Haul September 2015 - Tweezerman, MAC, Urban Decay, Maybelline, Dior

September 15, 2015

Мотивацията да пиша в блога напоследък така и не ме спохожда, но се надявам ситуацията скоро да се промени и нещата да се наредят, както трябва.
Междувременно реших да ви споделя кои нови козметични продукти намериха своето място в моя живот през последния месец и естествено впечатленията си от част от тях. 
Съвсем скоро имам и рожден ден, което пък бе повод и за няколко подаръка от скъпи хора, които също ще намерят място в днешната публикация.

Както винаги избраното от мен е комбинация от искам/трябва ми и с изключение на един продукти, може да се каже, че останалите са ми необходими и така или иначе имах намерение да си купя нещо такова - независимо от марката. 
При нас дрогерийните марки от месеци не са пускали нищо ново - с изключение на няколко палитри на Maybelline и L'Oreal, които на мен лично не са ми интересни и поради тази причина почти и не присъстват в блога напоследък. 


Всички продукти поръчах от шведския сайт - www.kicks.se, всички поръчки комбинирах и с някои щедри отстъпки, което пък драстично намали крайната им цена. Разполагах и с подаръчна карта за рождения си ден, така че някои от тях са и моят подарък по повода.


Mod About You на OPI имам от известно време, благодарение на приятеля ми, който ми го подари, след като му се бях разсърдила малко. Успях да го сложа няколко пъти и макaр бебешко розовия му цвят да ми харесва страшно много, формулата е сред не до там сполучлива и при нанасяне ми се налага да внимавам екстра много, за да не останат празни места и да изглежда неравномерно. Удачен е за всеки ден, повод и сезон, което е негово голямо предимство, издължава пръстите и стои много симпатичнпо върху ноктите. 

След супер мега намаление пък успях да се сдобия с една популярна маска за лице, за която пък чух от Ели - Makeupbuthow, която доколкото зная я предлага и в своя онлайн магазин. 
Марката JorgObe е датска и самата маска - Peel Off Mask е предназначена за премахване на черни точки. Нанася се върху желаните зони, оставя се да изсъхне за около 30 минути, след което се отлепва. Черна е на цвят, което я прави и една идея по-интересна при употреба, поне според мен. 
Пробвала съм я два пъти и при отлепянето много лесно успяваше да се скъса в ръцете ми, което направи премахването много дълъг и досаден процес, а и според мен се отрази негативно на крайния резултат. Трябва да се допитам до Ели за съвети и препоръки, защото имам подозрения, че явно не правя нещо, както трябва.
Маската при нас се продава на цена около 25 евро, аз платих за нея 13.

Ако четете блога ми от по-дълго време, то е абсолютно невъзможно да не сте наясно колко много харесвам пинсетите на марката Tweezerman. Отне ми няколко години, докато се престраша да си купя първата си такава, но след като успях да се уверя в отличните ѝ способности да издърпва дори най-мъничките и тънички косъмчета, ми е абсолютно невъзможно да използвам на друга марка.
За съжаление тази, която имах бе в мини вариант и както може да предположите успях да загубя. Усетих липсата ѝ веднага и след като усетих, че започвам отново да купувам по-евтини алтернативи с надеждата да намеря нейн аналог (и то безуспешно), реших че е по-добре да си взема оригинала и да си спестя пари и нерви. 
Обожавам я, не мога да живея без нея, за мен лично е много необходим аксесоар, от който не бих се лишила отново.
Цената при нас на този вариант пинсети е 22 евро, аз платих за моята 18.

Кожата ми в момента се намира в много сух период и кoлкото и да я хидратирам, пак забелязвам, че не изглежда така свежа и здрава, колкото ми се иска. Преди време си бях взема базата за лице на L'Oreal - Lumi Magique, която има за цел да я озари и направи по-жива и красива, цената му не бе никак ниска и очаквах наистина забележителен резултат, което не бе точно така. В крайна сметка ми бе препоръчан Strobe Cream на MAC като нещо, което би ми допаднало и реших да се възползвам от възможността да се убедя дали това ще е така. 
Определено ефект има и ми се иска да го понося повече преди да си правя генерални заключения, но ми направи впечатление веднага, че уловява и отразява светлината умело, правейки кожата доста озарена, без да изглежда неестествено. 
Цената му при нас е 34 евро, отново не помня колко платих, но зная, че го взех с 20% намалениие. 


Друг любим продукт, за който не веднъж съм ви говоорила е хайлайтъра ми на Dior - Amber Diamonds, който за съжаление отдавна бе спрян от производство. Исках го много, търсих го къде ли не без резултат и дори натоварих майка си със задачата да го издирва при една от нейните командировки. За мой късмет пък именно тя успя да го открие в една от Щатските Сефори и през последните няколко години използвах предимно него като предпочитан такъв продукт, въпреки че имам и няколко други. 
Предимно нанасях от по-светлите цветове, което доведе до значителното изтъняване на слоя пудра от едната му страна и миналата седмица дори успя да се отчупи. Успях да притисна парченцето успешно в първоначалното му състояние, но е въпрос на време да се натроши, ако продължавам да го ползвам все така интензивно. 
Искаше ми да се си намеря негова алтернатива, която да обичам точно толкова много и след като видях, че новата есенна колекция на марката включва такъв продукт - Diorskin Nude Cosmopolite, не се поколебах да си го купя. 
Всъщност не съм го използвала все още и впечатленията ми са базирани само върху тестера в магазина. Не е така интензивен като Amber Diamonds, определено дава по-деликатен блясък на кожата, но ми се стори изключително красив и мисля, че ще се харесаме. 
Цената му при нас е 46 евро, аз не помня колко точно платих, но бе около 35.

