Нови покупки от KIKO MILANO

October 19, 2019

Здравейте, приятели!

След кратката лятна почивка се завръщам в блога с нова публикация, в която да ви разкажа за първите си впечатления от една позната на повечето от вас марка - KIKO MILANO.

KIKO са изключително популярни из бюти средите и освен с огромното си разнообразие от продукти и формули, са известни и с ниските цени на продуктите си. Имат физически магазини в много европейски държави, както и достъпен онлайн магазин, който прави доставки до голям брой дестинации.
Често забелязвам, че имат кампании и промоции, което прави асортимента им още по-достъпен и атрактивен за обикновения като мен потребител.

Самата аз минавам през фази, що се касае до козметиката. Обичам луксозните марки, нямам проблем да се поглезя с нещо по-специално ако почувствам, че имам нужда от него, но пък в колекцията ми към днешна дата преобладават предимно по-бюджетни предложения.
В този смисъл KIKO винаги са ми представлявали особен интерес, но липсата на директен достъп и наистина огромното им разнообразие са ми действали объркващо и не съм се решавала на поръчка.
Това лято обаче решихме да си подарим кратко пътуване до Италия и имайки в предвид, че техни магазини имаше навсякъде, най-накрая успях да си подаря няколко продукта, за които ще ви разкажа днес.


Няма да лъжа, че макар супер подреден магазина им ми се стори огромен и бях много объркана при избора си. Нямах нещо определено, към което се бях запътила и реших да си взема по нещо от няколко козметични категории, което пък евентуално да ми даде по-ясна представа доколко марката отговаря на моите нужди и предпочитания.

hAUL, впечатления

Ако сте запознати с моя вкус, що се касае до козметика, то няма как да сте пропуснали необяснимото ми привличане към ружовете и съвсем очаквано се запътих именно към тази категория. Да ви кажа честно определено имаше между какво да се избира, но явно факта, че аз имам стабилна колекция от такива продукти и до някъде се бях попренаситила доста ме затрудни. Повечето, които харесах бяха твърде брокатени, много лъщящи или пък в другата категория леко брашняни...
В крайна сметка се спрях на серията Shade Fusion и по-специално Trio Blush, която включва един продукт с три различни цвята - в една опаковка. Специално идеята на този е, че нюансите са сходни помежду си, а и контейнерчето прекалено малко, за да се използват поотделно, така че поне аз предполагам би трябвало да се смесят. Само да вметна, че опаковката е супер симпатична и включва удобно огледалце. Лека е на допир, но не се усеща твърде пластмасова.
Избрах матовия вариант - 05, който представлява леко убито розово - тип пепел от рози с леко кафеникав подтон. Първите ми впечатления е, че е добре пигментиран, но по-скоро подходящ за някого с по-светъл цвят на кожата. Аз все още имам лек тен от летните месеци и леко се слива с него, което предразполага към повече наслагване. 
Ще споделя повече, щом го тествам по-обстойно. 

Цената на продукта е EUR 8.99, като аз го закупих с 30% отстъпка. 



Сенки за очи слагам рядко тези дни, поради незнайно каква причина и може да се каже, че макар тази им категория да бе сред най-добре представените, като цяло на мен не ми бе сред най-интересните. Тъй като обаче аз съм леко на приливи и отливи и знаейки, че ще дойде момента, в който ще ми се приносят отново, реших все пак да не пропускам и да си взема поне един цвят за проба. 
Спрях се на разкошно розово/кафяво с блестящ, но не брокатен ефект от серията High Pigment - Wet and Dry Eyeshadow в цвят 05
Не съм ги носила все нанесени с влажна четка, но са много пигментирани  и са идеални за една естествена визия, каквато обичам, но пък в същото време и си личат, което за мен е голямо предимство. 
Малко съжалявам, че не си взех и други цветове, с които да допълня колекциите си, но може би ми е време за нова палитра, с която разнообразя колекцията си. 

Цената на продукта е EUR 5.99, като аз го закупих с 30% отстъпка. 

425 & 406

406 & 425

Сред най-любопитните за мен продукти определено бяха червилата им, които с разнообразието от формули, финиши и цветове биха задоволили и най-капризните вкусове. 
Спрях се на серията Smart - Fusion Lipstick, които имат ми се сториха кремообразни и подхранващи, а същевременно и много пигментирани. За съжаление от недоглеждане се оказа, че един от цветовете - 425, които съм избрала е стряскащо лилав и не точно в мой стил, но въпреки това носих няколко пъти под формата на стейн. Доста се задържа върху устните ми. Другият - 406 е ежедневно нюд розово, което е типично в мой стил. Отново много пигментирано и очаквано не до там издръжливо. Финиша и на двете червила е леко бляскав, но в никакъв случай няма някакъв мокър ефект или брокат. Супер са комфортни за носене, имат лек аромат на ванилия. Опаковката на 406 не е особено в час, защото въпреки че се затваря стабилно и се чува клик, някак си от само себе си се отваря в чантата ми и омазва всичко, до което се докосне. 

