този makeup brush cleaner. От 2-3 години вкъщи ми се подмята такава гъба за кок. Не мога да я използвам, косата ми е прекалено дълга и трите пъти в които опитах да се сработя с нея, приличах на идиот. Това настрана, де.. Натъпках гъбата в измита кутийка от маска за коса и си чисти чудесно. :D Китайската е с по-хубава опаковка, ама пък.. върши същата работа.

    И аз обичам да си взимам нужно и ненужно от aliexpress. Има страхотни попаданея, но дреха от там никога повече няма да поръчам.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че съм била полезна. Тъкмо днес и аз си мислих дали пък да не направя експеримент с някоя от моите гъби за кок, но след като вече знам, че резултата е успешен, няма да се занимавам излишно :)

      Никога не съм поръчвала дрехи от там, не мисля и да поръчвам честно казано, малко съм претенциозна откъм облекло и общо взето си нося едни и същи неща от едни и същи магазини.

      Delete
  2. Много съм "за" тази рубрика, като човек, който пазарува всеки месец оттам :) И трите неща ми допаднаха много! Тази година съм решила и аз по-често да залагам на изкуствените мигли, тъй като серумите за растеж ми се струват прекалено рисковани с тези хормони в тях, а и ефектът е временен, така че ще огледам Алито тези дни! хихи

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз също си купувам разни дребни неща от там честичко и задължително ще показвам. Предимно са не-козметични, така че тъкмо в тон с промените, които планирам в блога.

      Delete
  3. здравей може ли да попитам за онлайн магазина/ните от които си поръчала продуктите? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Гергана! Можеш да кликнеш върху имената *под снимката* на всеки един от продуктите и ще те отведе директно върху продавача, от който аз купих. Алтернативно можеш да копираш в сайта името и да разгледаш дали няма и по-евтин вариант. Поздрави, Жени.

      Delete
  4. Често разглеждам този сайт, но за пръв път виждам, че имат и изкуствени мигли. Тези определено изглеждат чудесно. В следващо ревю можете да покажете и снимки как стоят нагледно! :))

    ReplyDelete