Базата за сенки на Urban Decay във варианта Anti-Aging купих от "необходимост", трябваше ми нещо малко, което да ми помогне да достигна сумата необходима за безплатна доставка и след известно разглеждане и чудене. реших да се спра именно на нея. 
Честно казано не съм изобщо наясно какви точно съставки съдържа и изобщо дали има нещо  вярно в твърдението, че предотвратява стареенето, но пък вече я ползвах няколко пъти и ми допадна, сенките ми се задържаха цял ден, което е и най-важното в случая. 
Аз имам мини варианта и ми направи впечатление, че са сменили опаковката (преди много години имах "оригиналния вариант"), намирам я за симпатична и като цяло не съжалявам за направения избор.
Цената  при нас е 13 евро. 

Завършвам темата за новите придобивки с един молив за очи на Maybelline от новата им серия Lasting Drama Automatic Gel Pencil в цвят - Volcanic Bronze
Този продукт от съвсем скоро се предлага при нас в три цвята - този, който аз имам, синьо и черно и реално изпълнява ролята на гелоообразен молив с тънък писец, подходящ за направата на по-тънки и по-дебели линии в зависимост от предпочитанията. Обещава 24 часова издръжливост. 
Нося го усилено от известно време, установих, че веднъж завъртян навън, писеца не може да бъде прибран, което от време на време леко ме дразни. Цветът е наситен и се нанася по клепача гладко без да дърпа, забелязвам, че на някои места се налага да повтарям, за да постигна равномерен ефект. Ще ви разкажа повече за него в отделна публикация. 
Цената му при нас е 8 евро.

Това бяха всички подаръци и придобивки в последно време, определено има доста интересни неща за пробване и отдавна не ми се бе случвало с такова желание да избера какво да си купя. Пишете ми ако ви е интересно да разберете за някой от тях повече, с удоволствие ще направя и няколко ревюта с повече снимки и информация, ако ви е любопитно.
Нямам търпение дрогерийните марки да успеят да ме развълнуват отново, знаете, че афинитета ми е предимно насочен към тях. 

8 comments

  1. Много ме кефи как винаги намираш страхотни промоции :)))))
    Честити покупки и с кеф да си ги ползваш <3
    Аз имах тестерче от тази база на УД и правеше клепача ми гладък като стъкло. Изглаждаше всяка гънка по него и това много ме кефеше :))) Мислех, че в това се състои ефекта й, защото никоя друга база не го правеше хахахах Много странно :D
    Търся си нова скубачка за вежди аз, имах една стара на Емите от Глоси, която беше страхотна, ама напоследък нищо не прави като хората... Възможно ли е да се е изтъркала и да не захваща косъмчетата? Ще погледна откъде мога да намеря тази на Tweezerman :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Както казах и на Нина, по-скоро става дума за експлоатиране на системата, отколкото на промоция в буквалния смисъл на думата. :))))

      Базата на УД не е лоша, не ми е и любима, сякаш другата по ми допада, може и да си въобразявам обаче.

      Иначе за пинсетите - напълно е възможно да се е изтъпила, знам, че някои марки предлагат безплатно подостряне.

      Delete
  2. Страхотни нещица си купила и си успяла да хванеш страхотни промоции!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Всъщност не знам промоция дали е правилната дума, защото това, което правя е просто да се възползвам от възможността, че различните купони за намаления, които получавам могат да бъдат комбинирани, което драстично намаля крайната цена. Това е причината напоследък да си позволявам една идея по-луксозни продукти, от това, което препдочитам обикновено.

      Благодатя ти!

      Delete
  3. Честити придобивки и поздравления за намаленията, наистина си е било изгодно пазаруване. На мен ще ми е любопитно да прочета повече за крема на МАС, след като добиеш впечатления, от скоро срещам все по-често хвалби по негов адрес. И за маската също бих искала да прочета повече :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти много!

      Обещавам да пиша за кремчето, използвам го вече около 2 седмици и много ми харесва. Ще се купува и за в бъдеше!

      Delete
  4. Страхотни покупки! От години съм в търсене на хубава пинсета. Купувам си често и в повечето случай се оказват не това което търся. Веднага щом успея да превъзмогна цената на twezeerman ще се сдобия с нея хаха

    ReplyDelete
    Replies
    1. Абсолютно те разбирам за писнетата, аз разсъждавах по-абсолютно същия начин години наред и дори сега съм малко колеблива да платя толкова много пари за нещо подобно. Разлика обаче има и след като се усетих, че започнах да колекционирам пинсети на случйани марки от по 5 евро бройката, реших че е по-добре да прежаля 18 и да си реша проблемите.

      Delete