Цената на продукта е EUR 3.99, като аз го закупих с 30% отстъпка. 

Brown

Бях много впечатлена от селекцията им моливи и очни линии, които направо ме оставиха безмълвна и ми се наложи да вложа енергия в това да не изкупя всичко, което ми се изправи пред погледа. Имат всевъзможни цветове, варианти с острене, без острене, с  тънък писец, с дебел писец и т.н.
Аз нося очна линия всеки ден и си имам много любима такава (ще ви я покажа в някой бъдещ пост, надявам се), но тя е черна, а аз нали съм светличка много си падам по кафявото. Реших да взема Ultimate Pen - Long Wear Eyeliner в цвят 02. Уникален писец, супер пигментирана и на пръв поглед издръжлива... Да, но за това продукти не трябва да се пробват върху ръката, а върху очите, защото не отговори изобщо на очакванията ми и след няколко опита да я нося, в крайна сметка не е точно моят продукт. Пигмента е концентриран върху удебелената част на писеца, а по върха не попада почти нищо, което прави нанасянето особено неравно. Изисква повторение, оставя празни петна, разваля формата (особено, ако човек не е супер специалист при нанасяне, аз поне не съм). Подготвяйки днешната публикация я изкарах от шкафа и ще се постарая да ѝ дам нов шанс, дано открия някакъв нов метод за нанасяне, защото цвета определено ми се нрави много. 


Моливът SMART - Colour Eye Pencil - 06 е съшо голямо за мен разочарования. Отново в кафяво-бронзовата гама. леко ми напомня на Teddy на MAC, макар че веднъж нанесен върху окото бронзовият тон се губи и е по-скоро кафеникаво-черен. Може би вината е моя, че избрах формула, която да е така суха, но поне на мен ми е трудно да го нося, дърпа, трябва да го повтарям, не е особено пигментиран, ако не го натисна много, което води до дискомфорт. Ако си търсите хубав молив, отново бюджетен, то Maybelline имат превъзходни предложения. 

Цената на продуктите е EUR 5.99 за очната линия и съответно EUR 2.50 за молива , като аз ги закупих с 30% отстъпка. 

Спирала за мигли

Много държах да пробвам спиралите им, но знаейки, че при мен такъв тип продукти са обикновено особено несполучливи, реших да не експериментирам твърде много и се спрях на една от най-продаваните (според някакъв каталог в магазина) - Luxurious Lashes
Четката е голяма, с пластмасови бодлички, лекичко се омазвам при нанасяне, но не е фатално. Първите няколко пъти не ми хареса как направи миглите ми, изискваше 5,6 слоя, за да си личи, че имам каквото и да е сложено. В последствие обаче формулата леко явно се промени и вече е далеч по-лесна за нанасяне. Очаквано разделя и разресва миглите много добре, определено отваря погледа. Отдавна не бях ползвала такъв тип четка и си припомних колко много ми харесва. За съжаление при мен се размазва мъничко, което директно я слага в категорията - неуспешни покупки и нещо, което няма как да ползвам за в бъдеще.

Цената на продукта е EUR 7.20, като аз го закупих с 30% отстъпка. 

Кристална пила за нокти

Последна в списъка днес е кристална пила за нокти, имах нужда от такава и макар тази да съм ползвала само 1 път до момента, нямам някакви забележки към това как се представи. 

Цената на продукта е EUR 2.50, като аз го закупих с 30% отстъпка. 

червила, очна линия суоч

Честно да ви кажа първоначалните ми впечатления от марката са по-скоро противоречиви. Не съм козметичен сноб категорично, но поне на база на тези им техни продукти, някак си не съм във възторг. Със сигурност ако бях запозната по-добре с асортимента им или бях по-подготвена при избора си, може би щях да имам по-различно мнение.
Ружът е приятен, но нищо невероятно или must have, продуктите за очи са по-скоро - не, червилата супер приятни, а спиралата не точно моята. 
Ще ползвам продуктите повече преди да дам категорична оценка, така че в някои бъдещи публикации бих ги споменала отново.

Ползвали ли сте козметиката на Kiko Milano? Кои продукти бихте ми препоръчали да пробвам? Ще се радвам на всякакви препоръки.

1 comment

  1. Аз обожавам матовите им червила, които са със сатенена формула и бих ти препоръчала от тях - Velvet passion, както и Gossamer Emotion Creamy, които са кремообразни и супер комфортни. А и опаковките им са много красиви. От моливите за очи не съм пробвала, но за устни са им добри long lasting и Creamy colour comfort. От ружовете и хайлайтърите чудни са им печените като пуснат лятото лимитираните колекции. :) От сенките като цяло не съм очарована. Имам няколко от редовната колекция, които вече не се продават и 2 цвята стават, а другите са доста сухи. Имам и едни от Water, които биват и пак не са уау.

    ReplyDelete